Hirudoterapie pentru hernie și osteochondroză a coloanei vertebrale

Prazul sunt creaturi uimitoare, ale căror proprietăți benefice erau cunoscute în cele mai vechi timpuri, dar au fost studiate cu adevărat odată cu dezvoltarea științei medicale doar în ultimele secole și jumătate. Hirudoterapia în tratamentul coloanei vertebrale are un efect benefic asupra întregului corp, datorită compoziției speciale a secreției care se găsește în saliva micilor lipitori. Ca un ac inteligent viu, atunci când este mușcat, injectează aproximativ două sute de substanțe biologic active în corpul uman.

Lipitori pentru osteochondroza coloanei vertebrale cervicale

Supraîncărcările emoționale și fizice, care devin norma în viața modernă, duc la o creștere anuală a numărului de pacienți cu o astfel de problemă a coloanei vertebrale precum osteochondroza. Conform statisticilor, femeile suferă de ea mai des decât bărbații. Tratamentul osteocondrozei cu hirudoterapie dă rezultate pozitive, care se manifestă în îmbunătățirea microcirculării sângelui, a stării de bine generale și a eliminării spasmelor musculare. Principalul lucru este însă că lipitorii au un efect pozitiv asupra procesului de restaurare a discurilor intervertebrale..

În plus, hirudoterapia pentru osteochondroza coloanei vertebrale toracice reduce durerea fără utilizarea de medicamente, sporește sensibilitatea nervoasă, crește eficacitatea exercițiilor de fizioterapie și masaj.

Hirudoterapie pentru hernia coloanei lombare

O hernie de disc este o patologie serioasă a coloanei vertebrale. Poate fi cauzată de stilul de viață excesiv, sedentar, postură slabă, ședință prelungită la computer. Deși mulți experți consideră că principalul motiv al apariției sale este osteocondroza.

Tratamentul la timp al herniei cu lipitori facilitează foarte mult starea pacientului, mai ales în stadiile incipiente, când hernia este mică. Enzimele salivei de leech pe partea inferioară a spatelui ameliorează inflamația, edemul, promovând regenerarea terminațiilor nervoase deteriorate. Prin îmbunătățirea aportului de sânge către coloana vertebrală, spasmele musculare sunt eliminate, se creează condiții optime pentru repararea țesuturilor.

Tratamentul cu lipitori este util și în perioada de reabilitare după îndepărtarea chirurgicală a unei hernii intervertebrale. Hirudoterapia pentru hernia vertebrală a coloanei vertebrale lombosacrale scutește coloana vertebrală de stagnarea sângelui venos, hirudin previne complicații și apariția de noi hernii.

Cum ajuta lipitorile cu durerile de spate

Probabil că nu există un adult care să nu facă față durerii la nivelul coloanei vertebrale. Ele apar din diverse motive, dar sunt ținute cel mai adesea din cauza unei încălcări a fluxului venos de sânge din zona problematică, în care temperatura crește din cauza dezvoltării inflamației.

Medicul curant individual pentru fiecare pacient dezvoltă o schemă de plasare a micilor vindecători pe punctele reflexe, plantând de la 5 la 10 lipitori pe coloana vertebrală în timpul unei sesiuni de herudoterapie. Adesea, simțind locul cel mai cald, ei ajută medicul alegând puncte cu o acumulare mare de sânge toxic.

Special cultivat în scopuri de heirudoterapie, o lipitoare prietenoasă cu mediul înconjurător mușcă prin piele și bea până la 20 ml de sânge venos la un moment dat timp de 20-40 minute. După saturație, dispare de la sine. Din cauza blocajului de coagulare, sângele din rană poate fi suprasolicitat timp de încă 6 până la 24 de ore. În acest caz, efectul terapeutic al hirudinei continuă.

Beneficiile secretului leech pentru spate:

 • previne formarea cheagurilor de sânge;
 • ajută la ameliorarea inflamației și a durerii la nivelul coloanei vertebrale la locul instalării;
 • normalizează tensiunea arterială;
 • restabilește elasticitatea suprafeței interioare a vaselor de sânge;
 • stimulează funcțiile de protecție ale organismului;
 • ameliorează insomnia;
 • stabilizează sistemul nervos;
 • îmbunătățește apetitul și starea de spirit;
 • are efect tonic;
 • stimulează imunitatea, reglând organismul pentru recuperare.

Nu se folosește lipirea secundară pentru herudoterapie. După saturație, acesta este eliminat.

Ce boli ajută hirudoterapia?

Setarea lipitorilor este prescrisă de medic după o cunoaștere completă a etiologiei apariției durerilor de spate. Când durerea bruscă apare după o îndoire ascuțită, întoarcere sau ridicarea nereușită a greutăților, se pot efectua mai multe sesiuni de terapie manuală pentru a îmbunătăți circulația sângelui.

Dacă cauzele durerii la nivelul coloanei vertebrale sunt stresul constant, hipotermia severă, hernia intervertebrală sau osteochondroza, are sens să se aplice hirudoterapia. Aspirarea activă a sângelui venos stagnant cu lipitori va îmbunătăți starea generală, va elimina sindromul de durere și va înlătura pufulita. Tratamentul cu lipitori pentru osteochondroză dă rezultate bune.

Cine este contraindicat în hirudoterapie?

Ca orice altă metodă, hirudoterapia are propriile indicații și contraindicații. Pentru a nu dăuna sănătății și pentru a nu provoca sângerare, lipitori pe coloana vertebrală nu ar trebui să fie plasate pe persoanele care suferă de anemie, cachexia, hemofilie și femeile gravide..

Tratamentele împotriva lipilor nu sunt recomandate pacienților care au suferit recent un atac de cord sau un accident vascular cerebral, pacienților cu tulburări mentale sau copiilor sub 10 ani. Doar un specialist poate determina cine este potrivit pentru procedură.

Tratamentul unei hernii a coloanei vertebrale cu lipitori: recenzii asupra eficienței metodei

Viermii nu contribuie la resorbția completă a formațiunilor, dar pot reduce umflarea și pot îmbunătăți starea generală a pacientului..

Cum lipitorii pot ajuta cu o hernie a coloanei vertebrale?

Lipitele injectează o enzimă specială în zona problemei - hialuronidaza, care facilitează resorbția particulelor discului intervertebral care a căzut. În plus, secreția de lipitoare îmbunătățește circulația sângelui și metabolismul la locul formării herniei, ajutând la regenerarea rapidă a tuturor țesuturilor deteriorate. Hirudin are un efect antiinflamator, reduce intensitatea durerii și reduce umflarea.

Ce este hirudoterapia

Metoda de tratament prin aplicarea lipitorilor a fost cunoscută în lumea antică. În acea perioadă, lipitoriile erau foarte obișnuite în natură și deseori „se agățau” independent de oameni. Treptat, s-a observat că după lipitori au fost pe corpul uman, vindecarea rănilor s-a produs mult mai repede, în urma căreia acestea au început treptat să fie folosite din ce în ce mai regulat..

Mulți specialiști moderni consideră hirudoterapia sau terapia cu leech, una dintre cele mai eficiente metode ale medicinei alternative..

Acțiunea sa este asociată cu caracteristicile speciale ale enzimelor și substanțelor care sunt conținute în saliva moluștelor și au un efect benefic asupra tuturor organelor și sistemelor umane. Prazurile medicinale folosite astăzi sunt cultivate în condiții speciale de laborator. Acest lucru vă permite să le garantați sterilitatea..

Din același motiv, fiecare dintre ele este utilizat o singură dată pentru a exclude infecția să intre în sângele pacientului. Efectul maxim al terapiei este oferit de aplicarea viermilor în puncte bioactive asupra corpului uman. Sângerarea care apare în timpul acestei proceduri este de asemenea vindecătoare, deoarece, cu cea mai mică pierdere de sânge, corpul uman activează procesele de recuperare naturală.

Astăzi hirudoterapia este utilizată pe scară largă în diferite domenii ale medicinei, inclusiv:

 • cardiologie;
 • ginecologie;
 • Proctologie;
 • pediatrie;
 • dermatologie;
 • înfrumusețare.

În ultima dintre aceste zone, folosirea lipitorilor este practicată mai ales deseori, deoarece ajută la rezolvarea cu succes a diverselor pete ale pielii cu probleme, promovează întinerirea acesteia, făcând-o uniformă și netedă.

Medicii moderni consideră hirudoterapia ca o tehnică complet sigură, care nu are efecte secundare și contraindicații. Se consideră posibil să se folosească pentru a trata nu numai adulții, ci și copiii de vârste diferite, inclusiv cei mai mici.

Indicații de utilizare

Utilizarea lipitorilor este cel mai adesea prescrisă pentru următoarele boli:

 • endometrioză, chist ovarian, fibroame uterine, nereguli menstruale, infertilitate;
 • diverse patologii ale inimii și vaselor de sânge, cum ar fi hipertensiunea, ischemia, ateroscleroza, accident vascular cerebral, atac de cord;
 • patologii ale pielii: eczeme, psoriazis, furunculoză, neurodermatită, acnee juvenilă;
 • perioada postoperatorie, când este necesară cea mai rapidă regenerare tisulară, reducând riscul de cicatrici, adeziuni și hernii noi.

Lipitorile medicale sunt utilizate cu succes în tratamentul herniei, cu dimensiunile sale de la 10 mm și incluzând cele mai avansate cazuri. Medicii remarcă, în conformitate cu statisticile, că utilizarea lipitorilor este eficientă în 70% din cazuri..

Video: „Adevărul despre tratamentul Leech”

Caracteristici ale tratamentului herniei coloanei lombare

Hernia intervertebrală a coloanei vertebrale lombosacrale este cea mai frecventă formă a bolii. În timpul procedurii, lipitorile sunt plasate paralel cu coloana vertebrală la o distanță de 3-5 cm față de linia centrală. Aderă strâns la piele și sunt lăsate până la saturație completă. Lipitori folosite sunt eliminate.

Această metodă ameliorează eficient umflarea și durerile, îmbunătățește microcircularea țesuturilor și stimulează procesele de regenerare. Hirudoterapia ușurează semnificativ starea unui pacient cu o hernie a coloanei vertebrale lombare în mai multe direcții simultan:

- Eliminarea cheagurilor de sânge, - Ameliorarea spasmelor, - efect antiinflamator, - îmbunătățirea fluxului sanguin - activarea imunității.

opinii

O analiză a recenziilor persoanelor care au încercat efectul lipitorilor medicinale asupra lor ne permite să concluzionăm că această metodă de terapie este una dintre cele mai eficiente. Chiar și acei pacienți care nu au fost niciodată interesați în mod special de acesta și l-au folosit din cauza problemelor acute de sănătate, au crezut în efectul său chiar din primele ședințe, după ce au suferit modificări pozitive în sănătatea lor. Pentru unii oameni, concomitent cu hirudoterapia, medicul a prescris cursuri de exerciții de fizioterapie și fizioterapie, complexul căruia i-a ajutat literalmente să se ridice în picioare și să revină la viața normală.

Caracteristici ale tratamentului unei hernii a coloanei vertebrale cervicale

Hernia intervertebrală (intervertebrală) a coloanei vertebrale cervicale este însoțită de o încălcare a fluxului de sânge venos și formarea congestiei, o creștere a presiunii intracraniene și de multe ori a tensiunii arteriale. Lipitorii se lipesc de zonele afectate, a căror temperatură este crescută, datorită căreia coloanei cervicale scapă de sângele stagnat. Ca urmare, durerea este redusă și umflarea este redusă. În același timp, enzimele medicinale intră în organism, care au un efect resorbitor asupra herniei și accelerează procesele de recuperare biochimică.

Tratament

Hirudoterapia este indicată pentru toate tipurile de hernie intervertebrală. Tehnica face față foarte eficient proceselor stagnante din corp care apar cu o hernie. În plus, este demn de remarcat siguranța, este utilizat pentru a trata vârstnicii și copiii..

Efectul pozitiv al hirudoterapiei pentru hernia intervertebrală:
1 Reduce inflamația. Saliva lipitorilor conține substanțe active care elimină procesul inflamator și ameliorează umflarea. 2 Reparația țesuturilor. Datorită utilizării lipitorilor, apare regenerarea țesuturilor deteriorate de hernii, inclusiv cartilajul. 3 Saliva lipitorilor este capabilă să descompună particulele căzute ale vertebrei. Aceasta este singura tehnică neconvențională care dă un efect similar. 4 Hirudin, care se găsește în salivă, relaxează mușchii și ameliorează rapid durerea. Sindromul durerii acute dispare deja în prima sesiune. 5 Praznicul sugă sânge stagnant, ceea ce contribuie la reînnoirea lui. Este util nu numai pentru hernie și coloană vertebrală, ci și pentru întregul organism. 6 Îmbunătățește și accelerează circulația sângelui în zona herniei afectate, ceea ce reprezintă un punct foarte important în tratamentul bolii. 7 Prazul are un efect pozitiv nu numai asupra circulației sângelui, ci și asupra vaselor.
Este necesar să înțelegem că hernia intervertebrală este o problemă serioasă. Înainte de a decide cu privire la orice terapie, trebuie să vă adresați unui medic, să faceți un examen medical complet, să faceți teste și să faceți un RMN. Cazurile de hernie variază în severitate și necesită tratament individual. Hirudoterapia trebuie să fie aprobată de medicul curant. În plus, rezultatele examinării vor ajuta hirudoterapeutul să aleagă cursul potrivit de tratament..

O vindecare completă a unei hernii intervertebrale este posibilă numai în stadiile inițiale. Hirudoterapia este realizată și în cazuri avansate, dar atunci ușurează pur și simplu simptomele neplăcute și luptă parțial doar cu o hernie.

Cursul complet de tratament este de obicei 10 - 12 sesiuni cu un interval obligatoriu de trei zile între fiecare dintre ele. Este important să finalizați întregul curs, deoarece implică nu numai ameliorarea durerii, ci și obținerea unui efect terapeutic mai semnificativ. Mulți care au încercat tratamentul împotriva lipilor, susțin că simptomele dureroase dispar după prima procedură.

Numărul de lipitori necesare și durata ședinței sunt selectate individual pentru fiecare pacient, depinde de neglijarea herniei intervertebrale și a stării fizice generale. Cu toate acestea, există o anumită rată de lipitori, deoarece pierderea de sânge mare poate dăuna. În timpul procedurii, fiecare parazit bea până la 15 ml de sânge, aproximativ aceeași cantitate este eliberată după îndepărtarea lor de pe piele. Numărul maxim de lipitori pe spate este de aproximativ 7, de obicei nu mai mult de cinci.

Prețuri pentru hirudoterapie pentru hernie vertebrală

Prețul cursului este destul de accesibil pentru fiecare persoană și depinde de complexitatea cazului și de numărul de sesiuni necesare. Costul exact va fi anunțat de un specialist al centrului nostru după o consultare preliminară.

Hirudoterapie pentru tratamentul unei hernii a coloanei vertebrale, efectuând 3 lipitori - 1500 ruble

Hirudoterapie în tratamentul unei hernii a coloanei vertebrale, punând în scenă 5 lipitori - 2500 de ruble

Procedura de hirudoterapie pentru o hernie a coloanei vertebrale, în stadiul de 3 lipitori - 1500 ruble

Hirudoterapie în tratamentul herniei cervicale a coloanei vertebrale, în stadiul de 3 lipitori - 1500 ruble

Hirudoterapie în tratamentul herniei cervicale a coloanei vertebrale, setarea a 5 lipitori - 2500 de ruble

Procedura de hirudoterapie pentru hernia cervicală a coloanei vertebrale, în stadiul de 3 lipitori - 1500 ruble

Hirudoterapie în tratamentul herniei lombare a coloanei vertebrale, setarea a 3 lipitori - 1500 ruble

Hirudoterapie în tratamentul herniei lombare a coloanei vertebrale, setarea a 5 lipitori - 2500 de ruble

Procedura de hirudoterapie pentru hernia lombară a coloanei vertebrale, punând în scenă 3 lipitori - 1500 ruble

Esența tehnicii

Hirudoterapia își are originea în vremurile Greciei Antice. Praznicul în acele zile trăia peste tot, ei „se așezau” în mod constant pe oameni. Vindecătorii au început să observe că în locurile în care erau amplasate lipitori, vindecarea a avut loc foarte repede. De-a lungul timpului, paraziții „muncitori” au început să fie folosiți pentru a trata o serie de boli..

Principiul principal al tehnicii este saliva lipitorilor și efectul acesteia asupra organismului. Saliva Leech conține mai mult de o sută de substanțe și enzime biologic active, care au un efect foarte benefic asupra tuturor sistemelor corpului uman. În timpul procedurii, apare și o anumită curgere de sânge, care a fost considerată vindecarea de mult timp (organismul, observând cea mai mică pierdere de sânge, începe să activeze toate procesele sale pentru recuperare). Specialiștii moderni pun lipitori pe puncte biologice (ca și în cazul acupuncturii), ceea ce crește în continuare efectul procedurii.

Hirudoterapia este utilizată în cardiologie, ginecologie, proctologie, pediatrie, dermatologie și alte domenii. Utilizarea lipitorilor în cosmetologie a devenit foarte la modă. Saloanele mari oferă tratamente pentru pielea cu probleme, întinerire, curățare (lipitorii elimină toate imperfecțiunile și fac pielea netedă).

În scop medical, se folosesc numai lipitori „de unică folosință” special culturi. Sunt complet sterile și crescute de laborator. Aceasta elimină posibilitatea de a contracta infecții și boli care sunt transmise prin sânge. Lipitele medicale sunt utilizate exclusiv la un pacient, după care sunt introduse într-un balon și umplute cu o soluție specială pentru eliminare.

Este posibil să se urmeze procedura de hirudoterapie numai în clinici sau birouri dovedite. Trebuie să fiți sigur că lipitorii sunt cu adevărat medicinali și nu sunt prinși într-o mlaștină. Calificarea unui medic este de asemenea foarte importantă, deoarece întocmește un curs individual de tratament. Aceste reguli vă vor ajuta să evitați consecințele grave și problemele de sănătate..

Care sunt schemele de tratament pentru bolile cu lipitori?

Regimul de tratament al bolii cu hirudoterapie este prescris de un specialist competent, bazat pe diagnosticul, stadiul bolii și starea de bine a pacientului.

O ședință de hirudoterapie pentru osteochondroză durează de la 20 la 60 de minute, acesta este timpul în care lipitura va fi aspirată, aceasta se datorează faptului că este saturată cam în această perioadă de timp..

O prază sugă cel puțin 5 ml, maxim 15 ml sânge, în funcție de cât timp a mâncat ultima dată. Pentru o sesiune de tratament, sunt plasate 3-15 lipitori, pe parcursul a 6-10 proceduri, mai mult de 5 zile trebuie să treacă între ședințe.

Videoclipuri similare:

Dezvoltarea simptomelor

Olga, 32 de ani, Penza:

 • Tocmai m-am târât în ​​cabinetul medicului. Dar după ce a folosit lipitori, a putut să meargă singură acasă. Au fost desfășurate în total 5 ședințe, nu a mai fost necesară. Principalul lucru este că lipitorii sunt de unică folosință, altfel puteți prinde un fel de infecție. După ei, ea a urmat un curs de terapie cu exerciții fizice. Totul a durat aproximativ 2 luni, dacă contați mai multe călătorii în sala de fizioterapie. Acum nimic nu pare să doară.

Sistemul musculo-scheletic (ODA) ne ajută să menținem corpul, să ne mișcăm în spațiu și să efectuăm manipulări precise ale membrelor. Cu condiția menținerii sănătății sale absolute, toate aceste acțiuni se produc fără efort și durere..

Problemele încep atunci când una dintre componentele aparatului este expusă oricărei boli.

AOD include două părți: activă și pasivă. Dacă boala afectează cel puțin o componentă, persoana începe să experimenteze durere și rigiditate..

Partea activă include:

 • celulele nervoase motorii numite „motoneuronii”, transmit semnale din sistemul nervos central către mușchi;
 • mai mult de 600 de mușchi scheletici;
 • receptorii care se găsesc în tendoane și mușchi;
 • neuroni aferenti.

Partea pasivă este prezentată:

 • oase scheletice (206 dintre ele);
 • ligamente;
 • articulațiile oaselor, care sunt concepute pentru a ține oasele împreună și a asigura mobilitatea necesară (articulații).

Când pot aplica?

Nu întotdeauna hirudoterapia poate fi utilizată ca singură terapie. Nu va fi eficient decât dacă hernia este relativ mică. Dacă este mai mult, atunci mai întâi ar trebui să încercați pur și simplu să măriți cursul tratamentului cu lipitori. Există șansele ca problema să se redreseze și se va putea face fără alte opțiuni..

Dar dacă tratamentul nu a fost efectuat de mult timp, există o mare probabilitate ca problema să fi intrat într-un stadiu mai grav. Atunci nu va fi posibil să se facă doar cu lipitori. Va trebui să ne gândim la utilizarea intervenției chirurgicale.

În ceea ce privește scara de aplicare, 3-5 lipitori sunt de obicei suficiente pentru ca hirudoterapia să aibă succes. Dacă problema se află într-o etapă suficient de severă, numărul lipitorilor poate fi crescut în mod opțional.

Semne ale unui disc herniat

Se poate suspecta că o hernie s-a dezvoltat în regiunea lombară prin următoarele semne:

 • Au început să apară dureri, care radiază spre coapsă sau fese. Activat cu o activitate fizică relativ mică
 • Sensibilitatea picioarelor crește sau scade periodic. Toate acestea sunt însoțite de amorțeală sau slăbiciune.
 • Pot apărea probleme cu urinarea și defecarea, dar numai dacă boala este severă

Hernia nu se limitează la regiunea lombară. De exemplu, următoarele simptome sunt tipice atunci când boala apare la nivelul coloanei vertebrale cervicale:

 • Scade rapid presiunea
 • Pierderea senzației în degete
 • Dureri de cap și amețeli vizibile
 • Durerea la nivelul umerilor și brațelor

De asemenea, problema poate apărea în regiunea toracică superioară, apoi problema poate fi identificată prin următoarele semne:

 • Amețeli recurente severe
 • Debutul scoliozei
 • Durere toracică severă care apare după expunerea prelungită într-o singură poziție

Hirudoterapia poate ajuta la toate aceste probleme. Dar mai întâi trebuie să clarificați diagnosticul, efectuând cercetări suplimentare. De obicei, medicii vă trimit pentru o IRM - imagistică prin rezonanță magnetică. Vă permite să determinați prezența unei hernii / osteochondroză și a altor probleme cu o precizie ridicată.

Tehnica procedurii

Pentru implementarea corectă a hirudoterapiei, trebuie să urmați toate regulile descrise mai jos..

 1. Este necesar să utilizați numai lipitori medicale speciale, deoarece lipitorii obișnuiți nu vor ajuta pacientul să obțină efectul dorit și pot duce la infecții din sânge.
 2. Lipitele trebuie poziționate corect pe suprafața corpului. Trebuie să le așezați de-a lungul a două linii paralele, în retragere de 1-2 cm de centrul spatelui. Acestea trebuie să fie distanțate între 4-5 cm. Această procedură nu este recomandată acasă, deoarece doar un specialist știe unde să pună lipitori.
 3. Lipitele trebuie să rămână pe corpul pacientului până când nu vor crește ca mărime. Acest semn indică faptul că sunt deja pline și este timpul să le înlăturați. În unele situații, lipitorii se desprind de piele. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci este suficient să picurați alcool medical pe ele..
 4. Eliminarea. După terminarea hirudoterapiei, lipitoriile trebuie eliminate, nu pot fi reutilizate.


Doar un specialist trebuie să se angajeze în stabilirea lipitoriilor

Odată cu dezvoltarea herniei intervertebrale a coloanei lombare, pacientul trebuie să parcurgă 10-12 proceduri. Se recomandă efectuarea sistematică la intervale scurte (3-4 zile).

Locuri de aspirație a lipilor


Locuri de aspirație a lipilor

Atunci când tratează osteochondroza cu hirudoterapie, medicul trebuie să contureze punctele în care lipitoriile se vor lipi. De obicei, acestea sunt plasate pe ambele părți de-a lungul coloanei vertebrale și se pune un accent suplimentar pe secția afectată de osteochondroză.

Cu osteocondroza cervicală, se folosesc 9 lipitori - trei sunt plantate pe gât sub forma unui triunghi, iar 3 bucăți sunt așezate pe spate simetric, paralel cu clavicula.

Cu osteochondroza toracică, lipitori sunt plantate pe piept, în centru, în zona sternului, peste proiecția vertebrelor afectate de osteochondroză. Destul 6 indivizi.

Cum este diagnosticat și tratat osteocondroza toracică este scris aici.

În hirudoterapia pentru tratamentul osteocondrozei lombare, sunt luate 10 lipitori, plantate pe regiunea lombară, formând linii orizontale.

În linia superioară - 3 lipitori, cea centrală - pe coloana vertebrală, în linia mediană - 5, a treia pe coloana vertebrală, linia inferioară cade la începutul feselor, simetric, o lipire este plantată la o distanță echidistantă de coloana vertebrală..

Cum este procedura și câte ședințe sunt necesare pentru a vindeca

Înainte de a începe procedura, hirudoterapeutul află informațiile necesare despre sănătatea pacientului. Apoi determină regimul de tratament, numărul de ședințe și locația lipitorilor..

În timpul unei ședințe de tratament, acestea sunt așezate pe spate de-a lungul coloanei vertebrale sau pe pete dureroase, de exemplu, în regiunea cervicală..

Fiecare vierme anelid poate fi folosit o singură dată! Aceasta elimină posibilitatea infecției. Pacienții au observat în mod repetat nedurerosul acestei proceduri..

Păstrând lipitori pe anumite părți ale corpului pentru timpul alocat, acestea sunt îndepărtate și se aplică un bandaj steril. Medicul apoi masează ușor zona în care a fost localizat viermele medical.

După ședință, mâncărimea este posibilă în locul în care lucrează lipitorii. Această reacție a organismului nu trebuie să creeze îngrijorare..

Într-o singură sesiune, de obicei se folosesc 5-7 indivizi care sug. Sângerarea este posibilă pe tot parcursul zilei. Acest lucru este normal și sigur pentru pacient..

Mecanism de acțiune?

Tratamentul cu lipitori dă rezultate bune și are o serie de avantaje față de alte metode terapeutice.

 1. Saliva lipitorilor medicinale include aproximativ 150 de componente biologice active și enzime care subțiază sângele și dizolvă particulele discului intervertebral deteriorat.
 2. Țesuturile musculare și osoase sunt saturate de oxigen și nutrienți, sistemul imunitar se îmbunătățește.
 3. Efectul anelidelor asupra zonei afectate este similar acupuncturii și reflexoterapiei - irită terminațiile nervoase și nodulii, reducând astfel durerea și spasmele, restabilind echilibrul energetic în organism.
 4. Hirudoterapia îmbunătățește funcția de drenaj a limfei, activează procesul de îndepărtare a toxinelor și a produselor metabolice.
 5. Prazul îmbunătățește microcirculația sângelui din zona afectată, începe procesele de hematopoieză în organism, iar utilizarea lor reduce riscul de cheaguri de sânge și are un efect anti-sclerotice.

Unul dintre principalele avantaje ale acestui tratament este că are un număr minim de reacții adverse și poate fi utilizat chiar și la vârstnici sau cu comorbidități..

indicaţii

Tratamentul cu lipitori de hernie intervertebrală este cel mai eficient pentru patologii cu o dimensiune mai mică de 1 cm, deoarece în stadiul inițial de formare există șanse mai mari de a obține resorbția nodului. Cu toate acestea, în cazuri avansate, hirudoterapia poate aduce și rezultate pozitive, cum ar fi reducerea dimensiunii herniei..

În timpul reabilitării după chirurgie pentru a îndepărta hernia, mai multe sesiuni de hirudoterapie vor ajuta la reducerea durerii în zona afectată și vor aduce alinare pacientului, precum și la reducerea riscului de formare a cicatricilor și va accelera procesul de regenerare a țesuturilor..

Cu o abordare corectă a hirudoterapiei și urmând recomandările medicului curant, majoritatea pacienților au o dinamică pozitivă, ameliorarea vine, durerea la nivelul coloanei vertebrale dispare..

Proprietățile regenerative ale lipitorilor

Chiar dacă au apelat la metode chirurgicale de tratament, acest lucru nu înseamnă deloc că hirudoterapia nu mai este utilă. Dimpotrivă, una dintre cele mai frecvente opțiuni pentru utilizarea sa este după operație. Ca remediu, lipitoriile sunt ideale. Datorită capacității lor de a preveni staza de sânge, acestea sunt adesea plasate după operație.

Dar asistența în reabilitare nu se termină aici. De asemenea, acestea împiedică apariția unor noi manifestări ale unei hernii lombare sau a altei coloanei vertebrale, ceea ce se întâmplă adesea după manipulări chirurgicale ca urmare a redistribuirii sarcinii. Și există șansa ca totul să reînceapă din nou.

Hirudoterapia este un instrument minunat care ajută să facă față unei hernii a coloanei vertebrale și ajută la recuperarea după tratamentul efectuat prin orice altă metodă. Dar, uneori, este important să nu ne limităm doar la această abordare. Uneori, tratamentul complex va fi mult mai bun decât orice tratament de același tip. Decizia-cheie aici trebuie luată de medic..

Posibile complicații

De obicei, procedura nu provoacă consecințe neplăcute dacă este efectuată de un specialist într-o instituție medicală. Există riscul de complicații dacă medicii nu respectă regulile pentru hirudoterapie, de exemplu, încalcă normele sanitare și de igienă sau folosesc viermi bolnavi. Acest lucru este posibil dacă zona în care vor fi montate lipitorile este prost procesată..

Infecția plăgii după hirudoterapie

Probabilitatea de infecție crește dacă pacientul a zgâriat rana după ședință sau nu a respectat regulile de comportament pe parcursul hirudoterapiei, de exemplu, a făcut baie generală mai devreme de 6 zile după procedură.

Referinţă. Fizioterapia poate fi efectuată la numai 4 zile de la hirudoterapie. Dacă această regulă este încălcată, există riscul de infecție care intră în rană..

enzimele

Enzimele conținute în saliva lipitorilor au un efect benefic asupra organismului:

 • Aliraza. Are un efect pozitiv asupra pereților vaselor de sânge, restabilește și curăță sângele de oligoelemente care deformează vasele de sânge.
 • Hirudin îmbunătățește coagularea sângelui. Procesele anticoagulante cresc coagularea țesutului și trofismul. Cu o astfel de boală, va fi posibilă restabilirea sistemului nervos din cap..

Până acum, medicii au explicat acțiunea lipitorilor prin absorbția obișnuită a impurităților dăunătoare din sânge. Hernia interferează adesea cu eliberarea de micronutrienți la fragmentele structurale ale coloanei vertebrale. Componentele active ale salivei leech stimulează procesele trofice, ca urmare, durerea scade și metabolismul crește.

Starea pacientului se îmbunătățește, spasmele dispar, presiunea asupra proceselor radiculare ale nervilor scade. Hirudoterapia este simplă și nedureroasă și este foarte populară.

Osteocondroza - clinici din

Alegeți printre cele mai bune clinici bazate pe recenzii și cel mai bun preț și faceți o programare
Familie

Clinica de Medicină Orientală "Sagan Dali"

Moscova, prosp. Mira, 79, p. 1
Riga

 • Consultare din 1500
 • Diagnostice de la 0
 • Reflexologie de la 1000

0 Scrieți-vă recenzia

Clinica de tratament spate și comună nr. 1

Moscova, Pyatnitskoe sh., 6, bldg. 1
VolokolamskayaMitino

 • Consultație de la 1000
 • Cursuri de tratament de la 7000
 • Masaj de la 1500

10 Scrieți-vă recenzia

Institutul de Medicină Tradițională Orientală

Moscova, Filippovskiy per., 18
Arbatskaya (FL)

 • Consultație de la 1200
 • Terapia manuală începând cu anul 1300
 • Fizioterapie de la 700

0 Scrieți-vă recenzia

Afișați toate clinicile din Moscova

Contraindicații

În ciuda aplicării, eficacității și siguranței, hirudoterapia nu este recomandată pentru utilizarea în următoarele cazuri:

 • sarcinii;
 • alăptează;
 • tumori maligne;
 • tensiunea arterială scăzută;
 • probleme mentale;
 • forme severe de anemie;
 • boli cardiovasculare;
 • Diabet;
 • probleme cu coagularea sângelui;
 • copilărie.

Aceste contraindicații sunt relative pentru fiecare persoană, prin urmare, un caz separat necesită consultarea medicului.

Osteocondroza - specialiști la Moscova

Alegeți printre cei mai buni specialiști pentru recenzii și cel mai bun preț și faceți o programare
Maseur

Zakrevskaya Natalia Alekseevna

Moscova, prima linie Lyusinovsky, 3 B. (medical) +7
0 Scrieți-vă recenzia

Avtandilyan Arsen Alikovich

Moscova, str. Landyshevaya, 14, Bldg. 1 (medical)
+7

Hirudoterapie, terapie cu leech, indicații de utilizare

În mintea umană, tratamentul oricărei afecțiuni este, într-un fel, o călătorie la medic, o risipă de bani, însăși prezența în spital este deja neplăcută în felul său, nu acasă, ca să zic așa..

De fapt, permiteți-mi să vă reamintesc că cel mai bun tratament, în primul rând, apare atunci când o persoană acceptă o atmosferă predominant favorabilă (echilibru între corp și lumea exterioară) și, practic, ia cursuri de terapie, nu contează dacă este medicament tradițional sau non-tradițional, de exemplu Ayurveda vedică.

Posibilitățile de vindecare ale mediului sunt incomensurabile, nu trebuie decât să privim îndeaproape, să înțelegem, să simțim. De mii de ani până în zilele noastre, oamenii au folosit lipitori în tratamentul multor boli, prevenirea și bolile. Leech este un vindecător natural, deoarece în saliva sa există un antibiotic nativ, înnăscut, care se manifestă ca un puternic analgezic și are un efect vindecător, fără efecte secundare.

Hirudoterapie, tradusă din latină - „terapie cu leech”. Astăzi este o zonă foarte eficientă a medicinei moderne. Saliva Leech are o combinație de efecte asupra proceselor fiziologice interne și afectează indirect reflexele locale.

Ce lipitori fac?

 • eliminați focurile de inflamație
 • ameliorați spasmele musculare
 • asigura ameliorarea durerii generale
 • tratamentul osteocondrozei
 • ameliorează umflarea și congestia circulației sângelui capilar
 • îmbunătățește fluxul sanguin local în vasele principale
 • tensiune de sange scazuta
 • îmbunătățiți imaginea biochimică a sângelui.

Lipitele sunt așezate astfel încât să muște prin pielea pacientului doar în puncte reflexogene. Acțiunea reflexă este similară cu acupunctura.

Un efect dublu va fi atunci când se utilizează combinația de hirudoterapie și acupunctură. Nu folosiți lipitori pentru cei care au hemofilie, hipotensiune arterială persistentă, anemie severă, diateză și femei însărcinate. În alte cazuri, este posibil, chiar necesar, efectuarea profilaxiei terapeutice cu lipitori.

Hirudoterapie pentru dureri de spate

Majoritatea celor care suferă de dureri de spate nu acordă atenție acestui factor și neglijează tratamentul, care este plin de tulburări care funcționează defectuos, care reduc viața activă și aduc mult disconfort în timp..

Cauza durerilor de spate poate fi: de la o poziție necorespunzătoare a corpului, gospodărie grea, boli cronice, inflamația articulațiilor, până la răni la spate. Tratamentul de spate cu hirudoterapie, în prezent, este adesea prescris de către medici după ce au diagnosticat un pacient cu o hernie intervertebrală, osteochondroză, artroză etc..

Rezultatele nu vor dura mult, deoarece după prima ședință veți simți o dispoziție, relaxare și, cel mai important, recuperare, într-o oarecare măsură. Hirudoterapia tratează bolile de spate obișnuite și nu este un secret faptul că tratamentul osteocondrozei cu lipitori este cel mai bun remediu pentru astăzi..

Tratamentul osteocondrozei cu lipitori

Osteocondroza este una dintre cele mai frecvente boli cronice de spate. Tratamentul osteocondrozei cu lipitori este una dintre cele mai bune metode de tratament astăzi. Cursul terapiei vă permite să luați de la trei la șapte lipitori. În timpul unei sesiuni de hirudoterapie, lipitorii sunt atașați în zona din spate, de-a lungul coloanei vertebrale.

Procedura în sine este nedureroasă, fără efecte secundare. După un anumit timp, lipitorile sunt îndepărtate, masând fără probleme locul unde au fost îndepărtate, după care este necesar să se întindă la căldură timp de cel puțin 20 de minute. Această ședință terapeutică încheie prima etapă a tratamentului cu lipitori. În continuare, în aceeași formă, au loc cele 5 ședințe rămase.

Hirudoterapia poate fi o metodă independentă de tratare a osteochondrozei, dar prin combinarea terapiei cu leech ca un plus al tratamentului principal, veți obține un rezultat strălucit.

Rezumând, am aflat că lipitoriile sunt mai bune decât orice dispozitiv scump pentru a face față multor boli și, în special, cu osteochondroza. Puteți lua un curs de terapie cu leech atât în ​​clinici speciale, cât și pe voi înșivă, în ultimul caz veți avea nevoie de asistent și să cumpărați sau să vă prindeți lipitori. Combinați un curs de hirudoterapie cu un tratament de masaj staționar și veți uita de multe boli.

Lipsa ajută cu o hernie a coloanei vertebrale 1

Diverse tipuri de hernie a coloanei vertebrale au devenit o problemă pentru mulți oameni moderni. Un stil de viață sedentar, activitate fizică scăzută, excesul de greutate și leziuni provoacă probleme foarte grave la spate. Dar operația pentru o hernie a coloanei vertebrale este considerată cea mai extremă măsură. Ca tratament nechirurgical, acestea oferă terapie cu leech, care s-a stabilit ca o direcție simplă și eficientă în medicina alternativă..

Esența tehnicii

Hirudoterapia își are originea în vremurile Greciei Antice. Praznicul în acele zile trăia peste tot, ei „se așezau” în mod constant pe oameni. Vindecătorii au început să observe că în locurile în care erau amplasate lipitori, vindecarea a avut loc foarte repede. De-a lungul timpului, paraziții „muncitori” au început să fie folosiți pentru a trata o serie de boli..

Principiul principal al tehnicii este saliva lipitorilor și efectul acesteia asupra organismului. Saliva Leech conține mai mult de o sută de substanțe și enzime biologic active, care au un efect foarte benefic asupra tuturor sistemelor corpului uman. În timpul procedurii, apare și o anumită curgere de sânge, care a fost considerată vindecarea de mult timp (organismul, observând cea mai mică pierdere de sânge, începe să activeze toate procesele sale pentru recuperare). Specialiștii moderni pun lipitori pe puncte biologice (ca și în cazul acupuncturii), ceea ce crește în continuare efectul procedurii.

Hirudoterapia este utilizată în cardiologie, ginecologie, proctologie, pediatrie, dermatologie și alte domenii. Utilizarea lipitorilor în cosmetologie a devenit foarte la modă. Saloanele mari oferă tratamente pentru pielea cu probleme, întinerire, curățare (lipitorii elimină toate imperfecțiunile și fac pielea netedă).

În scop medical, se folosesc numai lipitori „de unică folosință” special culturi. Sunt complet sterile și crescute de laborator. Aceasta elimină posibilitatea de a contracta infecții și boli care sunt transmise prin sânge. Lipitele medicale sunt utilizate exclusiv la un pacient, după care sunt introduse într-un balon și umplute cu o soluție specială pentru eliminare.

Tratament

Hirudoterapia este indicată pentru toate tipurile de hernie intervertebrală. Tehnica face față foarte eficient proceselor stagnante din corp care apar cu o hernie. În plus, este demn de remarcat siguranța, este utilizat pentru a trata vârstnicii și copiii..

Efectul pozitiv al hirudoterapiei pentru hernia intervertebrală:

1 Reduce inflamația. Saliva Leech conține substanțe active care elimină procesul inflamator și ameliorează umflarea.

2 Reparația țesuturilor. Datorită utilizării lipitorilor, apare regenerarea țesuturilor deteriorate de hernii, inclusiv cartilajul..

3 Saliva lipitorilor este capabilă să descompună particulele căzute ale vertebrei. Aceasta este singura tehnică neconvențională care dă un efect similar..

4 Hirudin, care se găsește în salivă, relaxează mușchii și ameliorează rapid durerea. Sindromul durerii acute dispare deja în prima sesiune.

5 Praznicul sugă sânge stagnant, ceea ce contribuie la reînnoirea lui. Este util nu numai pentru hernie și coloană vertebrală, ci și pentru întregul organism..

6 Îmbunătățește și accelerează circulația sângelui în zona herniei afectate, ceea ce reprezintă un punct foarte important în tratamentul bolii.

7 Prazul are un efect pozitiv nu numai asupra circulației sângelui, ci și asupra vaselor.

Este necesar să înțelegem că hernia intervertebrală este o problemă serioasă. Înainte de a decide cu privire la orice terapie, trebuie să vă adresați unui medic, să faceți un examen medical complet, să faceți teste și să faceți un RMN. Cazurile de hernie variază în severitate și necesită tratament individual. Hirudoterapia trebuie să fie aprobată de medicul curant. În plus, rezultatele examinării vor ajuta hirudoterapeutul să aleagă cursul potrivit de tratament..

Cursul complet de tratament este de obicei 10 - 12 sesiuni cu un interval obligatoriu de trei zile între fiecare dintre ele. Este important să finalizați întregul curs, deoarece implică nu numai ameliorarea durerii, ci și obținerea unui efect terapeutic mai semnificativ. Mulți care au încercat tratamentul împotriva lipilor, susțin că simptomele dureroase dispar după prima procedură.

Numărul de lipitori necesare și durata ședinței sunt selectate individual pentru fiecare pacient, depinde de neglijarea herniei intervertebrale și a stării fizice generale. Cu toate acestea, există o anumită rată de lipitori, deoarece pierderea de sânge mare poate dăuna. În timpul procedurii, fiecare parazit bea până la 15 ml de sânge, aproximativ aceeași cantitate este eliberată după îndepărtarea lor de pe piele. Numărul maxim de lipitori pe spate este de aproximativ 7, de obicei nu mai mult de cinci.

Hirudoterapie pentru hernia coloanei lombare

O hernie lombară este cel mai frecvent tip de hernie intervertebrală. Acest lucru se datorează sarcinii mari pe regiunea lombară, ca urmare, crește foarte mult probabilitatea unei hernii. Durerea întinsă în partea inferioară a spatelui după o ședință prelungită sau în picioare este observată chiar și la oameni sănătoși și atletici, ce să spun despre cei care au probleme cu coloana vertebrală.

Este clar că atunci când tratează o hernie, medicul pune mai multe lipitori în regiunea lombară. La discreția sa, lipitorii pot fi localizați și în alte părți ale spatelui, de exemplu, în regiunea ficatului sau a gâtului. Un specialist calificat face acest lucru pentru a maximiza efectul procedurii. De asemenea, lipitorii pot fi localizați în anumite puncte biologic active ale unei persoane, pe baza cunoașterii fluxului de energie vitală.

De remarcat este faptul că lipitorii sunt capabili să se auto-localizeze în locurile potrivite. Ei simt foarte precis dureri și inflamații în corpul nostru..

Următoarele obiective sunt atinse prin terapie:

Tratamentul unei hernii a coloanei vertebrale cu lipitori: recenzii asupra eficienței metodei

Pentru mulți oameni moderni, una dintre problemele grave este o hernie a coloanei vertebrale. Această boală se manifestă cel mai adesea la cei care duc un stil de viață sedentar, sunt supraponderali și se mișcă puțin..

Riscul acestei formări patologice crește dramatic datorită leziunilor de spate. O persoană cu hernie vertebrală suferă dureri severe, ceea ce duce la o limitare semnificativă a mobilității.

Printre diferitele metode de tratare a acestei boli, astăzi tot mai mulți specialiști fac o alegere în favoarea medicinei alternative, în special metoda hirudoterapiei..

Acest termen se numește tratament cu anelide sau, altfel, lipitori crescute în laboratoare speciale, a căror eficiență a fost confirmată de mai multe ori..

Ce este hirudoterapia

Metoda de tratament prin aplicarea lipitorilor a fost cunoscută în lumea antică. În acea perioadă, lipitoriile erau foarte obișnuite în natură și deseori „se agățau” independent de oameni. Treptat, s-a observat că după lipitori au fost pe corpul uman, vindecarea rănilor s-a produs mult mai repede, în urma căreia acestea au început treptat să fie folosite din ce în ce mai regulat..

Mulți specialiști moderni consideră hirudoterapia sau terapia cu leech, una dintre cele mai eficiente metode ale medicinei alternative..

Acțiunea sa este asociată cu caracteristicile speciale ale enzimelor și substanțelor care sunt conținute în saliva moluștelor și au un efect benefic asupra tuturor organelor și sistemelor umane. Prazurile medicinale folosite astăzi sunt cultivate în condiții speciale de laborator. Acest lucru vă permite să le garantați sterilitatea..

Din același motiv, fiecare dintre ele este utilizat o singură dată pentru a exclude infecția să intre în sângele pacientului. Efectul maxim al terapiei este oferit de aplicarea viermilor în puncte bioactive asupra corpului uman. Sângerarea care apare în timpul acestei proceduri este de asemenea vindecătoare, deoarece, cu cea mai mică pierdere de sânge, corpul uman activează procesele de recuperare naturală.

Astăzi hirudoterapia este utilizată pe scară largă în diferite domenii ale medicinei, inclusiv:

 • cardiologie;
 • ginecologie;
 • Proctologie;
 • pediatrie;
 • dermatologie;
 • înfrumusețare.

În ultima dintre aceste zone, folosirea lipitorilor este practicată mai ales deseori, deoarece ajută la rezolvarea cu succes a diverselor pete ale pielii cu probleme, promovează întinerirea acesteia, făcând-o uniformă și netedă.

Medicii moderni consideră hirudoterapia ca o tehnică complet sigură, care nu are efecte secundare și contraindicații. Se consideră posibil să se folosească pentru a trata nu numai adulții, ci și copiii de vârste diferite, inclusiv cei mai mici.

Indicații de utilizare

Utilizarea lipitorilor este cel mai adesea prescrisă pentru următoarele boli:

 • endometrioză, chist ovarian, fibroame uterine, nereguli menstruale, infertilitate;
 • diverse patologii ale inimii și vaselor de sânge, cum ar fi hipertensiunea, ischemia, ateroscleroza, accident vascular cerebral, atac de cord;
 • patologii ale pielii: eczeme, psoriazis, furunculoză, neurodermatită, acnee juvenilă;
 • perioada postoperatorie, când este necesară cea mai rapidă regenerare tisulară, reducând riscul de cicatrici, adeziuni și hernii noi.

Lipitorile medicale sunt utilizate cu succes în tratamentul herniei, cu dimensiunile sale de la 10 mm și incluzând cele mai avansate cazuri. Medicii remarcă, în conformitate cu statisticile, că utilizarea lipitorilor este eficientă în 70% din cazuri..

Video: „Adevărul despre tratamentul Leech”

Utilizarea hirudoterapiei pentru hernie spinării

Utilizarea lipitorilor în tratamentul pacienților care suferă de senzații dureroase de hernie a coloanei vertebrale, una dintre bolile foarte periculoase, poate îmbunătăți în mod semnificativ starea lor de bine. Pielea care mușcă pielea are un efect analgezic.

Această mușcătură în sine este aproape complet nedureroasă, în timp ce oligoelementele care intră în sânge au următoarele acțiuni:

 • amelioreaza inflamatia;
 • ajuta la eliminarea pufulei;
 • refacerea tulburărilor circulatorii;
 • activează regenerarea țesuturilor.

Substanțele utile și componentele biologic active conținute în saliva lipitorilor, prin injectare în zonele cu probleme, contribuie la resorbția particulelor care au căzut din discul intervertebral.

Mecanism de acțiune

Acțiunea lipitorilor medicinale se bazează pe faptul că saliva lor conține peste 150 de componente biologic active, inclusiv enzime. Toate ajută la subțiarea sângelui și la dizolvarea particulelor discurilor intervertebrale deteriorate. Când saliva lipitorilor intră în sânge, mușchii și țesuturile osoase sunt saturate cu oxigen și nutrienți, iar sistemul imunitar este activat.

După tipul de influență a lipitorilor asupra zonei afectate, este foarte similar cu acțiunea acupuncturii și reflexoterapiei, care irită terminațiile nervoase și nodulii. Ca urmare, există o scădere a sindromului durerii, spasmele sunt ameliorate și începe restabilirea echilibrului energetic în organism..

Același proces duce la o creștere a funcțiilor de drenaj a limfei, favorizează eliminarea toxinelor și a altor produse de descompunere. Acțiunea lipitorilor ajută la îmbunătățirea microcirculării sângelui în zona afectată, ca urmare a proceselor de hematopoieză sunt mai active, în timp ce riscul de cheaguri de sânge este semnificativ redus. Efectul lor are și un efect anti-sclerotic..

Pro și contra metodei

Hirudoterapia este indicată pentru toate tipurile de hernie a coloanei vertebrale..

Impactul său pozitiv se manifestă în următoarele:

 1. Se produce îndepărtarea inflamației și eliminarea edemului.
 2. Procesele de restaurare încep în țesuturi, regenerarea zonelor deteriorate de hernie.
 3. Particulele căzute ale vertebrelor încep să se împartă din cauza acțiunii salivei leech, care este un fenomen unic în acțiunea tuturor metodelor neconvenționale..
 4. Conținutul hirudinei în salivă asigură relaxare musculară și ameliorează durerile, inclusiv durerile acute.
 5. Sângele stagnant este aspirat de lipitori, începând procesele de reînnoire a acestuia.
 6. Circulația sângelui în zona afectată este accelerată, facilitând un tratament de succes.
 7. Îmbunătățirea structurii vaselor de sânge.

De regulă, pacienții notează următoarele modificări pozitive ale stării de sănătate:

 • durerea și inflamația trec;
 • starea mușchilor și a terminațiilor nervoase este normalizată;
 • atacuri de amorțeală și dureri de tragere în picioare trec;
 • progresia patologiei se oprește.

Efectele nedorite în timpul hirudoterapiei sunt extrem de rare și în cele mai multe cazuri apar din cauza aplicării necorespunzătoare a lipitorilor.

Uneori pot apărea reacții alergice și alte individuale la enzimele care alcătuiesc saliva lipitorilor. Acest lucru se întâmplă de obicei dacă pacientul are o tulburare pancreatică, care se manifestă sub formă de roșeață, mâncărime și erupții cutanate. După terapia de desensibilizare, terapia cu leech poate fi reluată.

În general, hirudoterapia este considerată cea mai sigură și eficientă metodă în tratamentul herniilor intervertebrale, recomandată pentru utilizare pe scară largă..

Lipitori pentru dureri de spate

Conform programelor pentru tratamentul bolilor coloanei vertebrale, următoarele sunt obligatorii: RMN / CT ale coloanei vertebrale nu mai mult de un an în urmă / sau efectuate după ultima rănire sau exacerbare în ultimul an.

RMN se poate face prin programare la partenerii Stațiunii de sănătate din Maykop. Costul poate fi specificat la rezervare.

Conform programelor cu proceduri, hirudoterapia și curgerea sângelui din China sunt necesare - teste pentru HIV, hepatită, coagulare de sânge nu mai mult de o lună în urmă.

Aceste analize pot fi făcute la stațiunea de sănătate. Termen - 3 zile lucrătoare.

Pentru boli ale ficatului, vezicii biliare, unei scanări ecografice, a unui test biochimic de sânge (incluzând indicații ale bilirubinei totale / directe / indirecte, ALT, AST, creativină, uree, proteine ​​totale, colesterol, fosfatază alcalină), un test sanguin clinic.

Pentru bolile rinichilor și ale tractului urinar


Pentru Mai Multe Informații Despre Bursită