Medicamente pentru durerile de spate

Durerea de spate este o reacție naturală a organismului la încordarea severă, vătămarea sau expunerea prelungită la o singură poziție. Diverse medicamente și unguente anestezice ajută la a scăpa de ea. Acestea sunt prezentate pe rafturile farmaciei într-o mare varietate, astfel încât există întotdeauna dificultăți în alegerea opțiunii potrivite. Însă merită să vă amintiți că este departe de a fi întotdeauna posibil să vă medicați singur folosind medicamente fără vânzare, există situații când trebuie să contactați imediat un specialist.

Cum să vă amortesc spatele?

Durerea de spate este un simptom frecvent. Motivul poate fi ascuns într-o varietate de tulburări ale corpului. Disconfortul se manifestă într-o formă acută, care limitează o persoană în mișcare, nu îi permite să se deplaseze normal, pentru a îndeplini chiar și sarcini simple. Problema este eliminată cu ajutorul medicamentelor moderne. Calmante sau antiinflamatoare vin la salvare. Sunt selectate ținând cont de următorii factori:

 • Greutatea și vârsta pacientului.
 • Diagnostic disponibil.
 • Gravitatea progresiei bolii.
 • Motivul apariției sindromului durerii.
 • Etapa dezvoltării patologiei.
 • Contraindicații sau reacții alergice.
 • Ce medicamente sunt deja luate de către pacient.

Reguli de selectare a medicamentelor

Pastilele care reduc durerea pentru durerile de spate sunt întotdeauna selectate individual. Pentru unii pacienți, este posibil ca această formă să nu fie potrivită și, în conformitate cu decizia medicului, este mai convenabil să folosești injecții, picături, unguente externe. Trebuie să fii mai atent la dozare, deoarece depășirea recomandării este plină de consecințe grave..

Atunci când alegeți medicamentul potrivit, trebuie luate în considerare următoarele puncte:

 • Nu ar trebui să cumpărați niciodată un remediu puternic care a ajutat un prieten să scape de durerea postoperatorie. Întotdeauna trebuie să începeți cu un medicament mai moale și mai sigur. Și numai în absența eficacității, medicamentul ar trebui schimbat.
 • Cu prinderea terminațiilor nervoase sau exacerbarea patologiilor grave, pastilele obișnuite pentru durerile de spate nu pot elimina sindromul de durere acută, blocaje de novocaină sau injecții sunt necesare aici.
 • Dacă la locul durerii există căldură și umflare, există un proces inflamator. Orice AINS bun vă va ajuta să faceți față. Analgezicele și calmantele similare nu fac față sarcinii..
 • Un medicament eficient ameliorează disconfortul destul de repede după administrare. Următoarea pastilă trebuie luată înainte de a se încheia acțiunea anterioară..
 • Durerea cronică a spatelui și a spatelui inferior necesită o abordare cuprinzătoare. Eliminarea constantă a pacientului cu ajutorul medicamentelor agravează doar situația și contribuie la evoluția patologiei.
 • Unguentele, gelurile și patch-urile se combină bine cu orice alte medicamente, iar efectul analgezic rezultat vă permite să reduceți dozajul și, prin urmare, să minimizați probabilitatea de reacții adverse.

Nu puteți achiziționa medicamente antiinflamatoare nesteroidiene fără rețetă pentru persoanele cu boală de ulcer peptic, insuficiență renală, patologii hepatice. Un analog sigur este selectat pentru ei individual. Prezența unei tumori maligne necesită utilizarea de analgezice narcotice, tratamentul cu utilizarea acestora se efectuează într-un spital.

Tipuri de medicamente pentru durerile de spate

Pacienților li se prescriu pastile pentru dureri de spate scăzute de diferite tipuri, în funcție de tipul și natura durerii. Luând în considerare localizarea zonei afectate și posibilele reacții adverse, medicamentele antiinflamatoare, analgezice, medicamente sintetice, relaxante musculare și corticosteroizi vin în salvare. Fiecare grup are propriile sale caracteristici și are ca scop ameliorarea durerii de o anumită natură.

Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS)

AINS sunt unul dintre un grup de medicamente care sunt utilizate pe scară largă pentru durerile de spate. Acestea au ca scop reducerea manifestării simptomelor neplăcute, ameliorarea febrei și oprirea procesului inflamator. Medicația, care intră în organism, reduce efectul substanțelor biologice active, eliminând astfel disconfortul, durerea, umflarea. Cei mai faimoși reprezentanți ai grupului sunt:

 • Naproxen. Conține o substanță activă cu același nume, care acționează eficient asupra organismului, eliminând febra și durerea. Acesta este oferit utilizatorilor sub formă de tablete cu diferite doze. Se utilizează dacă cauza este o patologie la nivelul coloanei vertebrale. Este utilizat cu precauție în prezența bolilor cronice, deoarece medicamentul crește timpul de hematopoieză și poate îmbunătăți, de asemenea, efectul administrării de anticoagulante indirecte. Aceste medicamente includ Warfarina, Acenocoumarol și Neodikumarin..
 • "Ketoprofen". Este prescris ca o alternativă la Ibuprofen, deoarece este similar ca structură și efect. Este oferit în farmacii nu numai sub formă de tablete, ci și supozitoare, capsule, soluție injectabilă sau injecții intramusculare. Un mare avantaj este prețul accesibil al medicamentului, precum și eliminarea eficientă a simptomelor neplăcute..
 • "Ketoprolac". Este utilizat pentru tratarea leziunilor coloanei vertebrale, patologiilor cronice ale sistemului musculo-scheletice. Este inclus de către medici în cursul reabilitării după operație. Oferită în farmacie sub formă de tablete sau soluție injectabilă (intravenoasă și intramusculară). Medicatia elimina perfect durerea, inflamatia, amelioreaza caldura. Doza este selectată individual, în funcție de greutatea corporală.
 • Diclofenac. Unul dintre reprezentanții populari ai AINS, care vă permite să îndepărtați mingea, ameliorați efectiv durerea și ameliorați inflamațiile. Medicamentul este disponibil sub formă de capsule, tablete, supozitoare sau injecții. Este forma de tabletă care este utilizată pe scară largă în tratamentul durerilor de spate, datorită comodității și simplității sale. Medicamentul este prescris pentru dureri cauzate de leziuni, exacerbări ale bolilor cronice, hipotermie, întindere, proces patologic. Nu se folosește pe fundalul medicamentelor prima pe bază de sunătoare, pastile de somn sau medicamente care scad tensiunea arterială.

Medicamentele antiinflamatoare sunt disponibile la recepție la orice farmacie, dar trebuie să aveți grijă atunci când le utilizați. Pentru a trata spatele, medicii le completează întotdeauna cu relaxante musculare sau condroprotectoare..

Medicamente antiinflamatoare steroide

Când calmantele convenționale eșuează, medicii prescriu steroizi. Acestea ajută să facă față bine durerilor severe, suprimă eficient procesul inflamator. Cele mai bune mijloace din această serie sunt:

Medicamentele sunt utilizate cel mai adesea sub formă de soluție injectabilă, deoarece vă permit să acordați îngrijiri de urgență și să scutească pacientul de suferință. Utilizarea îndelungată a calmantelor steroizi este inacceptabilă, deoarece acestea afectează negativ activitatea organelor interne, în special, inima, vasele de sânge, stomacul, intestinele.

Calmante pentru dureri la nivelul articulațiilor și spate: preparate sub formă de injecții, unguente, tablete

Cu dureri în spate și articulații cauzate de osteochondroză, artrită, artroză, nu se poate face fără utilizarea calmante. Analgezicele sunt utilizate în diferite forme de dozare - sub formă de soluții pentru injecții, tablete, capsule, geluri, unguente, supozitoare rectale. Unele calmante sunt potrivite pentru terapia de lungă durată, în timp ce altele sunt folosite nu mai mult de 2-3 ori pe lună.

informatii generale

Este important să știi! Medicii sunt șocați: „Există un remediu eficient și accesibil pentru durerea articulară.” Citiți mai multe.

Prescrierea unui medicament cu efect analgezic (care reduce durerea) unui pacient, medicul are în vedere mulți factori. Acesta este tipul de patologie diagnosticat, severitatea cursului acesteia, intensitatea disconfortului la nivelul coloanei vertebrale sau al articulațiilor. Se ține cont de vârsta pacientului, istoricul, în special starea rinichilor, ficatului, tractului gastro-intestinal. Ortopedii, neurologii, reumatologii sunt foarte atenți atunci când elaborează scheme de tratament pentru copii, pacienți în vârstă, femei însărcinate și care alăptează.

Durerea în combinație cu limitarea mișcării însoțește aproape toate patologiile articulațiilor și ale coloanei vertebrale:

 • inflamator - artrită, bursită, sinovită, periartrită, tendinită, tendovaginită;
 • degenerativ-distrofic - artroza, osteochondroza oricărei localizări;
 • autoimună - artrită reumatoidă, psoriazică, gută, spondiloartrită anchilozantă.

Pentru a elimina durerea acută, severă, arzătoare, se folosesc analgezice sub formă de soluții de injecție pentru administrare intramusculară, intravenoasă, intraarticulară. Faceți față disconfortului mai puțin sever cu utilizarea de tablete, geluri, unguente.

Calmante sunt doar pentru tratament simptomatic. Utilizarea lor ajută la îmbunătățirea rapidă a stării de bine a pacientului. Dar nu sunt capabili să facă față patologiei în sine.

Grupuri de medicamente pentru tratament

Înainte de a recomanda pacientului acest sau acel remediu, medicul află cauza senzațiilor inconfortabile. Durerea poate fi declanșată de inflamație, spasm muscular, compresie prin edem sau acumularea osoasă a terminațiilor nervoase sensibile. Acesta este unul dintre principalele criterii pentru alegerea unui analgezic. De exemplu, relaxantele musculare sunt necesare pentru a ameliora durerea cauzată de tensiunea musculară. Iar compresia nervilor prin edem inflamator este eliminată prin utilizarea de medicamente antiinflamatoare sau hormonale nesteroidiene.

Analgezice non-narcotice

Când se utilizează analgezice non-narcotice, severitatea disconfortului este redusă prin reducerea excitabilității centrului durerii subcorticale, precum și prin inhibarea sintezei prostaglandinei. Acest grup include medicamente clasice, testate în timp. Acestea includ medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sintetizate recent (AINS). Clasificarea analgezicelor clasice non-narcotice se bazează pe structura chimică a ingredientelor:

 • derivați ai acidului salicilic - salicilați (Aspirină, salicilamidă, salicilat de metil, salicilat de sodiu);
 • derivați de pirazolonă - Amidopirină, Analgin, Butadion;
 • derivați de anilină - Fenacetină, Paracetamol.

Analgezicele non-narcotice elimină rapid durerea, au efect anti-febril. Unele dintre ele se caracterizează, de asemenea, printr-o activitate antiinflamatoare pronunțată..

Remediile clasice pentru durerile de spate și durerile articulare au fost folosite recent foarte rar. Și nu numai din cauza dezvoltării frecvente a reacțiilor adverse. Medicii abandonează treptat utilizarea Aspirinei, Analginului, Paracetamolului, deoarece au fost sintetizate medicamente mai puternice și mai sigure - AINS.

Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene

AINS sunt medicamente de primă alegere în tratamentul oricăror patologii inflamatorii sau degenerative-distrofice ale articulațiilor și ale coloanei vertebrale. Au un efect polivalent: elimină durerea severă, umflarea și afecțiunile febrile, opresc procesele acute și cronice.

Activitatea farmacologică a AINS se bazează pe blocarea ciclooxigenazei (COX), o enzimă care stimulează producerea de prostaglandine, bradinkinine, leucotriene. Corpul nu mai sintetizează mediatori de durere, inflamație, ceea ce duce la o îmbunătățire a stării de bine a pacientului. AINS sunt clasificate în funcție de tipul de COX inhibat:

 • neselectiv, reducând activitatea tuturor ciclooxigenazelor - Ketoprofen, Indometacin, Piroxicam, Ibuprofen, Diclofenac, Naproxen;
 • selectiv, care blochează ciclooxigenază-2 - Celecoxib, Etoricoxib, Etodolac, Nimesulide, Meloxicam.

Pentru durerile de spate și articulații, utilizarea AINS neselective nu este întotdeauna justificată. Ele inhibă COX, care este produs în multe organe interne, care provoacă daune. Prin urmare, în tratamentul patologiilor medicamentului musculo-scheletic, se preferă agenții selectivi. Aceștia acționează pe sursa durerii fără sens, fără a afecta ficatul, rinichii, tractul gastro-intestinal.

Cel mai adesea, aportul de AINS afectează în mod negativ mucoasa gastrică. Sub influența medicamentelor, crește producția de acid clorhidric. Mucoasa gastrică se ulcerează - se dezvoltă gastrita. Pentru a preveni acest lucru, pacienților li se recomandă fie AINS selective, fie medicamente neselective, care sunt combinate cu inhibitori ai pompei de protoni (Omeprazol, Pantoprazol, Esomeprazol).

Relaxante musculare

Relaxante musculare - preparate pentru relaxarea mușchilor scheletici, eliminând spasmele musculare. Aceste fonduri sunt adesea utilizate în tratamentul bolilor articulare, dar sunt mai des solicitate în tratamentul osteocondrozei. Patologia coloanei vertebrale se caracterizează prin formarea proeminențelor și herniilor. Discurile intervertebrale distruse se schimbă și se apasă pe rădăcinile coloanei vertebrale, provocând dureri severe. Răspunsul organismului este spasmul muscular. Nu numai că nu reduce severitatea durerii, ci restricționează în mod semnificativ mișcarea. În astfel de situații, utilizarea relaxantelor musculare cu acțiune centrală ajută:

Chiar și problemele articulare „neglijate” pot fi vindecate acasă! Amintiți-vă doar să-l smulgeți cu el o dată pe zi..

Cel mai adesea, pentru dureri acute, Mydocalm este utilizat sub formă de soluție injectabilă. Pe lângă tolperizona relaxantă musculară, conține lidocaină anestezică. Și după un curs de injecții, medicamentele în tablete sau capsule sunt incluse în regimurile terapeutice. Relaxantele musculare sunt utilizate pentru contracturile musculare care însoțesc spondiloza, spondiloartroza, artroza articulațiilor mari. Acestea vă ajută să vă recuperați mai repede după o intervenție chirurgicală ortopedică și traumatică.

Relaxantele musculare au multe efecte secundare, dar cele mai pronunțate sunt caracteristice Baklosanului și analogului său structural Baclofen. Odată cu utilizarea prelungită, se dezvoltă dependența psihologică. Probabilitatea sa crește atunci când utilizați medicamente mai mult de o săptămână.

Analgezice narcotice

Utilizarea analgezicelor narcotice duce la stimularea activității sistemului antinociceptiv, o creștere a efectului inhibitor asupra conducerii durerii, manifestarea ei emoțională. Ele excită receptorii de opiacee, ceea ce determină o scădere a eliberării de mediatori care provoacă durere - serotonină, histamină, acetilcolină, prostaciclină, bradicardină, substanță R. În tratamentul patologiilor articulațiilor și coloanei vertebrale, se folosesc următoarele analgezice narcotice:

Medicii prescriu medicamente din această grupă clinică și farmacologică pacienților în cazuri excepționale. În primul rând, încearcă să amelioreze durerea cu AINS parenterale sau blocaje de medicamente cu glucocorticosteroizi. Și numai atunci când sunt ineficiente sunt utilizate analgezice narcotice. De regulă, utilizarea lor indică necesitatea unei operații chirurgicale..

Numărul de reacții secundare provocate de analgezicele narcotice nu este mai mare decât cel al altor analgezice. Dar unul dintre efectele medicinale ale acestor medicamente este producerea de endorfine. Prin urmare, chiar și de 2-3 ori aportul de analgezice narcotice devine cauza formării dependenței fizice și mentale persistente..

corticosteroizii

Glucocorticosteroizii sunt compuși similari în structura chimică cu hormonii produși de glandele suprarenale. Medicamentele au un efect analgezic, antiinflamator, anti-exudativ. Acestea prezintă activitate imunosupresivă (imunosupresivă). Prin urmare, glucocorticosteroizii sunt adesea prescriși pacienților cu boli autoimune - artrita reumatoidă, spondilartroză anchilozantă. Clasificarea lor se bazează pe durata efectului terapeutic:

 • cu acțiune scurtă (aproximativ 24 ore) - Cortizol, hidrocortizon, cortizon, prednisolon, metipred;
 • durata medie a acțiunii (aproximativ 2 zile) - Triamcinolona, ​​Polcortolona;
 • cu acțiune lungă (mai mult de 48 de ore) - Betametazona, Dexametazona.

Glucorticosteroizii sunt rareori folosiți pentru dureri în spate și articulații sub formă de tabletă. Sunt utilizate pentru blocajele medicamentoase în combinație cu anestezicele Lidocaina sau Novocaina. Hormonii sunt injectați direct în cavitatea articulară sau în țesuturile moi din apropiere.

Medicamentele sunt toxice pentru organele interne, de aceea nu sunt destinate utilizării frecvente. Acestea sunt utilizate numai atunci când AINS sunt ineficiente datorită capacității lor de a deteriora structurile cartilaginoase și osoase ale articulațiilor și ale coloanei vertebrale..

Forma de eliberare de medicamente

În tratamentul patologiilor sistemului musculo-scheletic, calmantele sunt utilizate în toate formele de dozare:

 • solid - tablete, granule, pulberi, capsule, pastile;
 • moale - unguente, linimente, creme, geluri, balsamuri, supozitoare;
 • lichid - soluții pentru administrare parenterală și administrare orală, tincturi, decocturi, amestecuri.

Atunci când alegeți o formă de dozare pentru un pacient, nu este luată în considerare doar intensitatea sindromului durerii, ci și starea generală de sănătate. De exemplu, cu patologii ale tractului gastro-intestinal, leziuni ulceroase ale stomacului, este indicat să folosiți soluții pentru injecții, supozitoare rectale, unguente.

pastile

Comprimatele sunt ușor de utilizat, în comparație cu unguentele, au un efect analgezic rapid. Pentru a exclude deteriorarea mucoasei gastrice, acestea sunt acoperite cu membrane enterice. Recent, medicamentele cu acțiune prelungită (pe termen lung), de exemplu Ketonal-retard, au fost din ce în ce mai utilizate. După ce a luat tableta, coaja se dizolvă treptat cu o eliberare lentă a ingredientelor principale. Acest lucru creează concentrația de analgezice în organism, care este necesară pentru ameliorarea durerii mult timp..

Sub formă de tablete în terapia articulațiilor și a coloanei vertebrale, se utilizează medicamente din diferite grupuri clinice și farmacologice:

 • relaxante musculare - Sirdalud, Midocalm, Baclofen;
 • AINS - Diclofenac, Ibuprofen, Nimesulide, Ketoprofen, Lornoxicam;
 • analgezice clasice - Paracetamol, Analgin, Aspirină;
 • analgezice narcotice - conținând codeină, Tramadol.

Tabletele sunt prescrise pentru a ameliora senzațiile dureroase de severitate moderată. Dacă pacientul se plânge de durere acută, atunci este inadecvat să folosești astfel de forme de dozare. Va trebui să luați pastile în doze mari, iar acest lucru crește riscul de a dezvolta reacții adverse locale și sistemice.

injecţiile

Analgezice sub formă de soluții injectabile sunt utilizate pentru a elimina durerile ascuțite, arzătoare, palpitante. De obicei, apar cu inflamații musculare, încălcarea unei terminații nervoase sensibile printr-o creștere osoasă. Pentru dureri acute, se practică administrarea intramusculară de AINS - Meloxicam, Diclofenac, Voltaren, Ksefokam, Ketorolac. Dar efectul analgezic al injecțiilor este de scurtă durată, rar durează mai mult de o zi. Și din moment ce introducerea soluțiilor este destul de dureroasă, atunci, dacă este posibil, acestea sunt înlocuite în scheme terapeutice cu tablete.

Meritul incontestabil al acestei forme de dozare este efectul său analgezic rapid. Starea de bine a pacientului se îmbunătățește după câteva minute. Nu vă așteptați ca acoperirea să se dizolve ca tabletele sau ingredientele să pătrundă în piele ca unguentele.

Dintre analgezice, relaxanți musculari, glucocorticosteroizii sunt folosiți, de asemenea, pentru ameliorarea durerii la injecții..

Dintre toate formele de dozare de analgezice, agenții pentru aplicare locală în zona dureroasă sunt considerați cei mai siguri. Este vorba despre unguente, creme, geluri, balsamuri, spray-uri. Acest grup poate include, de asemenea, preparate transdermice (plasturi) cu ingrediente active ale AINS sau metale rare..

Remediile externe au avantajele lor - un efect blând asupra corpului uman, o dezvoltare rară a reacțiilor adverse, ușurința de utilizare. Dezavantajele unguentelor și gelurilor sunt penetrarea lentă în structurile articulare și vertebrale, activitate analgezică relativ slabă.

Calmante exterioare pentru articulații și spateDenumirile medicamentelorProprietăți terapeutice
AINSVoltaren, Fastum, Nise, Ketorol, ArtrosileneReducerea severității durerii, umflarea, scăderea temperaturii locale a corpului, oprirea inflamației
Unguente de încălzireFinalgon, Kapsikam, Viprosal, ApizartronÎmbunătățirea circulației sângelui, accelerarea regenerării țesutului datorită iritării receptorilor localizați în țesutul subcutanat
ChondroprotectorsCondroxid, Teraflex, Condroitin-AkosStimularea restaurării țesuturilor deteriorate, eliminarea inflamațiilor și a senzațiilor dureroase

lumânări

Motivul principal pentru numirea analgezicelor sub formă de supozitoare rectale este patologia tractului gastro-intestinal. Ingredientele active ale supozitorului sunt absorbite (absorbite) în membrana mucoasă a colonului și pătrund în circulația sistemică într-o cantitate mică. Pentru ameliorarea durerilor articulare și vertebrale, se folosesc supozitoare cu Paracetamol, componente antiinflamatoare nesteroidiene - Diclovit, Nurofen, Meloxicam, Movalis, Indometacină.

Ușoritatea de utilizare nu este un avantaj al acestei forme de dozare. Înainte de a introduce un supozitor în rect, este necesar să goliți intestinele, să efectuați proceduri igienice.

Cum să alegeți medicamente pentru durere

Alegerea analgezicului trebuie să fie tratată de un medic. El nu numai că elaborează o schemă terapeutică, dar determină, de asemenea, dozele zilnice, individuale, durata cursului de tratament. Unul dintre criteriile de selecție este siguranța medicamentelor. Multe patologii ale sistemului musculo-scheletice nu au fost încă vindecate complet. Durerea apare nu numai în perioada recidivei, ci și în stadiul de remisie când se schimbă vremea, hipotermie. Pacientul este obligat să ia medicamente des, astfel că medicul selectează analgezice cu un efect mai ușor asupra organelor interne.

Contraindicații pentru medicamente pentru durere

Fiecare grup clinic și farmacologic de analgezice are propriile contraindicații. De exemplu, glucocorticosteroizii sunt interzise pentru utilizarea în resorbție osoasă, osteoporoză. Există, de asemenea, contraindicații comune tuturor calmantelor. Acestea sunt patologii severe ale tractului gastro-intestinal, ficat, rinichi, afecțiuni ale hematopoiezei, sarcinii și alăptării și copilăriei. Preparatele pentru uz extern nu trebuie aplicate pe piele dacă există microtraume pe ea - zgârieturi, tăieturi, abraziuni, arsuri.

Articole similare

Cum să uiți de durerile articulare?

 • Durerile articulare vă limitează mișcările și o viață împlinitoare...
 • Ești îngrijorat de disconfort, crize și durere sistematică...
 • Poate că ai încercat o grămadă de medicamente, creme și unguente...
 • Dar, judecând după faptul că citești aceste rânduri, nu te-au ajutat prea mult...

Dar ortopedul Valentin Dikul susține că există un remediu cu adevărat eficient pentru durerea articulară! Citiți mai multe >>>

Calmante: pastile și injecții pentru dureri de spate, partea inferioară a spatelui, articulații

Când există dureri severe la nivelul spatelui, la partea inferioară a spatelui, la articulații, desigur, în primul rând, este necesar să se determine cauza apariției sale. Dacă acesta este un lumbago din hipotermie, lumbago sau ciupire a nervului sciatic, hernie intervertebrală etc., ar trebui să fiți cu siguranță examinați de un neurolog, osteopat și, eventual, de un ginecolog, urolog, gastroenterolog, deoarece durerile de spate nu pot fi doar din spasme și ligamente musculare., dar și pentru unele boli ale organelor interne. După un diagnostic amănunțit, medicul poate prescrie ca parte a terapiei complexe - AINS, vitamine B în injecții pentru dureri de spate.

Care sunt remediile care ameliorează durerile de spate în injecții?

Astăzi, medicamentul găsește noi principii și algoritmi în tratamentul durerilor acute în regiunea lombară, în comparație cu 50 de ani în urmă. Accentul principal în lupta împotriva durerii este pe ameliorarea durerii folosind AINS - antiinflamatoare nesteroidiene care suprimă inflamația și reduc durerea, precum și blocarea musculară.

Și după îndepărtarea spasmelor severe, se recomandă refuzul imobilizării pacientului, adică efectuarea de exerciții de fizioterapie, masaj. Majoritatea medicilor insistă că o persoană în timpul sindroamelor de durere din spate nu își limitează activitatea pe cât posibil.

Vitaminele B

De asemenea, a devenit popular și eficient pentru a prescrie complexe de vitamine combinate care pot avea un efect analgezic moderat, acestea sunt vitaminele B12, B6 și B1. Se crede că vitamina B12 are proprietăți analgezice mai importante. De ce aceste vitamine?

Recent, aceste medicamente au început să fie considerate în medicină ca fiind analgezice ușoare, deoarece sunt neurotrope - normalizează inervația mușchilor, participă la transmiterea emoției, în metabolismul mediatorilor, afectează metabolismul, procesele din sistemul nervos și contribuie la refacerea nervilor deteriorați..

Peste 90 de studii diferite au dovedit că utilizarea vitaminelor B în practica clinică a dus la o reducere semnificativă a durerii în fazele acute ale inflamației în tratamentul complex. Prin urmare, pot fi utilizate atât individual cât și sub formă de preparate complexe de vitamine B..

Majoritatea medicamentelor complexe din această grupă conțin lidocaina anestezică, care îmbunătățește efectul analgezic local. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că utilizarea acestui grup de vitamine are sens numai pentru dureri acute la spate, articulații, polineuropatie alcoolică, miastenia gravis B12 timp de 10-14 zile, iar pentru bolile recurente cronice devin deja ineficiente..

Blocadă

În cazurile în care calmantii nu ajută, specialiștii pot oferi pacientului o metodă de injectare și întindere. Acesta constă în următoarele: după ce pacientul se află pe stomac, cele mai dureroase sigilii sau puncte în care durerea este cea mai intensă se găsesc în mușchi, iar o injecție se face exact perpendicular cu o soluție de novocaină.

Imediat după injecție, se face întinderea pasivă a mușchiului, după care se pune o compresă fierbinte pe acest loc. Apoi, atunci când compresa este îndepărtată, pacientul trebuie să facă mișcări active, expunând maxim mușchiul dureros la mișcări..

Scopul blocadei novocainei este „oprirea” nervului. Prin urmare, punctele de injecție ar trebui să fie cât mai aproape de punctele de ieșire ale nervului, de exemplu, cel sciatic - la trohanterul mai mare al coapsei, cu nevralgie intercostală - în spațiul intercostal corespunzător, cu osteochondroză - la marginea exterioară a extensorului spatelui etc. De asemenea, este recomandabil să se efectueze blocaje epidurale pentru sindromul durerii cronice, de exemplu, cu herniate de discuri intervertebrale.

Mai jos este o listă de medicamente care sunt prescrise de medicul curant, conform indicațiilor. Doar un medic determină adecvarea utilizării de vitamine B, AINS, relaxante musculare, condoprotectori. Informațiile de mai jos sunt destinate doar informațiilor, cursul tratamentului și dozarea este determinat de un specialist.

Când te doare spatele sau articulațiile, injecțiile de vitamine B ar trebui să te ajute

Vitaminele din grupa B pot fi luate sub formă de tabletă, dar, desigur, administrarea intramusculară de medicamente este considerată mai eficientă. Să luăm în considerare ce medicamente din acest grup există pe piața farmaceutică modernă, indicațiile lor generale, contraindicațiile, efectele secundare, metodele de aplicare și prețurile comparative din farmacii:

Milgamma

Milgamma 5 amperi. pret in farmacii 220 ruble, 10 amperi. 400 RUB 25 amperi. 900 rbl.

Compoziția tuturor acestor medicamente este aceeași: Lidocaina, tiamina, piridoxina cianocobalamina.

Indicații: Este utilizat pentru boli neurologice și sindroame ale afecțiunilor sistemului nervos în terapia complexă:

 • Neurită, pareză a nervului facial, nevralgie trigeminală
 • Dureri de spate cauzate de boli ale coloanei vertebrale, manifestări neurologice (radiculopatie, lomboischialgie, lombare musculo-tonice, sindroame cervicale, cervico-umăr, nevralgii intercostale, sindrom radicular din cauza modificărilor degenerative la nivelul coloanei vertebrale)
 • crampe musculare nocturne, alcoolice, polineuropatie diabetică, zona zosterului.

Kombilipen

 • Combilipen 5 amperi. 100 -120 ruble, 10 amperi. 170-210 freca.
 • 160 de ruble gratuite.

Contraindicații: este imposibil să efectuați tratament la:

 • Sarcina, alăptarea
 • tipuri acute de insuficiență cardiacă
 • hipersensibilitate la componentele vitaminelor B combinate
 • din cauza lipsei de cercetare - vârsta copiilor

Neurobion

3 amperi. 220 ruble - Neurobion nu conține lidocaină în compoziția sa

Efecte secundare: tahicardie, transpirație crescută, rareori - reacții alergice - erupții cutanate, mâncărime, urticarie, reacții ale pielii, lipsa respirației, șoc anafilactic. În caz de supradozaj - greață, vărsături, amețeli, tahicardie.

Trigamma

5 amperi. aproximativ 100 de ruble.

Aplicare: Toate injecțiile de mai sus pentru dureri de spate sunt injectate profund intramuscular în 2 ml 1r / zi timp de 5-10 zile, apoi ar trebui să treceți la 2-3 r / săptămână timp de 14-21 zile. sau luând vitamine pe cale orală.

Eficacitatea, contraindicațiile și efectele secundare ale AINS

Durerele, desigur, sunt utilizate doar ca terapie simptomatică, ele ajută la eliminarea durerii în articulații, în spate, dar nu elimină cauza apariției acesteia, în plus, 50% dintre pacienți pot prezenta diverse reacții adverse.

În peste 50 de studii pentru a identifica cel mai bun calmant, cercetătorii au descoperit că niciun medicament AINS nu a fost mai eficient decât alți anticicliști, iar unele dintre ele sunt medicamente foarte scumpe. Singurul lucru pe care trebuie să-l căutăm atunci când alegem este faptul că unele generice (diclofenac rus, de exemplu) sunt semnificativ inferioare în ceea ce privește eficacitatea medicamentelor originale (European Diclofenac).

De asemenea, aceste studii au avut ca scop determinarea medicamentului cu cele mai puține efecte secundare. Drept urmare, s-a constatat că Ibuprofenul este cel mai puțin toxic dintre toate AINS..

Producătorii noului inhibitor Cox-2, Celebrex, au susținut că au cele mai puține efecte secundare, dar studiile nu au găsit dovezi convingătoare în acest sens..

Prin urmare, atunci când alegeți un medicament anti-inflamator nesteroid, trebuie amintit că acestea au aproape aceeași proprietate anestezică, aceleași reacții adverse, dar frecvența, intensitatea, severitatea efectelor secundare, efectele nocive și, care este important - prețuri diferite. De exemplu, Meloxicam are un efect mai mic asupra stomacului și intestinelor decât aceclofenacul (Aertal). Indometacina are un efect analgezic pronunțat, dar distruge cartilajul cu o utilizare prelungită și este folosită acum din ce în ce mai puțin.

Mai mult decât atât, dublarea dozei nu reduce intensitatea durerii și, în cazul în care un medicament nesteroidian nu ajută (dacă nu este fals), înlocuirea acesteia cu un altul nu are sens. Mai mult, pe baza cercetărilor, se poate concluziona, de asemenea, că acestea nu sunt mult mai eficiente decât paracetamolul convențional. Detalii despre toate unguentele pentru durerile de spate pot fi găsite în articolul nostru.

Alegerea medicamentelor pentru durere

Pentru durerea cronică, înainte de a prescrie un anestezic, medicul stabilește cauzele și natura durerii cronice - reflectate, neuropatice sau centrale și prescrie un tratament adecvat.

Dacă durerea este acută, atunci medicul determină riscul de reacții adverse asupra tractului gastro-intestinal, complicații cardiovasculare, dacă riscurile nu sunt mari și:

 • fără dispepsie - apoi orice AINS
 • dispepsia este - ibuprofen mai bun (sau diclofenac, naproxen), nimesulide (sau miloxicam)

Dacă riscul de complicații cardiovasculare este mare, atunci AINS ar trebui să fie evitate și Paracetamol, opioide. La risc moderat, este posibil să se prescrie nimesulid, sub rezerva corectării adecvate a tensiunii arteriale (amlodipină, vezi medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale).

Dacă există un risc ridicat de sângerare gastrointestinală - AINS + neapărat inhibitori ai pompei de protoni (omeprazol). Se înțelege că administrarea de AINS este în sine un risc suficient chiar și cu o singură doză, prin urmare, conform standardului, toate AINS sunt luate în combinație cu blocanții pompei de protoni, indiferent de riscurile de sângerare gastroduodenală.

Cu o combinație a riscurilor tractului gastro-intestinal de efecte secundare și complicații ale CVS - Nimesulide + acid acetilsalicilic + omeprazol.

Dacă durerea scade în 5-7 zile, apoi continuați tratamentul până când se oprește complet.
Dacă durerea acută nu scade într-o săptămână, atunci sunt prescrise relaxante musculare și anestezice locale. Administrarea locală a corticosteroizilor este posibilă dacă diagnosticul este exclus - tuberculoza articulațiilor sau a coloanei vertebrale. În caz de durere foarte severă și absența efectului de calmante, natura infecțioasă a durerii trebuie exclusă (patologia tuberculozei - consultare și examinare la un dispensar anti-tuberculoză), dureri articulare cu gonoree, sifilis sau altă infecție.

O imagine de ansamblu a medicamentelor pentru durere în injecții

Toate AINS cunoscute în injecții, cu contraindicațiile generale și reacțiile adverse, prețurile medii în farmacii sunt prezentate în tabel:

meloxicam

Movalis (3 amp. 530 ruble) Amelotex (3 amperi - 280 ruble) Artrosan (3 amp. 190 ruble)

Indicații pentru utilizarea AINS: Tratamentul simptomatic al spondilitei anchilozante, osteoartritei, artritei reumatoide, eliminării durerii - musculo-scheletice, dureri de spate a oricărei etiologii, postoperatorii și alte senzații de durere.

ketoprofen

Artrosilen (6 amp. 170 ruble) Ketonal (10 amperi 200 ruble) Flamax (5 amperi 110 ruble). Flexen (6 amperi 280 ruble)

Contraindicații: hipersensibilitate la orice componentă a medicamentului, insuficiență cardiacă, sarcină și alăptare, insuficiență hepatică sau renală severă, astm bronșic aspirină, copii sub 16-18 ani, boli inflamatorii intestinale, exacerbări ale ulcerului gastric, sângerare gastrointestinală. Boli cerebrovasculare, boli cardiace ischemice, orice boli grave ale sistemului cardiovascular, administrarea comună de agenți antiplachetare (clopidogrel, acid acetilsalicilic) prednisolon, disfuncție hepatică, boli somatice severe.

Cu prudență: boli gastro-intestinale, infecție cu Helicobacter pylori, edem, retenție de lichide, diabet zaharat, utilizarea prelungită de AINS.

Ketorolac

Ketorol (10 amperi 130-150 ruble), Ketanov (10 amperi 100 ruble) Ketorolac (10 amp. 70-90 ruble)

Aplicație: Soluția injectabilă pentru durerile de spate trebuie injectată profund intramuscular într-o doză selectată de medic în funcție de vârsta pacientului, de intensitatea durerii. Până la 65 de ani, este prescrisă o singură doză de 10-30 mg. i / m la fiecare 4-6 ore. Pentru persoanele cu funcție renală afectată sau cu vârsta peste 65 de ani, la o doză de 10-15 mg IM o dată sau la fiecare 4-6 ore. Doza maximă zilnică nu trebuie să depășească 60-90 mg. iar durata terapiei nu este mai mare de 5 zile.

Diclofenac

Diclofenac (5 amp. 40 ruble) Voltaren (5 amperi 270 ruble) Naklofen (5 amp. 50 ruble), Ortofen (10 amperi 40 ruble)

Efecte secundare: Sistem digestiv: deseori - diaree, gastralgie, constipație, vărsături, greață, arsuri la stomac, hepatită, pancreatită acută.
Sistemul urinar: urinare frecventă, nefrită, edem, insuficiență renală acută.
Sistemul respirator: lipsa respirației, edem laringian, rinită alergică, dificultăți de respirație.
SNC: amețeli, dureri de cap, somnolență, hiperactivitate, psihoză, pierderi de auz, depresie, deficiențe de vedere.
CVS: leșin, creșterea tensiunii arteriale, edem pulmonar.
Organe hematopoietice: eozinofilie, anemie, leucopenie.
Coagulare de sânge: sângerare rectală, nazală, gastrică, dintr-o rană postoperatorie.
Manifestări dermatologice: urticarie, erupții cutanate, exfolierea pielii, sindromul Lyell, sindrom Stevens-Johnson.
Reacții alergice: umflarea pleoapelor, respirație șuierătoare, senzație de respirație, decolorarea feței, mâncărimi ale pielii, erupții cutanate, greutate în piept.
Altele: adesea - o creștere a greutății corporale, umflarea gleznelor, feței, degetelor, picioarelor, transpirație excesivă.

Lornoxicamul

 • Ksefokam (5 amperi 700-720 ruble)
 • tenoxicam
 • Texamen 1 sticlă. 200 rbl.

Supradozaj: vărsături, greață, dureri abdominale, apariția ulcerelor stomacului peptic, acidoză metabolică, disfuncție renală.

Interacțiune: utilizarea simultană a AINS cu acidul acetilsalicilic sau cu alte calmante nesteroidiene, precum și corticosteroizi, preparate de calciu, etanol, pot duce la sângerare gastrointestinală și la formarea de ulcerații gastrointestinale. Recepția simultană cu paracetamol crește riscul de nefrotoxicitate.

Analizatori în pastile

Când spatele doare rău, medicul poate prescrie anti-inflamatorii, calmante în comprimate, anterior se credea că administrarea orală încetinește debutul acțiunii, reduce eficacitatea și duce la efecte secundare mai puternice din tractul gastro-intestinal. Astăzi, se crede că administrarea intramusculară și orală oferă aceeași biodisponibilitate a medicamentului. Efectele secundare ale tractului gastrointestinal se realizează prin suprimarea sistemului de acid arahidonic, adică nu prin contact direct cu mucoasa, ci după absorbția în sânge. Prin urmare, efectele secundare sunt aproape aceleași atunci când sunt luate pe cale orală și cu injecții..

AINS esențiale în tablete

 • Celebrex (substanță activă celecoxib 10 buc. 400-420 ruble)
 • Arcoxia (ingredient activ etoricoxib 7 buc. 520 -600 ruble)
 • Texamen (ingredient activ tenoxicam 10 buc. 200-250 ruble)
 • Nise, Nimulid, Nimika (ingredient activ nimesulide preț 20 buc. 80-140 ruble)
 • Nalgezin (ingredient activ naprxen 10 buc. 110-130 ruble)
 • Movalis, Artrozan, Meloxicam (substanță Meloxicam preț 20 fila. 40 ruble, Movalis 20 fila. 250 ruble)
 • Ketanov, Ketarol, Ketorolac (prețul substanței Ketorolac 20 comprimate 40-60 ruble)
 • Naproxen, Nalgezin (substanță Naproxen, 120-260 ruble)
 • Artrozilen, Bystrumcaps, Ketonal, Flexen (substanță ketoprofen 20 buc. 150 ruble, Bysrumcaps 10 buc. 250-270 ruble, Flexen 30 buc. 170 ruble.)
 • Burana, Nurofen, Faspik, Ibuprofen (substanță Ibuprofen preț 20 buc. 15 ruble, Nurofen 12 buc. 110 ruble, Faspik 6 buc. 100 ruble, Burana 10 buc. 80 ruble)
 • Voltaren, Diklak, Naklofen, Ortofen, (prețul substanței Diclofenac 20 buc. 40 ruble, Voltaren 20 buc. 200 ruble, Ortofen 30 buc. 20 ruble, Diklak 10 buc. 70-100 ruble.)
 • Aertal 20 fila. 400 RUB - ingredient activ Aceclofenac.
 • Ksefokam 10 buc. 130-200 ruble. - Lornoxicam.

Calmante combinate

Relaxante musculare

Cea mai mare parte a durerii se bazează pe spasme musculare, care în sine trage rădăcina nervoasă și provoacă un sindrom radicular secundar, de aceea, în multe cazuri, relaxanții musculari sunt prescriși ca anestezic:

 • Tolperisonă - acțiune periferică, Mydocalm (instrucțiuni de utilizare, tablete, injecții de 30 comprimate, 50 și 150 mg fiecare 300-400 ruble), Tolperisonă 30 buc. 150-200 ruble.
 • Hidroxizin - central cu inhibarea sistemului nervos central, potrivit pentru dureri severe, Atarax 25 buc. 300 de ruble, Hydroxyzin 25 buc. 200 rbl.
 • Baclofen acționează în mod central, Baklosan.
 • Tizanidină - cu acțiune centrală, Sirdalud (2 mg 30 buc. 230 ruble, 4 mg. 30 buc. 330 ruble), Tizanil (2 mg. 30 buc. 170 ruble, 4 mg. 30 buc. 250 ruble), Tizalud (2 mg. 30 buc.) 140 ruble), Tizanidină 4 mg. 30 buc. 150-200 ruble.

Hondoprotectors

Condroitin sulfat

Mucosat (5 amperi 250-500 ruble), Hondrogard (10 amp. 600 ruble), Chondrolone (10 amperi 800-1100 ruble), Artradol (10 amperi 700 ruble)

Sulfat de condroitină - acest medicament aparține medicamentelor antiinflamatoare, care este prescris pentru tratamentul bolilor articulațiilor și coloanei vertebrale. Acesta încetinește resorbția țesutului osos, îmbunătățește metabolismul calciu-fosfor în țesuturile cartilaginoase, oprește distrugerea țesutului conjunctiv și cartilaginos și accelerează procesele de recuperare. Reduce senzațiile dureroase și crește mobilitatea coloanei vertebrale și a articulațiilor. Are o similitudine structurală cu heparina, de aceea previne formarea cheagurilor de sânge în patul subcondral și sinovial.

ALFLUTOP

Alflutop (10 amperi 1400-1500 rub.)

Acesta este un preparat modern, care este un concentrat din peștele mic de mare, care reglează metabolismul țesutului cartilaj. Concentratul bioactiv conține aminoacizi, potasiu, sodiu, cupru, fier, calciu și zinc, precum și mucopolizaharide, peptide. Acest agent stimulează procesele de restaurare a țesutului cartilajului, inhibă distrugerea structurilor osoase și a țesutului cartilaj, ceea ce asigură un efect analgezic moderat.

Medicamentul este prescris numai adulților cu osteochondroză sau poliesteartrită, trebuie administrat intramuscular profund 1 ml / zi timp de 20 de zile. Dacă articulațiile mari sunt afectate, atunci este posibil să injectați medicamentul în articulație de 1 dată în 3-4 zile, 1-2 ml, un curs de 5-6 injecții.

Video cum se face o injecție intramuscular.

Video cum să ușurezi rapid durerile de spate cu exerciții fizice.

Calmante pentru dureri de spate

Detectoarele pentru durerile de spate sunt prescrise ca parte a terapiei medicamentoase pentru boli ale spatelui și ale coloanei vertebrale. La urma urmei, majoritatea patologiilor se desfășoară într-o formă cronică, pacientul este depășit constant de sindromul durerii, care interferează cu ducerea unei vieți normale și agravarea situației.

Prescrierea calmante pentru durerile de spate trebuie tratată de medicul curant, nu poți face nimic singur.

Doza și alegerea medicamentului sunt întotdeauna foarte importante, deoarece există efecte secundare și contraindicații. Prin urmare, prima măsură pentru durerea în partea inferioară a spatelui și în alte părți ale spatelui este un diagnostic de înaltă calitate. După examinare, medicul prescrie un tratament complet, inclusiv calmante.

Este posibil să ameliorezi sau să reduci sindromul durerii cu medicamente și fizioterapie sau, mai bine, să le combini. În unele situații, medicamentele sunt distribuite. În ceea ce privește medicamentele cu efect analgezic, acestea pot fi împărțite aproximativ în 2 grupe mari: narcotice și non-narcotice

Narcotic

Orice calmant pentru dureri de spate de acest fel este puternic, efectul se obține foarte repede. Mulți medici se tem să folosească acest tip de medicamente..

Nu este recomandată utilizarea de stupefiante, dar în unele situații, durerea este foarte severă. Un exemplu izbitor este hernii intervertebrale mari, presiunea asupra terminațiilor nervoase este constantă cu atacuri periodice de durere și mai severă.

Principalul dezavantaj al acestor medicamente este efectul de dependență. O persoană poate deveni dependentă și de acest lucru este foarte greu să scapi.

Non-narcotice

Există mai multe tipuri de calmante non-narcotice pentru dureri inferioare de spate, piept și col uterin. Dozele și tipurile de medicamente pot varia, în funcție de localizarea sindromului durerii.

Medicamente standard cu efect analgezic:

 • antispasmodice;
 • analgezice;
 • Incalzire;
 • Antiinflamatoare nesteroidiene.

Astfel de medicamente pentru durerile de spate sunt de obicei combinate, dozajul și mărcile de medicamente sunt prescrise de medic. De asemenea, este important să cunoaștem durata utilizării calmantelor, deoarece sunt posibile reacții adverse..

Pentru calmarea durerii, se folosesc analgezice. Este important să alegeți calmantul potrivit pentru durerile de spate, pentru aceasta este necesară determinarea bolii. În cazul modificărilor degenerative-distrofice în structura discurilor intervertebrale, este important să abordăm problema într-o manieră cuprinzătoare. Medicamentele vor fi de diferite tipuri.

Este necesară ameliorarea spasmului muscular și îmbunătățirea circulației sângelui în zona afectată, pentru aceasta se folosesc relaxanți musculari (Mydocalm). De asemenea, este necesar să ameliorați inflamația; medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (Diclofenac) vor ajuta în această problemă. Dacă spatele doare din alte motive, de exemplu, o întindere banală, atunci sunt utilizate alte medicamente. Distragerea unguentelor de încălzire va fi eficientă.

Dacă spatele este aruncat, atunci se formează un spasm muscular. Este necesar să se aplice relaxante musculare pentru a îmbunătăți circulația sângelui și pentru a calma durerea. În situații deosebit de dificile, se recomandă utilizarea de relaxante musculare împreună cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

Antiinflamatoare nesteroidiene

Datorită ingredientelor active speciale, medicamentele antiinflamatoare acționează asupra focalizării inflamației, ameliorează umflarea și asigurând un efect de răcire. Se recomandă utilizarea acestuia pentru patologiile coloanei vertebrale cu un proces inflamator pronunțat. Este important să consultați un medic, deoarece nu toți pacienții au nevoie de medicamente antiinflamatorii..

Există multe tipuri de medicamente nesteroidiene, iată câteva dintre acestea:

 • Diclofenac. Un preparat excelent, utilizat pe scară largă în țările CSI. Folosit de obicei pentru osteochondroză și leziuni ale coloanei vertebrale;
 • Ketoprofen. Foarte eficient în tratamentul tuturor tipurilor de artrită;
 • Ketorolac. Agent antiinflamator excelent pentru spate, mai ales eficient pentru leziuni și în perioada de reabilitare după chirurgia coloanei vertebrale.

Relaxante musculare

Amelioratorii durerii musculare au efecte analgezice puternice atunci când sunt combinați cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. Este necesar să selectați cu atenție relaxanții musculari pentru corpul dvs., deoarece un efect excesiv poate reduce performanța fibrelor musculare, ceea ce agravează postura și crește sarcina pe coloana vertebrală..

Dacă totul este ales corect, medicamentul are un efect foarte benefic asupra întregului organism. În legătură cu eliminarea sindromului de durere, mobilitatea spatelui revine, starea emoțională se îmbunătățește, creierul începe să funcționeze mai bine.

Relaxanții musculari sunt bine tolerați de oameni, dar unii ar trebui să se abțină de la a lua:

 • Fete însărcinate;
 • Mame care alăptează;
 • Persoanele alergice hipersensibile;
 • Copil mic.

analgezice

Și cum să tratezi durerile de spate fără a afecta boala în sine? În acest scop, au fost inventate calmante speciale. Aceste medicamente sunt diferite puncte forte. De obicei, durerea poate fi ameliorată cu ajutorul unor analgezice clasice:

Orice fel de analgezice sunt utilizate cu un efect insuficient din cursurile anterioare de medicamente (antispasmodice, nesteroidiene). Este necesar să consultați un medic despre doza și durata cursului de administrare a unui anumit medicament..

Există unele reacții adverse sub formă de somnolență crescută și erupții cutanate. Dacă nu urmați recomandările medicului, fiți pregătiți pentru astfel de manifestări..

Dacă spatele este tratat corect, atunci nu ar trebui să apară atacuri de durere severă, dar dacă apare o astfel de situație, medicul curant poate prescrie analgezice puternice. În niciun caz nu trebuie să schimbați doza sau să luați astfel de medicamente mai mult decât perioada prescrisă. Dacă regulile nu sunt respectate, sunt posibile tulburări ale funcționării sistemului digestiv și defecțiuni ale sistemului nervos.

Injecții care calmează durerea

Această metodă funcționează cel mai bine pentru a ameliora durerile de spate mai mici dacă remediile convenționale nu funcționează. La urma urmei, tratamentul prin injecție este destul de rapid și eficient. Este important să alegeți locul potrivit de injecție. Puteți înțepi în fese, în stern sau în localizarea discului intervertebral afectat. După injectare, este necesar să se aplice ceva cald pe zona afectată..

Trebuie să aflați de la medicul dumneavoastră ce tipuri de medicamente sunt cele mai bune pentru dvs., ținând cont de gravitatea afecțiunii și de caracteristicile individuale ale organismului. Însă merită să ne amintim și contraindicațiile pentru acest tip de procedură:

 • Copii și adolescenți;
 • Persoanele alergice cu boli respiratorii;
 • Persoanele cu patologii grave ale tractului gastro-intestinal (ulcere etc.).

Unguente care diminuează durerea

Și cum să ușurezi durerea dacă nu se manifestă foarte puternic? Unguentele sunt o opțiune excelentă. Dacă regiunea lombară doare, unguentele pot fi utilizate în cantități mai mari..

Destul de puternic analgezic, reprezentant al unguentelor anestezice, gel Dolobene. Medicamentul combinat nu numai că ajută la vindecarea sindromului durerii, dar afectează parțial și procesul inflamator. Unguentele precum Fast Gel și Fastum Gel sunt de asemenea foarte eficiente. Există încă unguente de încălzire, Finalgon este un exemplu excelent. Cauciucurile de acest fel nu sunt utilizate în procesul inflamator. Unguentele care conțin venin de albine sunt de asemenea interzise..

Lumânări de calmare a durerii

Lumânările sunt, de asemenea, o opțiune excelentă pentru ameliorarea durerii. Separat, putem distinge categoria persoanelor care sunt îngrijorate de patologiile digestive. Acești pacienți nu pot utiliza unele comprimate și unguente, poate începe o reacție alergică și agravarea situației. Dezavantajul acestei proceduri este lipsa de eficiență a durerii severe, în timpul atacurilor.

corticosteroizii

Medicamentele hormonale trebuie luate strict sub supravegherea unui medic și cu prescripție medicală. Este imposibil să vă confundați cu doza sau cu durata cursului. Pericolul în acest caz este foarte mare. Tulburările hormonale sunt periculoase. O persoană poate fi depășită de boli grave ale sistemului endocrin. Mai bine să-l joci în siguranță decât să suferi mai târziu.

La începutul cursului, dozajul este destul de mare și în fiecare zi devine din ce în ce mai puțin. Durata cursului nu trebuie să depășească 5 zile.

Remedii alternative

Printre aceste medicamente se pot remarca injecții cu vitamine. Aceasta nu numai că va restabili imunitatea, redusă prin sindromul durerii, dar va avea și un efect benefic asupra întregului organism. Durerea va scădea. Plasturile de calmare a durerii au funcționat bine și nu au niciun efect secundar. Multe persoane le place acest tratament pasiv, iar eficacitatea este destul de mare. Astfel de fonduri nu vor dăuna femeilor însărcinate și care alăptează, puteți folosi în siguranță.

Cum poți uita de remediile populare, acestea sunt de asemenea disponibile. Există câteva rețete minunate și simple pentru durerea de spate:

 • Ceai cu frunze de mesteacăn și lingonberry. Este necesar să așezați un număr aproximativ egal dintre cele și alte frunze, turnați apă clocotită peste ele și folosiți puțin;
 • Puteți face un fel de unguent cu ghimbir și usturoi. Toate ingredientele trebuie tocate și amestecate cu unt (unt). Aplicați un astfel de unguent pe locul localizării durerii;
 • Ca o versiune separată a unguentului, puteți utiliza ulei obișnuit de mentol. Efectul analgezic se obține destul de rapid..

Autor: Petr Vladimirovich Nikolaev

Chiropractor, traumatolog ortoped, terapeut cu ozon. Metode de tratament: osteopatie, relaxare post-izometrică, injecții intra-articulare, tehnică manuală moale, masaj tisular profund, tehnică de ameliorare a durerii, cranioterapie, acupunctură, administrare de medicamente intraarticulare.

De ce doare spatele în zona rinichilor

Spatele doare după anestezia epidurală - ce să faci?

Tratamentul la spate și al coloanei vertebrale la domiciliu

Dureri la brâu la stomac și la spate


Pentru Mai Multe Informații Despre Bursită