Cele mai bune corsete pentru spate și coloana vertebrală

Bună ziua, dragi oaspeți! În recenzia de astăzi, există o mulțime de informații diferite despre ortopedie modernă pentru spate..

Sunt utilizate pentru tratarea și prevenirea bolilor coloanei vertebrale. O chingă din spate este utilă după răni, în perioadele de reabilitare și chiar în timpul sarcinii. Deci, înainte de a cumpăra un astfel de dispozitiv, studiați informațiile despre designul și modelele lor mai detaliat..

Tipuri de corsete

Un corset ortopedic este un dispozitiv funcțional realizat sub formă de centură. Fabricat din țesături de calitate medicală.

Astfel de materiale sunt foarte respirabile și au proprietăți excelente de întindere. Ortezele sunt relevante pentru alinierea spatelui.

Sunt echipate cu inserții speciale din metal și plastic. Produsele pot avea diferite grade de rigiditate. Un corset rigid nu este utilizat pentru tratamentul tradițional. Este potrivit pentru utilizare după operația coloanei vertebrale.
Versiunea semi-rigidă este utilizată pentru bolile coloanei vertebrale și pentru afecțiunile regiunii sacrale.

Astfel de modele îndeplinesc următoarele funcții:

 • vă permite să reduceți sarcina din coloana vertebrală;
 • utilizat pentru fixarea articulațiilor;
 • reduce durerea după ciupire și mișcarea vertebrelor.

Corsetele ortopedice pentru spate sunt utilizate pentru dureri cronice și convulsii. Disconfortul poate fi cauzat de radiculită, osteochondroză și hernie.

Pentru profilaxie, astfel de dispozitive sunt prescrise persoanelor cu greutate mare și sportivilor profesioniști. Utilizarea periodică a unui corset poate fi indicată în cazul unui stil de viață inactiv și cu distrofie în mușchi..
De asemenea, este demn de remarcat dispozitivele de blocare. Se caracterizează prin rigiditate variabilă și reduc eforturile asupra coloanei vertebrale.
Dispozitivele corective sunt potrivite pentru corectarea modificărilor coloanei vertebrale și pentru îndreptarea posturii. Un corset pentru copii este folosit pentru a susține o coloană vertebrală instabilă. Ajută la prevenirea curburilor complexe.
Corsetul magnetic eficient este de asemenea diferit, permițând înlăturarea durerilor de spate și a oboselii musculare..

Spate pentru spolioză

Un medic corector pentru scolioză este adesea prescris de medici. În cazul curburii, ameliorarea mușchilor și fixarea mai gravă sunt importante. Acest lucru va opri dezvoltarea bolii..
Scolioza se manifestă prin modificări ale coloanei vertebrale. Pacienții întâmpină dificultăți de respirație, probleme de organe și durere.
Dispozitivele pentru scolioză trebuie alese după consultarea unui specialist.

Pe lângă utilizarea unui corset, se folosesc următoarele metode de corecție:

 1. Gimnastica speciala.
 2. Exerciții de respirație.
 3. Masaj.
 4. Pentru un pat de dormit, ar trebui să alegeți o saltea cu o fermitate optimă.

Când lucrați la un computer, trebuie să faceți pauze periodice.
Cu cât începe tratamentul mai devreme, cu atât se vor obține rezultate mai bune. Performanțele normale pot fi obținute pentru copii, în special sub 18 ani.
Produsele ortopedice pentru scolioză ajută la fixarea coloanei vertebrale în poziția dorită, îmbunătățesc funcționarea organelor interne și contribuie la corectarea posturii.

Corset slouch din spate

Cel mai popular este corsetul stoop. Nu trebuie utilizat frecvent, deoarece poate apărea o scădere a tonusului muscular..

Utilizarea unui dispozitiv corectiv trebuie să fie combinată cu tehnici de fizioterapie, masaj și organizarea corespunzătoare a locului de muncă.

Dispozitivul ortopedic poate fi purtat în timpul activităților active. Este invizibil sub haine și este confecționat din materiale naturale.

Medicii recomandă un corset în următoarele situații:

 1. Deformitatea Kyphosis duce la probleme cu organele interne..
 2. Crearea posturii scoliotice la o vârstă fragedă.
 3. Când simțiți disconfort.

Produsele ortopedice sunt utilizate după accidentări și intervenții chirurgicale. Sunt utilizate pentru osteochondroză, spondiloartroză și hernie intervertebrală..
Corsetul de îndreptare a posturii poate fi corectiv sau de susținere. Reclinatorul pentru copii arată ca o panglică. Fixează partea superioară a carcasei.
Proiectarea dispozitivului de alunecare vă permite să acționați asupra coloanei vertebrale, a mușchilor și să le corecteze munca. Astfel de produse trebuie utilizate în combinație cu gimnastica specială..
Acum să ne dăm seama cum să îmbrăcați corect un dispozitiv util. Este purtat peste lenjerie și pe un corp gol. Curelele sunt fixate la talie.

Ei nu ar trebui să strânge prea mult. Drept urmare, spatele trebuie să ia o formă uniformă, iar umerii trebuie să se îndrepte. De asemenea, corsetul trebuie purtat cel puțin șase luni..

Renunțați la purtarea dispozitivului treptat..

Recomandările vor ajuta la îmbrăcarea dispozitivului:

 1. Mai întâi trebuie să vă luați umerii înapoi și să îndreptați.
 2. Benzile sunt aruncate înainte, apoi trecute în zona axilă și fixate cu o cruce.
 3. Apoi, trebuie să ajustați gradul de fixare a structurii.
 4. În cele din urmă, trebuie să fixați elementele de fixare pe stomac.

Odată cu utilizarea corectă a produsului, mușchii spatelui vor fi întăriți, iar silueta încovoiată va deveni un lucru al trecutului.

Corset pentru spate pentru hernie

În anumite situații se folosesc modele speciale pentru hernia coloanei lombare:

 • cu durere în spate;
 • la sarcini semnificative;
 • cu deformări ale tonului muscular.

O hernie la spate ajută la menținerea unei posturi optime. Acest lucru va scuti tensiunea de la articulații și va fixa bine vertebrele. Trebuie avut în vedere faptul că aceste structuri au o rigiditate diferită..

Corsete pentru femei

Corectorul feminin se caracterizează prin adaptarea la figură. Modelul trebuie ales după un diagnostic corect. Produsele sunt utilizate în scopuri medicale și preventive.

În ultimul caz, produsele sunt utilizate atunci când apar primele semne ale bolii. Dispozitive speciale sunt recomandate pentru adolescență.

Un corset de susținere este necesar când stai la computer pentru o perioadă lungă de timp. Astfel de produse ajută la crearea unei posturi corecte și la protejarea împotriva curburii..

Corset de maternitate

Corsetul pentru maternitate este o centură elastică specială. Acesta minimizează stresul asupra mușchilor spatelui.
Dispozitivul este necesar dacă există durere și disconfort în regiunea lombară. De asemenea, este necesar pentru cei care duc un stil de viață activ..

Un corector este, de asemenea, necesar pentru bolile varicoase ale picioarelor. Înainte de a achiziționa un astfel de design, trebuie să consultați un medic ginecolog.

Există astfel de tipuri de dispozitive corective:

 1. Bandaj cu chiloți cu bandă elastică cusută.
 2. Centura este fixată sub burtă cu Velcro. Este purtat peste colanți.
 3. Banda universală poate fi purtată înainte sau după nașterea copilului. Produsul este purtat cu latura lată pe spate, iar partea îngustă sub burtă.

Un astfel de dispozitiv corector va fi necesar atunci când burta începe să crească..

Corset pentru bărbați

Bretonul lombar masculin este necesar pentru refacerea și menținerea coloanei vertebrale, precum și pentru distribuirea corectă a încărcăturilor.

Există astfel de indicații pentru purtarea dispozitivului:

 1. Sarcini puternice și regulate.
 2. Hernie.
 3. Apariția deplasărilor.
 4. Dezvoltarea unor afecțiuni cum ar fi osteochondroza, radiculita și spondiloza.
 5. Probleme de postură.

Corectorul terapeutic reduce riscul deplasării discului și protejează împotriva modificărilor patologice. Construcțiile preventive facilitează corectarea și asigură reabilitarea de înaltă calitate.
Rigiditatea este un parametru important. Modelele moi sunt prescrise pentru nevralgii, radiculite și hernii. Semi-rigide sunt relevante pentru simptomele durerii.

Structurile rigide sunt purtate după o programare medicală. Gradul de fixare și dimensiuni contează. Aparatul folosește cel mai adesea de la 3 la 6 rigidizatoare.
La alegere, zona de acoperire este, de asemenea, luată în considerare. Modelele sunt combinate, lombosacrale și șold. Ele pot afecta una sau mai multe părți ale coloanei vertebrale.
Diferit în eficiență și corset sport pentru antrenament. Este utilizat în anumite tipuri de gimnastică.

Corset pentru copii

Pentru copii, ar trebui să cumpărați doar un corector dovedit. Copiii obosesc o lungă perioadă de timp cu spatele aliniat și încep să bată peste cap.
Reclinatoarele sunt utilizate pentru a menține coloana vertebrală în condiții optime. Cu ajutorul unui dispozitiv special, puteți corecta diferite patologii ale spatelui, precum și stimula recuperarea coloanei vertebrale.

Cumpărarea unui produs ortopedic este necesară copiilor de vârstă școlară. Corectorul permite reducerea sarcinii pe coloana vertebrală încă neformată.
Mulți copii astăzi sunt inactivi și se mișcă puțin. Iar curbura poate schimba plasarea organelor și provoca probleme de sănătate..

Un dispozitiv special este achiziționat atunci când:

 1. Rata de creștere a copilului este mai rapidă decât dezvoltarea coloanei vertebrale.
 2. rănire.
 3. Deteriorarea bunăstării pe fundalul stoop-ului.
 4. Afecțiuni osoase.

Dacă copilul are primele semne de postură necorespunzătoare, trebuie să vizitați un medic ortoped. Consecințele slăbirii se vor manifesta la vârste înaintate..

O piesă specială este purtată când stai sau te uiți la televizor. Atunci când formați obiceiul de a vă ține spatele drept, timpul de aplicare este redus treptat.
În stadiul inițial al scoliozei, sunt selectate dispozitivele din material dens. Centura trebuie să conțină rigidizări și plăci moi.

Pentru deformări severe, se folosesc modele cu greutăți. Modelele Thoracolumbar sunt utilizate pentru stările dificile de stoop.

Cum să te îmbraci și să porți

Este important să alegeți designul potrivit. În cazul durerilor de spate, o opțiune este potrivită, dar pentru refacerea vertebrelor în cazul unei fracturi ale coloanei vertebrale, aceasta este complet diferită..
Atunci când alegeți un produs, trebuie să decideți dimensiunea, tipul și gradul de rigiditate al modelului.

Tipul de rigiditate trebuie să fie selectat de către medic. Tipul de proiectare depinde de caracteristicile bolii.

Dacă dispozitivul nu este uzat corect, poate apărea durere de spate. Produsul este purtat pe haine subțiri.

Este important să vă asigurați că produsul nu este saturat de transpirație. Dacă îmbrăcămintea este spălată frecvent, își va pierde forma și rigiditatea. Înainte de a utiliza structura, trebuie să ștergeți inserțiile dure de murdărie.

Este important să respectați aceste reguli:

 1. Produsul trebuie selectat ținând cont de recomandările ortopedului.
 2. Dispozitivul trebuie să se potrivească.
 3. O atenție deosebită se acordă calității materialului din care sunt fabricate.
 4. Produsul nu trebuie să strângă pielea.
 5. Cu curburile semnificative, proiectarea este realizată la comandă, ținând cont de parametrii individuali.

Perioada de purtare este determinată de specialist. Pentru scolioza minoră, produsul este purtat timp de câteva ore pe zi. În a doua etapă a bolii, dispozitivul este purtat timp de 20-23 ore pe zi. O abordare integrată este necesară pentru a trata boala. Pe lângă corectori, se folosește gimnastica, masajul și fizioterapia..
Pentru a îmbunătăți rezultatul, corsetul trebuie ajustat în direcția slăbirii și întăririi. La obținerea rezultatului dorit, este necesar să se reducă timpul de purtare cu câteva ore pe zi..

Modele de top

Atunci când alegeți un model adecvat, trebuie să evaluați toate argumentele pro și contra ale designului. Opțiuni de luat în considerare.

Fosta

Produsele de la acest producător sunt utilizate pentru a restabili cadrul muscular și după răni. Ameliorează durerea în regiunea sacro-lombară. Clemele sunt confecționate din materiale cu proprietăți hipoalergenice.

Fosta FS 5506 are următoarele caracteristici:

 1. Sprijin pentru spate în poziție anatomică corectă.
 2. 6 rigidizatoare pentru fixarea spatelui.
 3. Prezența unei baze de plasă și a plăcilor întărite.
 4. Curele suplimentare pentru umăr.

Modelele bugetare includ Phosat F 0201. Produsele acestei companii costă între 1900 și 3300 de ruble.

Putere magnetică

Corsetul magnetic din spate este un dispozitiv magnetic corectiv. El este capabil să descopere chiar și forme neglijate de postură.

Ajută la alinierea liniei umărului, la întărirea mușchilor spatelui și coloanei vertebrale. După aplicarea sa, senzațiile dureroase dispar.

Materialele elastice țin spatele în poziția corectă. Centurile puternice împiedică îndoirea coloanei vertebrale.

Magneții speciali stimulează fluxul de sânge în mușchi și ajută la crearea unui câmp magnetic. Power Magnetic este folosit chiar și pentru scolioza severă.

Avantajele modelului:

 1. Calitate excelentă de croitorie.
 2. Aplicarea materialelor durabile.
 3. Îndepărtarea durerilor.
 4. Consolidarea corsetului muscular.
 5. Perioade operaționale lungi.

Prețul pentru astfel de modele variază între 870-1100 de ruble.

Orlett

Orlett este un dispozitiv ortopedic cu rigidizare și bretele ne extensibile.

Caracteristici de proiectare:

 1. Dispozitivul include un spate durabil și o talie elastică.
 2. Ridificatoare curbate.
 3. Curele de cataramă te ajută să te întorci.
 4. Pentru fabricare se folosesc țesături cu proprietăți hipoalergenice.

Astfel de produse ajută la prevenirea curburii coloanei vertebrale. Acestea protejează împotriva dezvoltării bolilor și ajută la normalizarea tonusului muscular.

Astfel se reduce sarcina pe discurile intervertebrale. Astfel de corectori sunt indicați pentru scolioza de 1 și 2 grade, pentru afecțiuni posturale și pentru diferite grade de aplecare. Pret 3500-3900.

Confort

Modelul K - 600 Comf-Ort este potrivit pentru corectarea modificărilor degenerative-distrofice din regiunea lombară.

Există două tipuri de modele:

 1. Cu o lățime crescută de 35 cm. Astfel de produse se disting prin 4 coaste de rigidizare și o lățime semnificativă. Este utilizat după răni și operații.
 2. Lățime 42 cm. Acest produs este completat de curele de cravată care ajută produsul să se potrivească la figură.

Acest producător oferă și modele bugetare cu centură de fixare. Astfel de produse se caracterizează printr-o rezistență ridicată la uzură..

Cost - 700-1800 ruble.

Alegerea corectă a produselor ortopedice este o garanție a unui spate sănătos și frumos. Sper că sfaturile utile din recenzie vă vor ajuta să alegeți opțiunea potrivită..

Nu uitați de măsuri suplimentare pentru îndreptarea posturii. Exercitiile fizice in mod regulat te pot ajuta sa obtii rezultate bune in cel mai scurt timp..

Pentru astăzi toată lumea, la revedere, dragi vizitatori!

Cum să alegeți un corset ortopedic lombosacral

Una dintre cele mai problematice zone ale corpului uman este partea inferioară a spatelui. În această zonă coloana vertebrală se confruntă cu stres maxim, susținând torsul superior. Și deși scheletul din această zonă este cel mai durabil și solid, din păcate, de multe ori nu face față, ceea ce duce la dureri acute și la dezvoltarea bolilor cronice. Pentru a corecta situația sau a o evita, se folosesc corsete ortopedice lombosacrale ortopedice. Dar cum să alegi produsul potrivit? Cine va fi confortabil în ea și cine nu? Și există vreo regulă pentru purtarea ei? Ne oferim să studiem amănunțit problema.

De ce ai nevoie de un corset lombar ortopedic


Cumpărați un corset pentru coloana vertebrală lombosacrală trebuie să se afle în stadiul de reabilitare după operații complexe și răni, precum și pentru a reduce durerea în grade diferite: de la ușor la foarte puternic. Experții recomandă utilizarea lor pentru radiculită, hernii intervertebrale, spondiloză, osteochondroză, miozită și alte boli ale coloanei lombosacrale.

În plus, corsetul lombo-sacral semi-rigid poate fi purtat de persoanele a căror muncă este asociată cu efort fizic greoi și conducere pe termen lung, precum și de sportivi.

Produsele îndeplinesc următoarele funcții:

 • fixați coloana vertebrală;
 • descărcați mușchii, îndepărtând sarcinile inutile;
 • în timpul reabilitării, ei își reduc timpul, compensând posibilitățile zonei rănite și nu permit mișcarea vertebrelor cu leziuni.

Tipuri de corsete pentru partea inferioară a spatelui

Există mai multe principii de clasificare, cu unul dintre cele mai frecvente - în funcție de gradul de rigiditate.

Corset lombosacral semi-rigid

Acest tip este unul dintre cele mai populare. Cu ajutorul său, coloana lombară este fixată, în timp ce restricționează mișcarea într-o măsură mai mică. Recomandat pentru ameliorarea durerii în diferite boli și atunci când este necesar să accelereze recuperarea funcțiilor corpului după leziuni sau intervenții chirurgicale. De asemenea, sunt utilizate în reabilitare, când sarcina pe zonele deformate ale coloanei vertebrale este redusă și pentru prevenire. În unele cazuri, purtarea corsetelor semi-rigide este indicată femeilor în perioada postpartum cu o puternică divergență a oaselor pelvine.

 • oferă un sprijin fiabil pentru regiunea lombosacrală, ameliorează tensiunea musculară, reduce durerea;
 • rigiditatea multor modele poate fi reglată individual prin reglarea coastelor;
 • o gamă mare de dimensiuni vă permite să alegeți un produs atât pentru adulți, cât și pentru copii;
 • compactitatea și ușurința nu trădează prezența unui corset sub haine.
 • îngrijirea delicată a produsului vă obligă să le spălați doar cu mâna și să nu le răsuciți atunci când faceți împingători, precum și să respectați alte reguli, inclusiv uscarea;
 • poate provoca alergii la persoanele cu piele sensibilă.

Corset rigid lombosacral

Corsetele rigide sunt de obicei prescrise pentru persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală spinală. Produsele ajută la scurtarea perioadei de reabilitare și la creșterea duratei remisiunii.

 • înlocuiți funcțiile de susținere ale coloanei vertebrale afectate;
 • exclude deplasarea vertebrelor;
 • o gamă largă de modele vă permite să alegeți un produs pentru caracteristicile fiziologice individuale ale pacientului.

Dezavantajele, sau mai degrabă avertizările includ:

 • un corset selectat în mod necorespunzător poate duce la complicații grave de sănătate și să extindă lista bolilor existente;
 • încălcarea regulilor de purtare a produsului, precum și ignorarea recomandărilor medicului vor duce la aceleași consecințe triste.

În plus, modelele se disting prin gradul de fixare, care poate fi complet, puternic, mediu și ușor. Ultima opțiune este reprezentată de centurile de încălzire, care prin definiție nu sunt corsete, așa că vom vorbi despre ele data viitoare.

Corsetele lombosacrale de fixare puternică sunt confecționate din țesături dense sau tricotaje și au inserții metalice pe spate care urmează contururile sacrului și partea inferioară a spatelui. Sunt suplimentate cu curele elastice pentru fixare maximă. Purtarea este prescrisă pentru dureri severe.

Corsetele de fixare medie sunt mai moi și au nervuri flexibile de rigidizare. Gradul de elasticitate al materialului poate varia de la model la model. Poate fi recomandat pentru dureri de durere inferioară de spate, în timpul efortului fizic, în etapele ulterioare ale reabilitării.

Indicații și contraindicații pentru utilizare


Am menționat deja principalele cazuri în care poate fi recomandat un corset ortopedic pentru partea inferioară a spatelui. Principalele sunt bolile coloanei vertebrale și o mare activitate fizică. Să ne lăsăm pe contraindicații.

Corsetele semi-rigide și rigide nu pot fi utilizate:

 • în timpul sarcinii,
 • cu boli purulente ale pielii și dermatită locală,
 • după aplicarea agenților de încălzire, precum și cu o hernie a peretelui abdominal;
 • ar trebui să vă amintiți și de intoleranța individuală.

Cum să alegi un produs


Atunci când alegeți un corset pentru coloana vertebrală lombară, ar trebui să acordați atenție unor parametri precum:

 • rigiditate: în caz de durere severă care radiază spre fese și zona inghinală, iar vârful degetelor își pierde sensibilitatea, alegerea medicului se face în favoarea unui corset rigid lombosacral de fixare puternică, iar pentru reabilitare după leziuni, se poate prescrie un corset de fixare complet;
 • mărime: problema apare din cauza diferențelor în intervalul de dimensiuni de la diverși producători: în unele cazuri, talia este indicată, în altele - circumferința taliei, care este cu 8 cm mai mică. Acesta este motivul pentru care orice corset trebuie selectat individual. Când faci cumpărături, nu uita să iei măsurători ale corpului fără haine;
 • tip: acest parametru poate fi recomandat doar de un specialist care va indica direct în cardul pacientului ceea ce are nevoie, de exemplu, un corector, adică un corset de sprijin pentru partea inferioară a spatelui;
 • material: un corset tricotat este considerat cel mai confortabil, în timp ce dacă materialul este subțire, atunci produsul nu va ieși în evidență sub haine, iar dacă este ochiuri, pielea nu va transpira.

Pentru automobiliști, se pot recomanda bretele cu bretele. În orice moment, un astfel de corset poate fi dezafectat, în timp ce rămâne agățat de umeri, ceea ce înseamnă că poate fi fixat cu ușurință la centură, dacă este necesar..

Cum să porți corect un corset


Eficacitatea efectului terapeutic și prevenirea depinde de cât de corect este utilizat corsetul. Și deși medicul denotă din nou pozițiile principale, există câteva sfaturi generale:

 • nu este recomandat să porți un corset mai mult de 6 ore (în unele cazuri, corsetele de fixare puternică pot fi purtate până la 12 ore, dar acest lucru necesită consultarea medicului);
 • nu te poți culca într-un corset;
 • datorită faptului că mușchii din corset adesea cu greu lucrează singuri, trebuie să puneți corsetul la nevoie - cu stres sau durere, atunci sistemul muscular nu se atrofiează;
 • este mai bine să purtați lenjerie din bumbac (tricouri, tricouri, cămăși) sub corset pentru a evita frecarea corpului;
 • nu fixați bine corsetul pentru a nu interfera cu circulația normală a sângelui în organe și țesuturi.

Atunci când alegeți un corset ortopedic lombosacral, să nu uităm regula principală: nu cumpărați produse recomandate de vecini, colegi, prietene etc. Doar un specialist competent care este familiarizat cu istoricul dumneavoastră medical poate lua decizia corectă cu privire la utilizarea unui anumit model.

Corsetul lumbosacral ortopedic: nuanțele de alegere

Dragi prieteni, salut!

Continuăm programul nostru educațional ortopedic. Am vorbit deja despre produse pentru coloana vertebrală cervicală și toracică. Au fost vânzări? Și complexitatea? Dacă este ceva, scrie, nu ezita. Să ne dăm seama!

Astăzi ne vom „coborî” în cea mai problematică parte a coloanei vertebrale - lombosacral. De ce cel mai problematic? Da, pentru că trebuie să țină tot corpul superior pe el: cap, piept, brâu de umăr, brațe. Și, de asemenea, pentru că nu mergem pe toți patru. În acest caz, sarcina va fi distribuită uniform pe 4 picioare..

Și, de asemenea, pentru că ridicăm greșeli greșite și nici nu ne gândim la faptul că cei dragi și vertebrele lombare în acest moment se confruntă cu un stres imens. Pentru a le facilita soarta, gravitația trebuie ridicată cu picioarele ușor îndoite la genunchi.

Și deși în această parte a coloanei vertebrale există cele mai puternice vertebre, asta, din păcate, nu îl salvează.

De aceea, corsetele lombosacrale ortopedice sunt cele mai frecvente. Aceasta înseamnă că aveți cele mai multe întrebări despre acest grup de produse: „Cum să le înțelegeți? Toate arată la fel! " "Când să ofer ce?"

Calmeaza-te! Nu te panica! Voi explica totul acum.

Vă rog să-mi spuneți ce nevoi ale clienților s-au confruntat la vânzarea unui corset lombosacral? Probabil cu acestea:

 • Pentru a calma rapid durerea acută.
 • Pentru a înlătura durerea dureroasă.
 • Pentru a fi ieftin și eficient.
 • Pentru a vă menține cald.
 • Pentru a proteja.
 • A fi invizibil sub haine.
 • Pentru a fi drăguț.

Și aceasta nu este o listă completă a nevoilor cumpărătorului..

În general, pentru cineva este obișnuit, dar pentru cineva „cu nasturi de soare”.

Care sunt corsetele lombosacrale?

Sunt dure și semi-dure..

Dar pentru mine clasificarea este mai aproape de gradul de fixare. Este cel mai de înțeles și mulți medici îl folosesc. Vedea:

Corsetele de fixare completă sunt aplicate imediat după răni și intervenții chirurgicale. Ele elimină aproape complet mișcarea în segmentul deteriorat.

Corsetele de fixare puternică sunt utilizate pentru dureri severe.

Corsetele de fixare medie sunt utilizate pentru dureri moderate.

Ei bine, și un grad ușor de fixare este, de regulă, un fel de centură de încălzire. Nu este un corset, așa că nu vom vorbi despre asta.

Întrucât cel mai adesea aveți corsete de fixare puternică și medie, mă voi baza mai detaliat pe ele..

Cum să alegeți un corset lombosacral ortopedic?

Corset cu fixare puternică

Cum să afli?

Principalul lucru într-un astfel de corset este puternic, de regulă, inserții de metal în spate.

Cel mai adesea sunt deja îndoite din fabrică de-a lungul curbelor lombarului și sacrului. Și pot fi moderat elastice. În acest caz, ei „stau” pe figură când pacientul își pune un corset și îl fixează pe stomac. Dacă există curele elastice suplimentare, atunci acestea vor trage și mai bine corsetul către corp, oferind o fixare puternică.

Materialul acestor corsete poate fi diferit: țesătură densă sau țesătură tricotată.

Cui și când să oferim?

♥ Când medicul scrie pe foaia de prescripție: corset de fixare puternică.

♥ Când pacientul are dureri de spate scăzute atât de severe încât nici măcar nu se poate îndrepta.

♥ Când această durere radiază până la picior, fes, inghinal.

♥ Când vârfurile degetelor de la picioare nu simt nimic sau există o slăbiciune severă la nivelul picioarelor.

Cum functioneazã?

♥ Remediază și descarcă segmentul deteriorat. Adică reduce mișcările în el, ceea ce înseamnă că creează condiții favorabile pentru recuperare. Uneori corpul nostru trebuie doar să rămână în afara drumului. Numai pace și grijă.

♥ Prin fixarea și protejarea spatelui inferior, corsetul preia cea mai mare parte a muncii sale. Din nou, există descărcarea și reducerea timpilor de recuperare.

Ce e mai bine?

O întrebare preferată a clienților noștri. Prin urmare, nu-l pot ignora.

♥ Tricot corset mai ieftin.

♥ Corsetul din țesătură tricotată este mai confortabil. Datorită lui, pielea „respiră”, într-un astfel de corset nu este fierbinte. În plus, tricoul se potrivește mai bine figurii. Aceasta înseamnă că efectul terapeutic este mai mare. Și vine mai repede.

De regulă, astfel de corsete arată mai plăcut din punct de vedere estetic. Pot fi purtate pe un corp gol (țesătură pe un tricou). Sunt mai subțiri, ceea ce înseamnă că sunt invizibile sub haine..

Corset de fixare medie

Cum să afli?

Spre deosebire de cel precedent, acest corset are coaste mai moi, adică mai flexibile, rigidizante. Datorită acestora, mișcările în regiunea lombosacrală sunt posibile într-o măsură mai mare decât în ​​cazul corsetelor de fixare puternică.

Materialul este cel mai adesea elastic. Gradul de elasticitate al acestuia la diferite modele este diferit.

Dacă există bretele suplimentare, atunci, în primul rând, acestea consolidează potrivirea. În al doilea rând, ajută la reglarea gradului de potrivire la schimbarea poziției corpului.

Cui și când?

♥ Când pacientul are dureri de spate dureroase.

♥ Când ai nevoie de un corset pentru a-ți proteja partea inferioară a spatelui atunci când lucrezi în gospodărie (reparații, cabană de vară etc.).

♥ Când medicul i-a prescris o susținere medie.

♥ Pentru îngrijire ulterioară după accidentări și operații în stadiul tardiv al reabilitării.

Cum functioneazã?

Corsetul reduce raza de mișcare a zonei cu probleme a coloanei vertebrale. Și dacă da, înseamnă că este descărcat și se recuperează de multe ori mai repede decât fără corset..

Corset de încălzire

Poate că există unele din sortimentul tău. Dacă nu, atunci asigurați-vă că comandați, deoarece nu este neobișnuit ca farmacia să ceară ceva de încălzire pentru partea inferioară a spatelui. Oferind o curea obișnuită din lână a unui animal, privăm clientul de posibilitatea de a achiziționa un produs mai eficient care va reduce durerea în primele minute de purtare..

Deci, un corset încălzitor. Ar fi mai corect să spunem „economisirea căldurii”. Pentru că nu există baterie în el.

Cum să afli?

În primul rând, ambalajul poate spune că acesta este un corset de încălzire.

În al doilea rând, poate fi indicat că este realizat din neopren - un material care nu permite să treacă aerul și umiditatea. Datorită acestui fapt, își păstrează propria căldură corporală..

Uneori, aceste corsete au o pernă specială pentru a „umple” curba lombară pentru o potrivire maximă. Dacă îndoirea nu este suficient de pronunțată, perna este îndepărtată.

Cui și când?

♥ Pentru cei care cer o centură „de încălzire”. În acest caz, propuneți un corset și explicați că acesta nu doar „se încălzește”, ci și elimină rapid durerea datorită designului său.

♥ Cei care se plâng de dureri dureri constante pe fondul osteochondrozei, spondilozei, adică a bolilor asociate cu malnutriția coloanei vertebrale.

♥ Cei care lucrează la frig și vor să scape de durerile de spate. De exemplu, paznicii de securitate. Mai mult, vorbim despre muncă care nu este asociată cu mișcări active..

O sa explice. Dacă dai acest corset unui constructor care este în continuă mișcare, el va transpira în el. Aceasta poate duce la iritarea pielii..

Nici cumpărătorul și nici nu avem nevoie.

Cum functioneazã?

Datorită faptului că materialul nu permite să treacă aerul și umiditatea, păstrează căldura corporală, încălzind zona problemă a coloanei vertebrale. Acest lucru îmbunătățește circulația sângelui, nutriția, iar pacientul se recuperează mai repede..

În plus, căldura ameliorează tensiunea musculară, care este adesea cauza durerilor de spate. Tensiunea dispare - durerea scade.

Important!

♥ Având în vedere cele de mai sus, este recomandat să-l poarte nu mai mult de 4 ore la rând. Apoi, trebuie să faceți o pauză, lăsați pielea să respire și puteți să o puneți din nou.

♥ Acest corset nu poate fi recomandat pentru procesele tumorale (de exemplu, cu fibroame la femei), așa că nu vă lăsați să aflați de la cumpărător.

♥ Acest corset nu poate fi recomandat pentru procesele inflamatorii acute.

În medicină, există o regulă: Nu încălziți inflamația!

Dacă nu știți care este acest proces, concentrați-vă asupra momentului de debut al bolii (este mai bine să vă abțineți de la un astfel de corset pentru primele 3-5-7 zile).

Ce e mai bine?

Fiecare are propria sa înțelegere despre „mai bine”. Iată câteva nuanțe:

♥ Corsetele din țesătură tricotată sunt mai confortabile. Toate avantajele lor - vezi mai sus. Unele dintre aceste modele pot avea un minim de elemente rigide, dar există o pernă de masaj.

Datorită ei, în procesul de mișcare, locul masat este masat, ceea ce înseamnă că tensiunea musculară și durerea sunt ameliorate, circulația sângelui se îmbunătățește, iar perioada de recuperare este scurtată.

♥ Dacă există bretele în corset, este convenabil pentru șoferiști. Bărbatul s-a urcat în mașină, a desfăcut corsetul, se sprijină pe umeri, nu cade.

♥ Dacă materialul din corset este subțire, înseamnă că nu este vizibil sub haine.

♥ Dacă materialul este plasat, înseamnă că pielea de sub el nu va transpira.

Selectarea mărimii corsetului lombosacral

De regulă, trebuie să vă măsurați talia și șoldurile pentru selectarea mărimii. Se adaugă, iar cifra rezultată este înjumătățită..

Dar pot exista nuanțe: în unele modele, se măsoară doar talia.

Cât să porți un corset?

Corset cu fixare puternică - așa cum a prescris medicul. În unele cazuri, durata poate fi de până la 12 ore pe zi.

Corset de fixare medie - depinde de scopul pentru care persoana îl cumpără.

Dacă este protejat împotriva încărcăturilor, atunci produsul este purtat numai pentru perioada de încărcare.

Dacă există durere, atunci este purtat în timpul zilei timp de 6-8 ore (cu excepția cazului în care medicul a prescris un alt mod de purtare).

Cum să îngrijești un corset ortopedic?

În cazul în care rigidizatorii sunt detașabili, trebuie îndepărtați înainte de spălare. Apoi, fixați Velcro.

De regulă, se recomandă spălarea mâinilor într-o soluție ușor alcalină (săpun ușor) la temperaturi de până la 30-40 grade. Nu vă răsuciți ca o zdrență. Uscați departe de aparatele de încălzire și de lumina directă a soarelui.

Când vinde ce bunuri din sortimentul de farmacie poate fi oferit un corset:

 • AINS intern și extern.
 • Chondroprotectors.
 • Vitaminele B.

Desigur, mai întâi clarificați de ce clientul cumpără acest medicament.

Și, de asemenea, nu uitați să oferiți un corset dacă întrebați ceva pentru dureri de spate.

Vă întrebați, eu răspund:

Ei bine, acum, se pare, totul. Din nou, a fost o lecție uriașă. Ei bine, ce poți face, vrei să mesteci totul bine. am înțeles?

Ce întrebări aveți? Neînțeles? Asigurați-vă că scrieți în comentarii.

Puteți achiziționa aici întregul curs de bază pentru ortopedie pentru farmacii.

Ne vedem mai departe pe blog pentru lucrătorii grei ai afacerii farmaceutice!

Cu dragoste pentru tine, Marina Kuznetsova

Dragii mei cititori!

Dacă ți-a plăcut articolul, dacă vrei să ceri ceva, să adaugi ceva, să împărtășești experiența ta, o poți face într-o formă specială mai jos.

Doar te rog, nu taci! Comentariile tale sunt principala mea motivație pentru noile creații pentru TINE.

Aș fi extrem de recunoscător dacă ați împărtăși link-ul acestui articol cu ​​prietenii și colegii de pe rețelele de socializare..

Doar faceți clic pe butoanele sociale. rețelele de care aparțineți.

Făcând clic pe butoanele sociale rețelele crește controlul mediu, veniturile, salariile, reduce zahărul, tensiunea arterială, colesterolul, ameliorează osteocondroza, picioarele plate, hemoroizii!

Mulțumesc foarte mult!

De asemenea, vă recomandăm să citiți:

32 de comentarii

Buna! Există diferențe fundamentale între corsetul lombar și lombosacral? Doctorul mi-a prescris unul lombo-sacral, iar în salonul ortopedic au spus că nu există nicio diferență și i-au oferit o.

Salut Eugene! Desigur, au. Corsetul lombosacral are o înălțime mai mare, adică. captează atât coloana lombară, cât și coloana sacrală.

Doctorul știe mai bine care este corsetul cel mai potrivit pentru cazul tău. Așa că aș fi îndrumat de o programare la medic.

Interesant! Vă mulțumim pentru lecție!)

Salut. Spatele mă doare rău în partea inferioară a spatelui. Am cumpărat un corset. Nu spune ce este: Puternică, fixare medie. Este scris: corset lombar ortopedic. K-608. Compoziție: 57% poliamidă, 43% poliester texturat. Cât timp îl poți purta? Și este nevoie de o pernă pentru masaj? De unde îl puteți cumpăra sau face singur? Profesia mea este dirijor și trebuie să fac o mulțime de mișcări cu mâinile, foarte energice, ceea ce duce la o înțepătură a spatelui. Puteți sfătui ceva. Salutări, Larisa Georgievna.

Larissa, s-a uitat la descrierea acestui corset. Vă spun sincer: un corset de înaltă calitate și eficient nu poate costa 700-800 de ruble. Cel mai probabil, nu există nicio indicație pe pachet că este înregistrat de Serviciul Federal de Supraveghere în Sănătate, ceea ce înseamnă că cuvântul „ortopedic” este o profanare.

În conformitate cu descrierea, acesta este un corset de reținere medie.

Trebuie să aveți un RMN al coloanei vertebrale pentru a afla ce vă doare? Există stări când masajul este contraindicat. În orice caz, perna de masaj nu este o componentă obligatorie a corsetului..

Dar corsetul este doar o parte a unui tratament cuprinzător pentru durerile de spate. De asemenea, aveți nevoie de un medicament antiinflamator pe care medicul dumneavoastră vi-l prescrie, poate de un medicament relaxant muscular pentru a vă relaxa mușchii spatelui, un preparat de vitamine B pentru a îmbunătăți metabolismul în rădăcinile nervoase ciupite, dacă este cazul. Așa că vă sfătuiesc să vedeți un neurolog.

Am primit un corset similar.

Da, într-adevăr, este un corset lombar semi-rigid. Cuvântul ortopedic nu este o profanare. FSR Nr.2010 / 08444 din 07.07.2014

Arată destul de bine. Încă nu a fost testat.

Bună după-amiază. Clinica după reabilitare a fost externată acest corset corset lombosacral 2.40.2 Push med Back Brace, dar puțin scump. Vă rugăm să sfătuiți, poate că există ceva mai ieftin..

Alexander, cunosc foarte bine acest corset. Dacă doriți ceva mai ieftin, Orlett, LSS-114 similar. La fel ca corsetul PUSH, surprinde întregul segment lombosacral, asigură o fixare puternică și este de bună calitate. Al doilea, mai scump, Orlett, DLSS-4000 (F). El este un angajament variabil. De fapt, acesta este un corset 3 în 1. Poate fi utilizat în perioada acută a bolii, în perioada subacută, când durerea scade, iar în perioada de remisie pentru a proteja partea inferioară a spatelui sub stres..

Marina, salut! Scrieți că cunoașteți bine acest corset - Lumbosacral Corset 2.40.2 Push med Back Brace. Și sunt doar în alegerea minuțioasă a unui corset, după operația la nivelul coloanei vertebrale - la recomandarea unui medic, am nevoie de unul greu, iar acesta este printre opțiunile mele. Am încercat-o - se potrivește, dar prețul nu permite cumpărarea fără a privi înapoi. În afară de descrierea producătorului, există foarte puține recenzii. Vă rugăm să ne spuneți puțin despre el, dar uman. mulțumire.

Olga, hai să-ți spun ce probleme pot avea un corset:

1. Fabricat din neopren - nu permite să treacă aerul și transpirația, deci pielea nu respiră, poate fi iritată și o poți mirosi.

2. Se observă sub haine, nu este întotdeauna convenabil să-l pui la serviciu.

3. În unele modele, rigidizările trebuie modelate pe formă. În cazul în care consultantul nu este foarte competent, coastele de rigidizare sunt fixate incorect, atunci fixarea va fi insuficientă și nu va fi confortabil să o purtați.

4. Fabricat din materii prime ieftine (material, rigidizare etc.). Materialul după 2-3 spălări se va transforma într-o cârpă, rigidizarea nu va asigura fixarea necesară datorită rigidității insuficiente și a înălțimii insuficiente.

5. Captează numai regiunea lombară. Și dacă situația cu coloana vertebrală este gravă, este mai bine pentru un efect terapeutic dacă acoperă întregul segment lombosacral..

În general, nu există fleacuri în produsul ortopedic.

Mai mult de jumătate dintre cei care cumpără corsete nu le pot purta: sunt incomode, marginile înfige pielea, sunt fierbinți în ele etc., etc..

Corset 2.40.2 - corset olandez, de cea mai bună calitate. Dacă l-ați măsurat, ați văzut că este subțire, cu microfibră pe spate în zona din spate. Acest lucru înseamnă că pielea nu va transpira și este foarte confortabilă în ea..

Acest corset este ridicat, adică. surprinde întregul segment lombosacral. Ridificatoarele nu trebuie modelate, sunt confecționate din metal puternic și, în același timp, elastice, adică. culcați-vă pe figură, ceea ce înseamnă că coloana vertebrală va fi fixată în siguranță. În plus în față - curele de strângere suplimentare pentru a îmbunătăți potrivirea corsetului la coloana vertebrală. Înăbușirile pot fi îndepărtate după trecerea perioadei acute și. pantalonii se întorc., într-un cuvânt, va exista o fixare mai ușoară pentru a proteja partea inferioară a spatelui în timpul efortului fizic.

Compania producătoare (Nea International BV) are propriul său institut de cercetare, iar fiecare produs nu este proiectat de la buldozer, ci este dezvoltat de medici: traumatologi, ortopedi, neurologi și este supus unor teste riguroase înainte de a intra pe piață.

Ei, undeva așa.

Marina, salut! Un an Nou fericit! Mulțumesc pentru un răspuns atât de detaliat, bine motivat, de înțeles și, într-adevăr, uman (= nu publicitar). Pur și simplu nu mai rămăsese niciun dubiu. Și - am cumpărat-o! A spune că sunt fericit înseamnă a nu spune nimic, mă subscriu la fiecare cuvânt al tău. Chiar acum, doar într-un corset, în câteva zile m-am obișnuit, atât de încrezător și confortabil în el. Ca o a doua piele. Pot să vă spun multe și de mult, dar voi înșivă știți totul)

Multumesc pentru site-ul tau, fii sanatos.

Multumesc Olga! Sunt foarte incantat! Purtați-vă la sănătatea dvs. și aveni mai bine mai repede!

Bună după-amiaza, Marina!

Lucrez ca șef. În ianuarie, a purtat un virus cu febră pe picioare (nu există oameni de neînlocuit, dar nu are cine să muncească))). A fost un act prostesc, dar acum nu poate fi rezolvat. Starea acută a fost eliminată cu AINS, imaginea arăta osteochondroză. Am fost la un magnet și la masaj. Dar acum e iulie, iar spatele mă doare în continuare. Mă doare ușor, dar simt constant disconfort. Are sens să cumperi un corset? Și nu ar fi mai bine să iei un torace-lombar pentru a purta la serviciu?

Anna, salut! Are sens să cumperi un corset, pentru că lucrați pe picioare, iar întreaga centură superioară se încarcă, chiar și supraîncărcă partea inferioară a spatelui. În al doilea rând, spuneți că există dureri de spate, ceea ce înseamnă că coloana vertebrală are nevoie de protecție. În al treilea rând, lucrați nu numai pe picioare, dar, probabil, trebuie să ridicați greutăți, descărcând mărfurile?

Acum despre ce corset să cumperi. Toracolumbar este indicat dacă osteochondroza afectează atât regiunile toracice, cât și cele lombare, dacă postura este afectată, dacă doare în partea superioară a spatelui. Și dacă doare doar spatele inferior, un corset lombar este suficient pentru a nu slăbi alți mușchi ai spatelui din cauza fixării.

Marina salut. Vă rog să-mi spuneți, iar corsetele din Sankt Petersburg au o calitate mult mai mică decât corsetul Orleft?

Svetlana, din păcate, nu știu la ce marcă te referi. În Sankt Petersburg, mai multe companii produc produse ortopedice.

Dacă corsetele pe care le întrebați sunt mult mai ieftine în comparație cu alte mărci, acest lucru înseamnă că compania nu se deranjează cu materiale, certificate, studii clinice etc..

Înțelegeți care este problema.

Într-un produs de calitate, TOTUL element structural contribuie la efectul de vindecare. Într-un astfel de corset, coastele de rigidizare au o lungime bine definită și sunt amplasate nu oricum, dar în locurile potrivite pentru a fixa cât mai mult segmentul deteriorat și, în același timp, nu provoca disconfort.

În plus, există nuanțe datorită cărora produsul durează mai mult.

De exemplu, într-un produs de înaltă calitate, coastele nu se deformează în timp când sunt purtate, așa cum se întâmplă în cazul produselor ieftine, ceea ce înseamnă că efectul terapeutic va rămâne la un nivel înalt timp de mulți ani..

Un corset este un lucru care este necesar în mod constant în caz de probleme cu coloana vertebrală. Chiar dacă trece perioada acută, corsetul va fi necesar în perioadele de activitate fizică pentru a proteja coloana vertebrală.

Nu promovez în niciun fel Orlett. Nu-mi place să fac asta. Mai mult decât atât, sunt un adversar aprins al oricărui fel de publicitate în domeniul sănătății..

Tocmai am lucrat cu această marcă și știu ceva despre asta, care nu vă va spune niciun salon. Nu am cunoștințe atât de profunde despre corsetele din Sankt Petersburg. Dar a trebuit să țin mai multe modele în mâinile mele. Compararea lor cu Orlett nu era în favoarea lor. Îți doresc să faci alegerea corectă!

Și câte zile trebuie să porți un corset. Pe scurt, am primit o încărcătură în antrenament și spatele mă doare mult timp, corsetul va ajuta la vindecarea lui pentru totdeauna.

Nu, nu va ajuta. De la sine, corsetul nu se vindecă. Modul de purtare depinde de diagnostic, gradul de deteriorare, stilul de viață.

Salut. Îmi poți spune și mie? Sunt un tip tanar, munca acum este sedentara, merg la sala. Pentru boli cunosc cu siguranță picioarele plate, începutul gradului 3, începutul osteocondrozei intervertebrale a coloanei cervicale, scolioză. Ortopedul a spus că aveți nevoie de un corset lombosacral semi-rigid (sau rigiditate medie, deoarece este corect). Chiar am ales un model din catalog, dar faptul că a dat broșura magazinului nu inspiră încredere în el. Vă rog să-mi spuneți un model bun de astfel de corset. Și poate există un sistem de corector de postură și un astfel de corset și are sens într-o astfel de combinație? mulțumire

Egor, din păcate, nu îți cunosc problema. Osteocondroza coloanei vertebrale cervicale și scolioza nu este baza pentru purtarea unui corset lombosacral. Care sunt plângerile? Care este scopul corsetului lombosacral?

Există corsete de rigiditate medie și puternică. Medicul poate apela atât unul cât și celălalt semi-rigid. Deseori, medicii nu văd diferența dintre unul și celălalt. Dacă după marcă, atunci îmi plac Bauerfeind, Push Braces, Otto Bock. Mai multe modele bugetare sunt în marca Orlett.

NU recomand Trives.

În ceea ce privește ultima întrebare, aici există și nuanțe. Puteți alege un corector de postură, care altfel se numește corset toracic-lombar, dacă sunteți scurt, astfel încât corsetul să surprindă regiunea sacrală. Adică corectorul de postură trebuie să fie ridicat.

Mulțumesc. 1) Dureri de spate recurente, pe care există o sarcină grea, inclusiv din cauza picioarelor plate. Aparent pentru descărcare parțială. Prevenirea probabil. pentru că răni grave, pah pah nr. Dar astfel de componente, așa cum este descris, sunt suficiente.

2) Am aproape 190 de înălțime, această opțiune nu funcționează

3) Când am întrebat medicul, se dovedește că am nevoie de unul greu? El a răspuns că nu, dur cu răni grave. Și am nevoie de duritate medie și nu de uzură constantă, pentru ca mușchii să nu se atrofieze, iar timpul petrecut în el la început să poată atinge câteva minute cu o creștere treptată a timpului.

Acestea. spuse el greu.

4) Și dintre primele trei mărci, puteți să desemnați modele de succes, după părerea dvs.? Încă voi încerca altele diferite dacă le voi găsi în același magazin, dar poate sunt cele mai de succes modele preț / calitate?

Da, Yegor, totul este corect. În situația ta, ai nevoie de un corset cu fixare medie. Mai mult, nu este deloc necesar să existe elemente rigide (rigidizatoare). Și dacă sunt, trebuie să fie flexibili..

Prin urmare, următoarele vi se potrivesc:

Bauerfeind LumboTrain, PUSH Braces 1.40.1, Orlett IBS-3006 (bretele pot fi omise), Otto Bock 50R10 (Lumbo Sensa). Recomand să cumpărați la o ortosalon, și nu la farmacie - există mai multe opțiuni și, de regulă, nu există cozi. Puteți măsura totul bine. Încercați să vă aplecați, așezați-vă în fiecare, vedeți ce vă va fi mai confortabil.

Care orteză este mai bine bazată pe lumbamă sau BAUERFEIND LordoLoc? Medicul a recomandat să cumpere o orteză de fixare medie și să o poarte în timpul unei exacerbări și în timpul efortului fizic. Hernia L5-S1

Marina, ambele modele sunt bune. BAUERFEIND LordoLoc - mai subțire și, după părerea mea, mai confortabil.

Marina, îți mulțumesc pentru un răspuns atât de rapid. Voi comanda BAUERFEIND.

Buna ziua, medicul i-a prescris un corset cu 2 grade de rigiditate. Am sunat câteva saloane ortopedice, nimeni nu știe ce fel de corset este. Într-unul au spus că cel mai probabil este semi-rigid, în cealaltă că a fost greu. Nu știu care să cumpere.

Natalia, din păcate, nu cunosc nici o astfel de clasificare. Sau verificați cu medicul dumneavoastră sau scrieți care este problema: diagnosticul? Durerea este severă? durerea dă undeva? Ce mod de purtare prescris de medic?

Diagnostic: Osteocondroza coloanei lombare, formarea herniei L3 / 4, L4 / 5. Dureri dureroase, tolerabile. Poartă 4-5 ore timp de 8 săptămâni

Natalia, într-o astfel de situație, este prescris de obicei un corset semi-rigid. Mai mult, dacă este prescris să se poarte 4-5 ore.

Marina, îți mulțumesc foarte mult pentru consultare și chiar atât de repede

Salut. a căzut în august. și a rupt 12 vertebre. ecografia a arătat că a fost pur și simplu deplasată, iar RMN-ul a arătat că a fost spart. 2 luni nu au simțit nicio durere. iar acum doare puțin să stea. Încerc să merg mai mult, deși munca este sedentară. Am cumpărat un corset lombosacral kpk-110 acum trei zile. la locul de muncă în ea, acasă închiriez.

Am o întrebare: cât timp voi purta acest corset. nu a găsit nimic pe internet. Voi fi foarte recunoscător pentru răspuns.

George, modul de a purta corsetul este stabilit de medic. Care este fractura vertebrei? Comprimare? Scindat? Există o amenințare la măduva spinării? Fractura este stabilă sau instabilă? Decalat sau nu? După cum puteți vedea, există o mulțime de întrebări. Iar modul de a purta un corset depinde de acesta. Cu unele indicații, acesta este purtat constant, cu altele - doar în timpul sarcinii statice (când stai în picioare sau stai mult timp). Din păcate, nu pot privi descrierea corsetului - intru KLK-110, primesc toracic-lombara KGK-110.

Corset ortopedic pentru coloana vertebrală lombosacrală

Lăutul este considerat a doua parte cea mai vulnerabilă a coloanei vertebrale, deoarece este vertebra lombară care are sarcina maximă asociată cu distribuția punctelor pivot pentru scheletul axial al unei persoane. Durerea de spate scăzută este cel mai frecvent simptom ortopedic, cu care pacienții solicită cel mai des ajutor de la un chirurg, ortoped sau neurolog. Poate fi asociat cu ierburi, vânătăi, procese inflamatorii la nivelul țesuturilor moi ale coloanei vertebrale, modificări degenerative ale țesutului articular și cartilaj.

Sindromul de durere secundară este diagnosticat la persoanele supraponderale, precum și la persoanele a căror activitate profesională necesită o ședere constantă într-o poziție statică sau o încărcare a puterii pe partea inferioară a spatelui (sportivi, lucrători de birou, șoferi). Pentru a stabiliza vertebrele care alcătuiesc coloana vertebrală lombosacrală și pentru a reduce sarcina pe mușchii spatelui, medicul poate recomanda purtarea unui corset special. Pentru a nu agrava situația, trebuie să știți cum să alegeți corsetul potrivit pentru partea inferioară a spatelui, cât de mult poate fi purtat și ce grad de fixare este considerat optim pentru tratamentul unei anumite patologii. Mărimea corectă a produsului este, de asemenea, de o importanță deosebită, prin urmare, este necesar să alegeți corsetul ortopedic corespunzător împreună cu medicul ortoped.

Coloana vertebrală lombosacrală: structura și funcția sa

Lăutul și sacrul fac parte din coloana vertebrală umană - partea centrală a scheletului axial, sub forma unui tub alungit și curbat, a cărui formare începe în perioada cuprinsă între prima și a cincea săptămână de dezvoltare embrionară. Pentru a reduce riscurile de apariție a defectelor la naștere și a dezvoltării tubului neural fetal, mama recomandată este recomandată să ia zilnic 400-800 mcg de vitamina Bnouă (acid folic). Coloana vertebrală este formată din 33-34 vertebre, conectate în serie în poziție verticală folosind discuri intervertebrale.

Mic din spate

Regiunea lombosacrală este formată din 10 vertebre. Vertebrele lombare (există 5 în total) au mobilitate crescută și creează absorbția de șoc atunci când mergeți, faceți exerciții fizice, săriți, îndoiți. Au lățimea maximă în raport cu alte părți ale coloanei vertebrale și densitate mare, deoarece spatele inferior este cel care are sarcina principală atunci când o persoană ocupă o poziție verticală.

Lordoza lombară (îndoirea fiziologică și anatomică a coloanei vertebrale) se dezvoltă la un copil între 5 și 12 luni, când copilul învață să stea, să se târască, să se ridice și să meargă. Pentru a evita viitoarele deformări ale coloanei vertebrale, este important să urmați recomandările chirurgilor și ortopedilor, de exemplu:

 • nu așezați copilul pe o pernă, genunchi și alte suprafețe moi dacă nu are semne obiective de pregătire;
 • nu puneți copilul pe picioare dacă nu face singur încercări (excepția este gimnastica după vârstă);
 • nu abuzați de săritori și de plimbători - experții sfătuiesc să folosească aceste dispozitive mai mult de 30 de minute pe zi.

La un adult, cauzele bolilor sistemului musculo-scheletice și dureri cronice în partea inferioară a spatelui sunt adesea un stil de viață sedentar, o muncă sedentară, obezitate, tulburări endocrine, patologii ale organelor pelvine..

Important! La femei, durerea cronică a coloanei vertebrale lombosacrale, care alcătuiește segmentul de mișcare a coloanei vertebrale a scheletului uman, poate rezulta dintr-o sarcină complicată și naștere. Din acest motiv, utilizarea unui corset sau bandaj special este recomandată tuturor femeilor începând cu 16-20 de săptămâni de sarcină (acest lucru este valabil mai ales pentru pacienții care au supraponderale sau pentru cei a căror creștere în greutate depășește norma recomandată cu peste 10%).

Sacru

Sacrul este o parte fixă ​​a coloanei vertebrale care se conectează la coloana vertebrală lombară cu o vertebă lombară de închidere în formă de pană și conectează coloana vertebrală a pelvisului. La femei, această parte a scheletului este mai largă și mai scurtă decât la bărbați și are, de asemenea, un grad mai mare de curbură necesar pentru a naște un copil și a muncii..

Sacrul este format din 5 vertebre și se conectează la ilium pentru a forma articulația sacroiliace.

Ce sunt corsetele și soiurile lor

Un corset este un dispozitiv ortopedic în formă de centură, confecționat dintr-un material medical care este respirabil și are un grad crescut de întindere. Toate corsetele (orteze) sunt armate cu inserții din plastic sau aliaj metalic necesare pentru a crea gradul de fixare dorit. Corsetele lombare pot avea un grad ridicat de rigiditate (de obicei 6 șuvițe metalice) sau o compresie medie. În terapia tradițională, structurile rigide nu sunt practic utilizate - sunt necesare pentru recuperare în perioada de reabilitare după tratamentul chirurgical al coloanei vertebrale și leziuni grave însoțite de fracturi și fisuri ale vertebrelor.

Pentru tratamentul patologiilor ortopedice și neurologice din regiunea lombosacrală, se folosesc corsete semi-rigide care îndeplinesc următoarele funcții:

 • ajută la descărcarea mușchilor care susțin scheletul axial al unei persoane și ameliorează sarcina pe vertebrele deteriorate;
 • fixează coloana vertebrală în poziția corectă anatomic, corectând defectele existente și restabilind activitatea organelor interne asociate (vezică, uretere, rinichi etc.);
 • reduce durerea cauzată de deplasarea sau ciupirea vertebrelor.

Principala indicație pentru utilizarea bretelelor ortopedice pentru lombare sunt atacurile de durere cronică. Durerea poate fi declanșată de diverse boli, de exemplu, osteochondroză, radiculită, proeminențe herniale. În scop profilactic, corsetele ortopedice pot fi recomandate persoanelor care rămân într-o singură poziție o perioadă lungă de timp, care sunt supraponderale, care sunt implicate profesional în sport. Purtarea periodică a unui corset pentru partea inferioară a spatelui este, de asemenea, indicată pacienților cu semne de distrofie musculară parțială, provocată de un stil de viață sedentar.

Curele de încălzire

Astfel de produse nu sunt considerate corsete ortopedice, dar pot fi folosite și pentru tratarea patologiilor inflamatorii, degenerative și distrofice ale spatelui, însoțite de dureri severe. Sunt confecționate din lână naturală și asigură un efect pronunțat de încălzire, contribuie la reducerea inflamației, la normalizarea fluxului de lichide în vasele limfatice și limfatice..

Notă! Centurile de încălzire nu pot înlocui un corset ortopedic pentru leziuni ale coloanei vertebrale (cu excepția leziunilor țesuturilor moi).

Bandajele

Bandajul este o centură care se întinde bine, care nu restricționează mobilitatea vertebrelor, dar în același timp ajută la menținerea lor în poziția corectă. Acestea sunt bretele blânde recomandate femeilor însărcinate pentru a distribui în mod corespunzător sarcina pe coloana vertebrală și pentru a preveni durerile de spate..

Pentru corectarea complicațiilor postpartum, de exemplu, discrepanța oaselor articulației pubiene sau a pelvisului mic, este indicată utilizarea unor fixatori semi-rigizi speciali pentru femeile cu suprafață posterioară subestimată..

Ce corset să alegeți: prezentare generală a produsului

Pentru a alege corsetul potrivit, trebuie mai întâi să vă consultați cu un ortoped. Multe farmacii (farmacii ortopedice) din stat au un medic cu diplomă în chirurg sau chirurg ortoped, dar este mai bine ca specialistul care a prescris tratamentul să facă recomandări bazate pe istoricul medical, caracteristicile individuale ale pacientului și dinamica tratamentului, dacă este cazul..

Corsete Fosta

Fosta este unul dintre cei mai populari producători de corsete ortopedice și alte produse ortopedice necesare pentru restaurarea cadrului musculo-scheletic după leziuni și răni. Linia Fosta include produse cu diferite game de prețuri, iar recenziile producătorului ne permit să numim produsele acestui brand unul dintre cele mai eficiente corsete pentru corectarea durerii în regiunea lombară..

Fixatoarele acestui brand sunt fabricate din materiale medicale hipoalergenice care permit trecerea aerului și prevenirea iritației pielii. Se potrivesc perfect corpului, nu se mișcă în timpul purtării și asigură fixarea fiabilă a vertebrelor în poziția corectă anatomic. Corsetele Fosta pot conține între 4 și 6 coaste de rigidizare, astfel încât acest producător are atât structuri semi-rigide concepute pentru tratamentul complex al bolilor coloanei vertebrale, cât și fixatoare rigide necesare pentru recuperarea de la leziuni. Acestea asigură fixarea rigidă a vertebrelor și le permit să crească împreună corecte, ceea ce reduce semnificativ riscul de complicații și scurtează timpul perioadei de reabilitare.

Producătorul oferă o gamă largă de produse, printre care se numără următoarele tipuri de orteze lombosacrale:

 • pe o bază de plasă;
 • cu plăci elastice și armate;
 • greutate redusă;
 • țesături pe bază;
 • cu bretele suplimentare;
 • cu turmalină;
 • neopren;
 • dantela etc..

Produsele Fosta fac parte din categoria fondurilor bugetare pentru reabilitare individuală, prin urmare, sunt disponibile pentru o gamă largă de pacienți care au nevoie de corecție ortopedică folosind structuri de fixare.

Orteze Comfort (Comfort-Ort)

Corsete suficient de confortabile și eficiente pentru corectarea modificărilor degenerative-distrofice la nivelul coloanei vertebrale lombosacrale.

Produsele acestei companii pot fi achiziționate la aproape orice farmacie, deoarece acestea sunt la cerere mare în rândul pacienților..

 1. Cu o lățime crescută (35 cm). Suport lombar consolidat cu lățime crescută și 4 nervuri de rigidizare. Potrivit pentru utilizare în ortopedie terapeutică și recuperare după operație și traume. Eficient pentru corectarea sindromului radicular - un complex de simptome dureroase care apare la pacienții cu osteochondroză lombară cu prinderea rădăcinilor coloanei vertebrale.
 2. Cu o lățime crescută (42 cm). Un analog al orteziei ortopedice Comf-Ort K 614, care are o lățime crescută de 42 cm. Are două curele de legătură suplimentare care permit reglarea produsului la figura pacientului. Acest model poate fi utilizat pentru a corecta patologiile combinate ale coloanei vertebrale, în care vertebrele toracice inferioare sunt implicate în procesul patologic..

Corsete Otto bock

Corsetele Otto bock sunt produse scumpe și de înaltă calitate pentru corectarea patologiilor coloanei vertebrale, caracterizate prin rezistență crescută la uzură și ușurință maximă de utilizare..

  Carezza 50R40. Fixator ridicat al coloanei vertebrale lombosacrale cu 4 șlepuri din plastic flexibile. Țesătura produsului permite să treacă aerul, astfel încât pielea de sub corset să nu transpire sau să irite. Oferă gradul necesar de compresiune, normalizează tonusul muscular și fixează poziția corectă anatomic a vertebrelor.

Dacă doriți să aflați mai detaliat ce tipuri există, precum și regulile pentru alegerea și utilizarea centurilor ortopedice pentru regiunea lombosacrală, puteți citi un articol despre acest lucru pe portalul nostru.

Prețuri aproximative

La cumpărare, nu numai că caracteristicile produsului au o importanță deosebită, ci și costul acestuia, mai ales când vine vorba de segmente sociale ale populației. Pentru a facilita accesul persoanelor care caută un corset lombar, tabelul de mai jos arată costul aproximativ al celor mai populare orteze.

Masa. Costul mediu al ortezelor inferioare ale spatelui.

Model de producător și model de reținereCost mediu pentru ortec-uri de internet
Fosta F 55011900 ruble
Fosta F 55053300 ruble
Fosta F 52103600 ruble
Comf-Ort K 614 (35 cm)2000 de ruble
Comf-Ort K 614 Sh2500 de ruble
Comf-Ort K 6081600 de ruble
Fosta F 46051800 ruble
Otto bock Carezza 50R406000 de ruble
Otto bock Direxa Stable 50R5412.000 de ruble
Otto bock Direxa High 50R5210900 de ruble
Otto bock Direxa 50R509000 de ruble

Pacienții care achiziționează produse pentru reabilitare și recuperare în saloane ortopedice trebuie să știe că au dreptul să primească compensații de la FSS în conformitate cu legislația Federației Ruse. Lista produselor care se încadrează în această listă poate fi găsită pe site-ul FSS sau direct în salon unde este prevăzută achiziționarea unei bretele lombare..

Video - Aplicarea unui corset pentru dureri lombare

Tratament - clinici din Moscova

Alegeți printre cele mai bune clinici bazate pe recenzii și cel mai bun preț și faceți o programare


Pentru Mai Multe Informații Despre Bursită