Mi-am întins spatele în pregătirea ce să fac

Întinderea mușchilor spatelui este un fenomen destul de frecvent, deoarece fiecare a doua persoană modernă a întâlnit-o, încercând să ridice o greutate de pe podea fără pregătire. Aceasta este o vătămare a țesuturilor musculare care nu erau pregătite pentru o astfel de încărcare. Dacă fibra nu este suficient de elastică, atunci micro-rupturile apar cu ușurință în cazul în care tehnica de a efectua acțiuni de putere este incorectă. O persoană în acest moment simte durere acută, blocaj sau acțiuni limitate. Acesta este răspunsul defensiv al organismului pentru a preveni răni mai grave..

Întinderea caracteristică

Întinderea mușchilor nu este periculoasă, deoarece organismul se regenerează destul de repede. Acest lucru se datorează furnizării de oxigen, glucoză și alți nutrienți țesuturilor deteriorate. Situația este mai gravă dacă trageți ligamentele, va dura mult mai mult până la recuperare.

Tulpina musculară a coloanei vertebrale este clasificată în funcție de gradul de rănire:

 • Moderat. Se manifestă ca un sindrom de durere ușoară, care este capabil să treacă pe cont propriu atunci când o persoană ia o poziție dreaptă. Dacă urmați repausul la pat, atunci recuperarea apare în câteva zile..
 • In medie. Se manifestă ca o durere ascuțită acută, care se intensifică cu contracția sau deteriorarea mușchilor. Principalul simptom este oprit doar de calmantii buni. Durează mai mult pentru a vindeca decât în ​​cazul precedent.
 • Pauză completă. Aceasta nu mai este o întindere, ci o pierdere a integrității musculare. Se manifestă ca un sindrom de durere acută, care este adesea eliminat doar prin blocarea novocainei. Mușchiul nu mai poate contracta, în cazuri severe, apare sângerare internă.

Întinderea poate fi provocată de exerciții în sporturi de forță, un stil de viață necorespunzător, când întregul corp este slăbit și nu poate suporta chiar și sarcini mici, răniri sau un impact din exterior..

Simptome

Simptomele de entorse nu sunt specifice, dar apar imediat și vă permit să recunoașteți problema. În primul rând, victima simte că ceva s-a rupt în interior. După aceea, intervalul de mișcare este redus brusc, orice acțiune provoacă o creștere a durerii. În primele minute, umflarea sau vânătăile apar la locul accidentării. În plus, caracteristicile caracteristice sunt:

 • Durere severă ascuțită cu intensitate variabilă (în funcție de gradul de deteriorare). Acesta este primul semn prin care se determină severitatea pacientului..
 • Puffiness sau umflare ușoară. Întotdeauna există fluid în mușchi, iar când fibrele se rup, se acumulează într-un singur loc, astfel încât țesutul moale se umflă.
 • Scăderea mobilității. Durerea severă previne îndoirea sau răsucirea, ceea ce obligă persoana să se miște mai puțin. Treptat mușchii își pierd funcționalitatea, pacientul este culcat.
 • Creșterea intensității durerii la aplecarea sau apăsarea cu degetele.
 • Normalizarea stării în poziție orizontală.
 • Hematom sau vânătăi în zonă. Entorsele minore provoacă rareori vânătăi, de obicei indică lacrimi interne grave.

Dacă cel mai larg mușchi a fost întins, atunci simptomele pot fi observate timp de câteva luni. În acest caz, procesul de recuperare trebuie monitorizat de către un specialist, deoarece deteriorarea poate afecta munca altor organe. De exemplu, unii pacienți prezintă greață sau vărsături, febră, durere în timpul urinării sau dureri abdominale.

Primul ajutor

O încordare musculară spinală se poate întâmpla oricui în orice moment. În acest caz, trebuie să știți cum să oferiți în mod corespunzător primul ajutor. Se compune din următoarele acțiuni:

Principalele metode de tratament

Tratamentul entorselor din mușchii spatelui se realizează într-o manieră cuprinzătoare, ceea ce grăbește procesul de vindecare. Chiar dacă gradul este moderat, continuarea conducerii unui stil de viață normal va duce rapid la agravarea procesului, creșterea durerii și terapia în loc de 3 zile va dura câteva luni. Prin urmare, în primul rând, pacientul trebuie să se asigure de pace completă, să excludă orice exercițiu fizic, jogging, mers, etc. Entorsele trebuie tratate cu medicamente, fizioterapie și terapie pentru exerciții fizice.

Aproape orice probleme cu coloana vertebrală provoacă sindromul de durere acută, care poate fi oprit doar de medicamente. Nu sunt utilizate numai pastile sau unguente, dar și injecții în cazuri deosebit de severe. Sarcina principală a oricărui medicament este reducerea durerii și umflarea, oprirea inflamației și normalizarea mobilității ligamentelor și mușchilor. Active fixe care sunt alocate:

În procesul de administrare a medicamentelor, pacientului i se recomandă să poarte un corset special care să reducă mobilitatea și să ofere mușchiului deteriorat odihna necesară. Va dura aproximativ 10-12 zile, după care gimnastica terapeutică este inclusă în complex.

Astfel de proceduri sunt implicate numai după ameliorarea durerii. Acestea vor spori efectul tratamentului și vor restabili tonusul muscular. Principalele tehnici utilizate la întindere:

 • Magnetoterapie. Implică utilizarea câmpurilor magnetice statice pentru a obține rezultate durabile și pentru a spori eficacitatea medicamentelor.
 • Electroforeză. Implica impactul asupra zonei descărcărilor electrice mici. Procesul necesită utilizarea de echipamente speciale.
 • Masaj vibrator. Vibrațiile au un efect pozitiv asupra țesutului muscular situat departe de suprafață. Recurg la tehnică atunci când este necesar să restabiliți circulația sângelui și metabolismul la niveluri profunde.
 • Acupunctura. Implică utilizarea ace cu sfaturi rotunjite în acest proces. Impactul asupra acupuncturii ajută la demararea procesului de regenerare a țesuturilor deteriorate.

Recurg la ea atunci când abordarea conservatoare nu a dat efectul dorit. Operațiile sunt de obicei efectuate numai de sportivi profesioniști, deoarece au nevoie să restabilească complet funcționalitatea ligamentului și articulației. În acest caz, se efectuează artroscopie, care reconstruiește fragmentul ligamentos. Reabilitarea după ce este destul de scurtă, deoarece în proces se fac doar mici perforații.

Cu un grad mic de întindere, un masaj special ajută la refacerea mușchiului. Se face cu scopul de a crește fluxul de sânge și de a asigura circulația normală a lichidelor biologice în zona afectată. Aveți încredere că este efectuat de un specialist, mai ales dacă există un proces inflamator și hematom. Doar câteva ședințe vor scăpa de ele complet.

Masajul este conceput pentru a corecta alimentația țesuturilor, pentru a asigura fluxul de lichid sinovial, pentru a îmbunătăți mobilitatea și flexibilitatea. Primele ședințe sunt prescrise numai după debutul reliefului complet. În medie, cursul durează două săptămâni timp de 20 de minute.

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a îmbunătăți starea mușchiului deteriorat este să vizitați o baie sau o saună. Dacă urmați o tehnică simplă de vizitare, mobilitatea ligamentelor va crește, elasticitatea ligamentelor va crește și vor deveni mai bine saturați de sânge. Încălzirea contribuie la distribuția corectă a limfei în tot corpul. Dar este mai bine să efectuați procedura după recomandarea medicului..

Medicina tradițională ajută să facă față bine durerii și inflamației. Mai multe dintre ele pot fi adoptate pentru a fi utilizate, dacă este necesar, ca prim ajutor. Cele mai simple retete sunt:

 • Grila de iod. Cel mai rapid și simplu mod de a crește fluxul de sânge în zona dorită. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați un tampon de bumbac curat, să-l înmuiați în soluție și să desenați o grilă cu celule de 1 cm.
 • Aluat. Luați făina și amestecați-o cu sare în proporții egale, apoi adăugați puțină apă și frământați un aluat tare. Aplicați compoziția rezultată pe locul adâncit sub formă de tort. Țineți până când durerea va dispărea complet.
 • Compresa de argilă. Luați cartofii cruzi și cojiți-i, răzuți, bateți puțin ceapă într-un blender. Amestecă ingredientele, adaugă zahărul și lutul (câteva linguri). Puneți groapa rezultată pe zona adâncă și acoperiți cu o cârpă curată, încălzită cu o eșarfă. Țineți timp de câteva ore, apoi repetați acțiunea.
 • Patlagina. Clătiți bine frunzele plantei sub apă curentă și macinați, turnați apă clocotită peste. După câteva ore, umeziți o cârpă curată în bulion și aplicați pe zona afectată.

Tehnicile sunt destul de simple de utilizat, dar încă sunt eficiente în tratarea mușchilor întinși. Dar nu trebuie uitat că există întotdeauna riscul unei reacții alergice. Dacă roșeața apare după aplicare, ar trebui să încetați să utilizați produsul și să consultați un medic.

Este posibil tratamentul la domiciliu?

Un spate întins poate fi tratat acasă, cu condiția ca toate recomandările să fie date de medic sau pacientul are un stadiu ușor. În acest caz, este necesar să respectați cu strictețe repausul la pat, să beți mai multe lichide, să limitați aportul de sare și să reconsiderați alimentația. Terapia va include și alte activități:

 • Luând medicamente. Dacă s-a găsit un anestezic și antiinflamator în trusa de prim ajutor, acestea pot fi luate sub rezerva respectării dozajului indicat în instrucțiuni.
 • Impact local. Merită să aplici un unguent antiinflamator pe zona deteriorată, va spori efectul pilulei și va alina durerea, va alina pufulețul.
 • Terapia cu parafină. Este mai bine să o utilizați numai după ameliorarea durerii sau consultarea unui medic. Este mai bine pentru un specialist să-l conducă.
 • Medicină tradițională. Ei lucrează bine în lupta împotriva întinderii, dar sunt utilizate cel mai bine cu precauție extremă..
 • Fizioterapie. În perioada de reabilitare, este extrem de importantă întărirea mușchilor, refacerea tonusului pierdut. Pentru aceasta, se fac exerciții simple..

Entorsele din spate nu sunt o afecțiune periculoasă sau patologică, dar auto-medicația nu merită. Dacă există o durere acută a unei localizări, trebuie să solicitați ajutor medical. În caz contrar, există un risc ridicat de a răspândi inflamația și de a crește durerea doar în timp. Simptomele neplăcute nu numai că limitează mobilitatea, dar reduc și calitatea vieții pacientului, nu permit să se servească pe sine. După terapia prescrisă de către medic, este extrem de important să urmați toate recomandările pentru a vă recupera mai rapid.

Pentru început, medicii nu recunosc un astfel de concept ca întindere, ci îl numesc un gol. Și al doilea fapt - microfracturile mușchilor și ale ligamentelor apar cu aproape toate exercițiile de întindere.

Lacrima este o afectare musculară care apare ca răspuns la stres excesiv sau la mișcare bruscă și incorectă. Rezultă în spasme musculare, care împiedică mușchiul deteriorat să se miște complet..

Entorsele ligamentelor vertebrale sunt o altă problemă. Sarcina este întotdeauna pe ele:

 • Când stăm
 • Când stăm
 • Când ne mișcăm activ

Drept urmare, ligamentele sunt adesea suprasolicitate, provocând subluxarea vertebrelor, iar aceasta este o durere insuportabilă. Problema este că sunt slab aprovizionate cu sânge, de aceea astfel de leziuni se vindecă mult și greu, uneori până la șase luni.

Principala cauză a leziunilor musculare ale spatelui

Întinderea poate fi cauzată de:

 • Stând la computer
 • Stres excesiv asupra întregului corp, care este atât de familiar sportivilor
 • De asemenea, puteți întinde spatele în timp ce înclinați
 • În timp ce ridicați greutăți
 • În timpul răsucirii constante a corpului
 • După o mișcare ascuțită și fără gânduri

Cele mai traumatizante în acest sens sunt culturismul sportiv de putere, fotbalul, tenisul, schiul alpin, hocheiul.

Dacă mișcările adverse se repetă continuu, prejudiciul poate deveni, de asemenea, cronic..

Și totuși, de cele mai multe ori, se dovedește să-ți întinzi spatele în timpul concurenței, când bunul simț se estompează în fundal, iar dorința de a obține rezultate îi suprapune pe toți ceilalți..

Exercitiul intareste corsetul muscular

Împiedică întinderea. Și înotul îndepărtează complet acidul lactic din mușchi, acumularea căruia devine adesea înaintarea oricărei leziuni. Și totuși, încălzirea harnică, încălzirea întregului corp, a rămas cea mai bună prevenire a entorse..

 1. Lucrând la simulatoare, nu poți lua mult mai multă greutate decât obișnuiai. Este necesară creșterea încărcăturii, dar mai întâi trebuie să te obișnuiești și să stabilizezi rezultatele vechi, apoi foarte puțin să adaugi altele noi.
 2. Când ridicați greutăți mari, țineți întotdeauna spatele drept și încercați să aduceți omoplatele. Și încălzește-te, în timp ce este indicat să folosești un unguent de încălzire. Dacă în trecut au existat deja răni la spate, puteți folosi curele de corset atunci când jucați sport, precum și să nu neglijați masajul sportiv.

Simptomele și tratamentul unei spate trase

Pentru început, este de remarcat faptul că a determina dacă mușchii spatelui sau ligamentele spinale sunt întinși nu este ușor nici măcar pentru un medic, prin urmare, leziunile de spate, indiferent de origine, sunt de obicei numite țesut moale.

Uneori poate fi necesară realizarea de imagini computerizate și prin rezonanță magnetică, dar cel mai adesea diagnosticul se realizează prin examinarea și palparea locului de accidentare, verificarea reflexelor, precum și pe baza plângerilor victimei. Abia atunci poți decide ce să faci în continuare..

Principalul simptom al unui mușchi de spate înrădăcinat este durerea, atât minoră, cât și severă. Dacă accidentarea este gravă, atunci poate exista un hematom sau edem la locul accidentării, dar problema este că de multe ori nu există semne externe, așa că continuăm să ne exercităm prin durere, sperând că acest lucru va trece în curând. Și acest lucru este imposibil, pentru că așa vom răni întinsul înapoi.

Un semnal serios de întindere este mișcarea limitată: orice înclinare sau viraj duce la senzații de durere pronunțate și pare ca și cum ceva nu ne permite să facem mișcarea obișnuită - astfel corpul nostru nu permite rănii să se răspândească și să se intensifice..

Tratamentul de entorsă din spate

 1. Dacă îl observați la timp, atunci trebuie să salvați imediat situația cu ajutorul frigului, fie că este vorba de gheață sau unguente de răcire. De asemenea, vor ajuta la ameliorarea umflăturii..
 2. Următorul punct este repausul complet în primele zile după întindere și, eventual, fixarea spatelui cu un corset..
 3. După o săptămână, puteți înlocui frigul cu căldură. Sunt potrivite un tampon de încălzire, unguente de încălzire, metode de fizioterapie de încălzire și neurostimulare percutană.
 4. Nu uita de medicamente. Este posibil să aveți nevoie de antiinflamatoare nesteroidiene și unguente naturale.
 5. Dar masajul și sauna, care ameliorează spasmele și îndepărtează acidul piruvic (lactic) din mușchi, pot fi practicate la numai două-trei săptămâni după ce spatele a fost tras.

Amintiți-vă că întinderea mușchilor spatelui durează mai mult decât oricare altul, deci va fi mai ușor și mai plăcut să-l preveniți decât să corectați consecințele..

Bună ziua, iubiți cititori și adepți ai unui stil de viață sănătos! Ne bucurăm să vă vedem pe paginile blogului nostru. Maratonul nostru câștigă rapid impulsul, multe încep deja să se rezolve, ceva este dat cu dificultate și necesită efort suplimentar și putere de voință, într-un fel sau altul, mergem încet, dar sigur, pe calea aleasă a sănătății.

În acest articol, aș dori să descriu o problemă care apare periodic în viața multor oameni, chiar dacă sunt departe de sport, și anume mușchii spatelui, care uneori se simt cu o anumită durere, mai ales după efort fizic..

Acest lucru este familiar nu numai iubitorilor de fitness, ci și simplu celor care au ridicat ceva greu, și apoi durerea asta... Și dacă vă întindeți spatele în timpul antrenamentului, devine în general înfricoșător! Dintr-o dată acest lucru se va întâmpla din nou, iar Doamne ferește că va fi mai rău, atunci, nu faceți deloc exerciții pentru spate?

Înainte de a înțelege cum să evitați durerile de spate, trebuie să aflați de ce apare acest disconfort.

Am fost surprins de faptul că medicii noștri nu folosesc conceptul de întindere, în limbajul lor este un gol.

Ei bine, în principiu, acesta este un concept mai corect, deoarece întinderea mușchilor nu ne dă dureri, iar lacrimile mici apar constant chiar și la cei care nu fac efort.

Mai mult, ele ne permit să ne facem corpul și mai flexibil, principalul lucru aici este să nu exageram! Acum, dacă a trecut o ruptură și deloc o cantitate mică de fibre, aceasta este deja dureroasă și neplăcută. Dar spatele nostru este într-o permanentă tensiune, chiar dacă mergi doar în parc sau stai la biroul tău..

Dacă vă întindeți spatele, atunci vertebrele deteriorate nu se mai întorc la locul lor și apăsați pe discurile cartilaginoase, înșurubând astfel nervii. De aici durerea intensă.

Întinderea poate fi cauzată de sport, precum și de mișcări obișnuite. Cel mai adesea, acest lucru se întâmplă atunci când încercăm să ridicăm ceva greu sau când facem un fel de exerciții abrupte în care este implicat spatele. Întinderea mușchilor spatelui are loc în sporturi de forță, tenis, schi și alte sporturi similare..

Dacă nu înveți din greșelile tale și continui să îți riști sănătatea, atunci o astfel de accidentare devine cronică..


Ce să faci pentru a o evita?

Acum nu mergem la sport și nu mergem la magazin (purtăm genți grele)? ?

Dimpotrivă! Este sportul care ne permite să ne întărim spatele și să reducem probabilitatea de entorse. Trebuie doar să vă amintiți cum să ne pregătim corpul pentru fiecare încărcare..

Probabil că ați ghicit deja că vorbim despre o încălzire! ? Pe lângă aceasta, este important să nu-ți asumi o sarcină mare pentru care nu ești încă pregătit. Acest lucru nu vă va face mai puternic și poate duce la vătămări. dar sarcina trebuie crescută! Trebuie doar să faceți acest lucru treptat, consolidând ceea ce ați făcut deja și îmbunătățind rezultatele. Doar nu repede!

Acum există diverse echipamente sportive care vă vor ajuta să vă mențineți spatele sănătos - acestea sunt corsete și curele, nu le neglijați, mai ales dacă ați primit deja leziuni.

Cum să determinați că v-ați tras înapoi?

În unele cazuri, veți avea nevoie de ajutorul dispozitivelor speciale. Tratamentul trebuie început numai după examinarea medicului.

Și la ce medic ar trebui să merg cu o astfel de vătămare? La urma urmei, nu la un terapeut, nu-i așa? Unele clinici au un vertebrolog specializat în astfel de leziuni. Pentru un diagnostic mai precis, poate fi efectuată o scanare cu ultrasunete.

Cum se simte o persoană care și-a tras spatele? Desigur, durerea, care este atât nesemnificativă, cât și foarte puternică. Totul depinde de daune. În unele cazuri, umflarea și vânătăile se formează pe corp.

Mulți încearcă să nu se agățească de durere și să continue antrenamentul. Este foarte periculos! Mai ales dacă nu sunteți în stare să vă îndoiți sau să vă întoarceți, simțiți dureri severe în timp ce faceți acest lucru. Opriți imediat toate activitățile, altfel puteți agrava totul!

Opțiuni de tratament pentru entorsele din spate, dar amintiți-vă de recomandările medicului!

Așadar, v-ați dat seama că v-ați tras spatele, nu este nevoie să amânați tratamentul. Toate procedurile sunt aceleași pentru toate entorse. Te va ajuta:

 • Rece. Puteți aplica pur și simplu gheață, puteți folosi o compresa rece sau un unguent special de răcire. Acest lucru va elimina umflarea care poate apărea pe corp..
 • Ia o poziție orizontală și odihnește-te. Uită de antrenament și, într-adevăr, de sarcini. Dacă spatele este rănit grav, unii medici recomandă utilizarea unei bretele.
 • Dacă durerea este foarte puternică, atunci este mai bine să bei calmante.
 • După câteva zile, puteți înlocui loțiuni reci cu comprese calde sau unguente de încălzire. Puteți efectua un masaj la spate - acest lucru se încălzește, de asemenea, mușchii, iar dacă un proces profesionist este implicat în proces, atunci timpul de tratament va fi redus semnificativ!
 • După o jumătate de lună, poți merge la o saună sau baie, căldura promovează eliminarea acidului lactic din mușchi și, prin urmare, îți normalizează starea.

După cum puteți vedea, toate acestea se pot face acasă, principalul lucru este repausul și pauză în sarcini!

Amintiți-vă că întinderea mușchilor spatelui durează mai mult decât oricare altul, deci va fi mai ușor și mai plăcut să-l preveniți decât să corectați consecințele..

Am selectat următoarele metode de prevenire pentru dumneavoastră:

 1. Înainte de a ridica ceva sau de a face antrenament de forță, asigurați-vă că vă încălziți mușchii. Nu este nevoie de mișcări bruște.
 2. Nu stați într-un singur loc, duceți un stil de viață activ. Atunci pot fi evitate problemele cu lacrimile musculare. Corpul va fi gata pentru stres.
 3. Nu te flatează și nu te arăta în fața prietenilor sau a fetelor că poți ridica multă greutate imediat, fără pregătire.!
 4. Mergeți la piscină, deoarece înotul ușurează încordarea din spate.

Ei bine, cel mai important sfat aici este să ai grijă de tine și de spatele tău.! ?

Deci, dragă cititoare. Pentru sport, ar trebui să te gândești mereu la siguranța ta. Corpul nostru este, desigur, pregătit pentru stres, dar numai pentru cel potrivit, cu complicații treptate. Nu vă grăbiți să obțineți un rezultat ridicat și să luați o greutate nouă, mergeți metodic la idealul dvs. și veți reuși!

Dureri de spate inferioare după antrenament? - Faceți-o urgent.

Întins înapoi: ce să faci

Ce înseamnă să „tragi înapoi”?

Mobilitatea coloanei vertebrale este asigurată de mușchii, ligamentele și tendoanele paravertebrale, care sunt capabili să reziste la sarcini destul de mari. Dar dacă aceste sarcini se dovedesc a fi excesive, fibrele se rup, adesea însoțite de subluxarea vertebrelor și de ciupirea terminațiilor nervoase. Ruperea poate fi completă sau parțială și, în funcție de aceasta, manifestările clinice au o severitate diferită.


Puteți întinde spatele nu numai când ridicați greutăți, ci și atunci când cădeți, faceți sport sau în timpul lucrărilor agricole

Masa. Raporturi de întindere

PutereManifestări caracteristice
UşorO ușoară durere dureroasă apare la locul accidentării, care dispare treptat de la sine dacă persoana este în repaus. Nu există alte simptome, o astfel de accidentare nu necesită tratament.
In medieExistă dureri severe în spate, care crește odată cu mișcările corpului. Sindromul de durere este însoțit de spasme musculare, uneori li se adaugă o încălcare a sensibilității în zona afectată. Tratamentul se efectuează în regim ambulatoriu.
GreuExistă o durere acută accentuată, agravată de cea mai mică mișcare. În zona afectată a spatelui, pot apărea umflături, roșeață și vânătăi. Pacientul are nevoie de tratament complex (spitalizarea este deseori necesară), perioada de recuperare poate dura până la șase luni.

Lipsa unui tratament adecvat în cazuri severe duce la dezvoltarea multor complicații și imobilizarea pacientului.


Stare de ligament sub tensiune

Clasificare

Când medicii vorbesc despre întinderea mușchilor din spate, înseamnă că rupeți fibrele musculare. În total, entorsa ligamentului spinal are trei grade de severitate:

 1. Prima (moderată) - o ușoară lacrimă de fibre individuale;
 2. Al doilea (mediu) este o pauză de aproximativ cincizeci la sută din fibre;
 3. Al treilea (sever) - ruperea aproape toate fibrele sau separarea completă a ligamentului de punctul de atașare.

Uneori se produce o ruptură completă a țesuturilor în coloana lombară în timpul dislocării vertebrelor, caz în care apare o vătămare combinată, care poate avea riscul de deteriorare a măduvei spinării și orice vătămare a coloanei vertebrale poate pune viața în pericol.

Simptomele întinderii spatelui

Principalul semn al unei tulpini din spate este durerea ascuțită în partea coloanei vertebrale unde mușchiul a fost rupt. Durerea poate fi constantă sau paroxistică, dureroasă, arzătoare, plictisitoare, în funcție de întinderea și zona de deteriorare. Manifestările tipice sunt durerea crescută la apăsarea pe zona afectată, precum și la schimbarea poziției corpului și scăderea durerii în repaus.


Cel mai frecvent semn al unei entorse este o durere de spate foarte ascuțită, severă.

Alte simptome ale întinderii:

 • spasme ale mușchilor coloanei vertebrale care apar la intervale scurte de timp. Pot fi ușoare sau destul de dureroase, cu durată variabilă;
 • umflarea și umflarea în zona afectată. Nu apar întotdeauna, ci doar cu leziuni semnificative ale țesuturilor. Un anumit timp trece între momentul întinderii și formarea edemului;
 • încălcarea sensibilității la membre. De obicei, cu entorse ale spatelui inferior, se simte furnicături și amorțeală la nivelul picioarelor, cu traumatisme la nivelul coloanei toracice sau cervicale, astfel de manifestări sunt observate la nivelul palmelor și degetelor..


Când mușchii din regiunea toracică sunt întinși, poate exista o încălcare a sensibilității în mâini

Cu ruperea extinsă a țesutului muscular sub piele, se formează vânătăi, apare umflarea severă și o creștere locală a temperaturii.

Important! Dacă întinderea a dus la un nerv ciupit, simptomatologia este completată de funcții excretorii afectate, dureri de cap, amețeli, pareze și parestezii ale extremităților. Cu o deteriorare moderată a structurilor profunde, aceste semne pot să nu apară imediat, ci la câteva ore după accidentare sau chiar a doua zi.

Motivele

Ruperea parțială sau completă a ligamentelor coloanei lombare poate apărea în timpul supraexercitării musculare la ridicarea obiectelor grele, cu aplecări ascuțite ale torsului, efort fizic neobișnuit, precum și în timpul șederii prelungite într-o poziție inconfortabilă, de exemplu, în timpul somnului. În cazuri rare, întinderea mușchilor spatelui are loc atunci când coloana vertebrală sacrală este învinsă în timpul unei căderi pe coada posterioară.

Ligamentele din interiorul spațiului intervertebral pot fi deteriorate la orice vârstă, dar adulții care duc un stil de viață inactiv sunt mai susceptibili la astfel de iarbă. Cu o sarcină mai mult sau mai puțin gravă, fibrele lor musculare, care nu sunt capabile să se întindă, sunt sfărâmate. La copii, această deteriorare apare adesea cu subdezvoltarea congenitală a corsetului muscular..

Diagnostic și tratament

Pentru a face un diagnostic, un examen primar nu este suficient, deoarece manifestările externe nu oferă o imagine completă a afectării mușchilor și ligamentelor. Pentru a evalua starea coloanei vertebrale și a țesuturilor paravertebrale, va fi necesară o radiografie sau scanare RMN / CT. Trebuie avut în vedere faptul că, atunci când este supus imagisticii prin rezonanță magnetică și tomografie computerizată, pacientul trebuie să rămână nemișcat mult timp, astfel încât dispozitivul să poată face imagini clare strat cu strat. Dacă durerea nu vă permite să rămâneți într-o poziție mult timp, radiografia este tipul preferat de examinare. Pe baza rezultatelor cercetărilor, medicul selectează metoda de tratament optimă.

Dacă doriți să cunoașteți mai detaliat cum se efectuează procedura RMN-ului coloanei vertebrale, precum și când aveți în vedere imagistica prin rezonanță magnetică, puteți citi un articol despre aceasta pe portalul nostru.


Radiografia X este cea mai frecventă metodă de diagnostic pentru bolile de spate și leziuni

Terapia medicamentoasă

De regulă, medicamentele sunt prescrise pentru a elimina durerea, edemul și inflamația. În cele mai multe cazuri, acestea sunt medicamente din grupul AINS care au un efect complex. Cu simptome severe, administrarea orală este indicată cu o durată a cursului între 7 și 10 zile. Deoarece AINS au multe contraindicații, tipul de medicament și doza acestuia sunt determinate de medicul curant. Cu o severitate moderată, se recomandă utilizarea agenților topici - unguente, geluri, creme, pete. Printre cele mai eficiente medicamente, merită remarcat cum ar fi „Finalgon”, „Voltaren”, „Nise”, „Kapsikam”, „Bystrumgel”.


Instrucțiuni privind utilizarea capsicamului

Proceduri de fizioterapie

După ameliorarea durerii acute, fizioterapia poate fi efectuată. Tipul de proceduri și durata cursului sunt, de asemenea, determinate de medic, în funcție de starea pacientului. De obicei, pacientului i se prescriu următoarele metode de fizioterapie:

 • electroforeza - are un efect anestezic local, îmbunătățește circulația sângelui și conducerea nervilor, ameliorează inflamația;
 • magnetoterapie - are un efect antispasmodic și analgezic, elimină edemele, normalizează microcirculația în țesuturi, promovează regenerarea fibrelor lezate;


Magnetoterapia accelerează regenerarea fibrelor și ligamentelor musculare deteriorate

 • tratamentul cu ultrasunete - ameliorează eficient durerea, ameliorează inflamațiile și spasmele, are efect tonic;
 • terapia cu unde de șoc - activează procesele de regenerare, reduce durerea, îmbunătățește microcirculația în țesuturi.
 • Masaj

  Cu o ușoară întindere, se poate efectua masaj, care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și, prin urmare, la activarea regenerarii fibrelor deteriorate. În plus, un masaj ușor de relaxare ameliorează durerea și crește mobilitatea coloanei vertebrale..


  Masajul reduce durerea, ajută la eliminarea edemului și îmbunătățește circulația sângelui în țesuturi

  Important! Dacă entorsa este severă, masajul poate fi efectuat doar de un specialist cu experiență, deoarece orice influență neglijentă poate dăuna pacientului. În caz de durere acută și inflamație în țesuturile rănite, masajul este contraindicat..

  Fizioterapie

  Setul de exerciții este selectat individual după ce afecțiunea se îmbunătățește ușor. În primele zile pacientului i se arată odihnă la pat, chiar și în absența durerii, activitatea fizică nu va fi decât dăunătoare. Dar la câteva zile după accidentare, puteți dezvolta treptat mușchii și ligamentele, desigur, cu permisiunea medicului..


  Un set de exerciții pentru durerile de spate

  Exercitiile trebuie efectuate cu grija, foarte lin, incepand cu stresul minim. Dacă aveți brusc dureri de spate, orele ar trebui amânate pentru încă câteva zile..

  Video - Mi-a întins spatele: ce să fac

  Durerile acute de spate nu sunt întotdeauna rezultatul unor entorse sau alte leziuni. Puteți citi în detaliu despre cauzele durerii la nivelul coloanei vertebrale, precum și metodele de diagnostic și tratament pe site-ul nostru..

  Stabilirea diagnosticului

  Pentru a determina tipul de daune, medicul intervievează pacientul. Știind cum apare accidentarea va ajuta medicul să suspecteze o încordare musculară. După sondaj, începe o examinare externă și palparea zonei deteriorate, precum și testarea reflexelor de tendon. Medicul întreabă întotdeauna ce caracter și localizare au senzațiile dureroase. Cu durere localizată, poate fi de așteptat o entorsă de gradul întâi. Dacă sindromul durerii se răspândește în zona coapsei, inghinalului, feselor, atunci este posibilă deteriorarea terminațiilor nervoase.

  Pacientul trebuie să sufere o radiografie pentru a exclude o astfel de leziune ca o fractură a coloanei vertebrale. Pentru a examina în detaliu vasele, procesele nervoase și țesutul muscular în sine, se realizează o computerizare sau o rezonanță magnetică. Doar după trecerea unui examen complet, medicul poate face un diagnostic fiabil și poate decide cum să trateze pacientul pe baza gravității entorsei.

  Alte boli - clinici în

  Alegeți printre cele mai bune clinici bazate pe recenzii și cel mai bun preț și faceți o programare
  Familie

  Clinica de Medicină Orientală "Sagan Dali"

  Moscova, prosp. Mira, 79, p. 1
  Riga

  • Consultare din 1500
  • Diagnostice de la 0
  • Reflexologie de la 1000

  0 Scrieți-vă recenzia

  Centrul de Medicină Chineză "TAO"

  Moscova, st. Ostozhenka, 8, clădirea 3, etaj 1
  Kropotkinskaya

  • Consultație de la 1000
  • Masaj de la 1500
  • Reflexologie de la 1000

  0 Scrieți-vă recenzia

  Clinica „sănătatea dvs. în plus”

  Moscova, Orekhovy prospect, 11, intrare din curte (din partea terenului de joacă)
  Shipilovskaya

  • Consultare din 1850
  • Reflexologie din 2000
  • Neurologie de la 500

  0 Scrieți-vă recenzia

  Afișați toate clinicile din Moscova

  Primul ajutor

  O încordare musculară spinală se poate întâmpla oricui în orice moment. În acest caz, trebuie să știți cum să oferiți în mod corespunzător primul ajutor. Se compune din următoarele acțiuni:

  1. Pacientul trebuie să maximizeze restul mușchiului rănit, indiferent dacă este localizat în gât sau în partea inferioară a spatelui. Ar trebui să iei o dată o poziție orizontală pe o suprafață solidă, nivelată.
  2. Aplicați gheață pe zona de localizare maximă a durerii. Este recomandabil să-l așezați în prealabil într-o țesătură naturală curată pentru a reduce disconfortul atunci când vine în contact cu pielea..
  3. Aplicați un unguent anestezic pe locul inflamației. „Finalgon” sau „Apizatron” este perfect pentru asta..
  4. Luați o pastilă analgezică, cum ar fi Solpadein sau Diclofenac.

  Dacă cineva a tras un mușchi și nu știe ce să facă, aceste sfaturi nu vor agrava situația și vor ajuta la reducerea disconfortului care apare în primele minute după accidentare..

  Alte boli - specialiști la Moscova

  Alegeți printre cei mai buni specialiști pentru recenzii și cel mai bun preț și faceți o programare
  Terapeut

  Batomunkuev Alexandru Sergeevici

  Moscova, prosp. Mira, 79, p. 1 (Clinica de Medicină Orientală „Sagan Dali”)
  +7

  0 Scrieți-vă recenzia

  Zakrevskaya Natalia Alekseevna

  Moscova, prima linie Lyusinovsky, 3 B. (medical)
  +7

  0 Scrieți-vă recenzia

  Măsuri de diagnostic

  Manifestările clinice ale entorsei, în special în prezența etapei 3, sunt similare cu simptomele multor boli ale coloanei vertebrale, prin urmare, vor fi necesare diagnostice complexe, inclusiv:

  1. Examinarea de către medic și colectarea unui istoric primar - medicul palpează accentul durerii, evaluând contracțiile musculare reflexe.
  2. Radiografie X - arată integritatea coloanei vertebrale și a proceselor, contribuind la determinarea prezenței unei fracturi.
  3. RMN și CT - utilizate în prezența unor situații controversate, atunci când întinderea este articulată cu patologii ale coloanei vertebrale.

  Sarcina cheie a diagnosticului este compararea manifestărilor clinice cu rezultatele diagnosticărilor hardware, excluzând posibilitatea unei încălcări a integrității țesutului osos. Un specialist cu experiență, pe baza datelor din examinarea inițială, poate diferenția entorsele din spate de alte patologii.


  Radiografia X arată integritatea coloanei vertebrale

  Remedii populare

  1. O modalitate ușoară este răcirea zonei deteriorate cu gheață învelită într-o cârpă subțire. Acesta va reduce senzația de disconfort și dimensiunea tumorilor..
  2. Faceți propriul unguent de usturoi de casă pentru durere. Este necesar să se macină usturoiul fin, se toarnă peste el cu grăsime animală. Totul trebuie fiert, răcit, adăugând acolo mai multe frunze de eucalipt. Unguentul rezultat ar trebui frecat de multe ori pe zi..
  3. Cartof. Pentru a vă vindeca cu spatele cu cartofi, trebuie să luați cartofi curați, fără piele, să macinați bine și să folosiți gruele rezultate ca comprese. Ajută la reducerea durerii și umflarea.
  4. Farmacie argilă sau noroi vulcanic. Trebuie diluat cu apă la o stare lichidă, așezați un strat de amestec cu câțiva centimetri grosime pe o țesătură, de preferință nu foarte permeabilă la umiditate și aplicați această loțiune pe zona deteriorată.
  5. Pentru comprese, puteți utiliza un amestec de usturoi și lămâie. Acestea trebuie schimbate după ce s-au încălzit la temperatura corpului - nu provoacă răcoare.
  6. Pentru a reduce durerea, îndepărtați tumorile, un bulion de vâsle este bine potrivit. Acesta poate fi adăugat în timp ce faceți o baie.

  Ce trebuie să faceți dacă spatele inferior doare după antrenament și sport

  Durerea musculară după un antrenament este un semn sigur că exercițiul nu a fost fără scop. Fără durere, nu există creștere și progres muscular, dar acest lucru se aplică numai atunci când durerea este cauzată de un exces de acid lactic în mușchi în timpul lucrului intens. Acest tip de durere este complet inofensiv și nu are nevoie de tratament. Cu toate acestea, se întâmplă ca antrenamentul să nu fie complet fără vătămare. Puteți face diferența între aceste două tipuri de durere prin următoarele caracteristici:

  Dureri musculare „corecte” în partea inferioară a spatelui după exercițiu

  Durere de spate scăzută din cauza vătămării

  Asociat cu acumularea de acid lactic

  Asociat cu traumatisme la fibrele musculare, în special mușchii mici

  Începe a doua zi

  Începe imediat după o mișcare traumatică

  Doare doar în zona în care a căzut sarcina

  Durerea poate radia în altă parte a corpului

  Se simte doar în timpul mișcării, dar dispare complet în repaus

  Se simte atât în ​​mișcare, cât și în repaus

  Slăbit treptat și dispare complet după câteva zile

  Nu durează mult, se poate chiar intensifica

  Dacă totul este suficient de clar, cu dureri musculare la nivelul brațelor și picioarelor, atunci partea inferioară a spatelui merită o atenție specială ca un organ foarte delicat și capricios. În timpul antrenamentului, acidul lactic este eliberat în mușchii lombari în același mod ca și la alții, după care durerea apare a doua zi. Acest lucru este total normal. Dar dacă disconfortul începe imediat după exercițiu, sau chiar în timpul acestuia, atunci acesta este un semnal că se poate produce o vătămare..

  O vătămare psoas nu este neapărat o vătămare gravă. Mult mai des există microtraume, care pot fi cauzate de o greutate prea mare ridicată, mișcare rapidă și bruscă, tehnică de antrenament necorespunzătoare, exerciții pe mușchii reci, fără încălzire. Se întâmplă că durerea este cauzată de un spasm al mușchilor lombari, precum și de mușchii intervertebrali mici, de exemplu, după efectuarea prea intensă a hiperextensiei.

  Exerciții care pot provoca dureri de spate inferioare

  • Scadențe de tot felul, în special cu tehnica greșită.
  • Barbell Squats.
  • Rândul îndoit de barilă.
  • hiperextensie.
  • Mașină de canotaj.

  De ce sunt răniți mușchii lombari??

  Din punct de vedere al fiziologiei, există trei factori principali predispuși la vătămare: 1) sarcină grea, 2) mușchi slab în 3) stare de întindere. Dacă intervalul de mișcare este în limite fiziologice, iar creierul nu trimite semnale pentru a ridica prea multă greutate, atunci nu apare accidentarea. Cu toate acestea, dacă încercați să ridicați mai mult decât poate mușchiul încărcat, există riscul de rupere a fibrelor și dureri severe..

  Un alt mecanism de apariție a durerii este acela că sub sarcini mari, o parte din aceasta este preluată de mușchii intervertebrali mici, care nu sunt adaptați pentru acest tip de muncă. Acest model funcționează cel mai adesea în cazul unei tehnici de exercițiu necorespunzătoare, când în loc de mușchi mari, unul mai mic și mai slab funcționează. Iar mușchiul mai slab este mult mai ușor de rănit..

  Dacă te antrenezi fără încălzire, fibrele musculare reci reacționează mult mai rău la stres. Nu numai că rezistența lor este redusă, dar și capacitatea lor de a se întinde, ceea ce crește mult probabilitatea de rănire. Acesta este motivul pentru care cea mai bună prevenire a durerii lombare și a vătămărilor în timpul exercițiului fizic este:

  • Încălziți întotdeauna mușchii pe care intenționați să-i antrenați - câteva seturi ușoare.
  • Respectați tehnica corectă.
  • Nu luați o greutate cu care nu sunteți obișnuit.

  Ce trebuie să faceți dacă spatele inferior doare în timpul orei?

  1. Încetează să faci exerciții fizice imediat ce simți durere.
  2. Luați o poziție corporală în care durerea este minimă. Așteptați până când moare.
  3. Dacă durerea persistă, orele de astăzi trebuie anulate..
  4. Pentru o ambulanță, puteți folosi gheață sau o compresa rece pe un loc dureros.
  5. Aparatul Corden Home poate fi folosit pentru a relaxa mușchii adânci ai spatelui inferior. Ajută mulți sportivi să scape rapid de durerile acute acute de spate cauzate de spasm..

  Dacă durerea persistă acasă, trebuie să vă adresați unui medic pentru sfaturi și tratament. Nu trebuie să vă prescrieți singur medicamente, în special injectabile. Dacă veniți nu numai la un neurolog, ci la un osteopat, veți simți probabil ameliorarea semnificativă a durerii deja în prima sesiune. Osteopatia are remedii puternice pentru leziunile inferioare de spate și este absolut sigură.

  Acasă, din mijloace sigure, puteți aplica la rece, timp de 3 zile. Procedurile termice în acest moment sunt interzise, ​​deoarece căldura crește inflamația și umflarea. În perioada acută a exercițiilor, puteți face o „cămilă de pisică” și modificările acesteia lângă masă. Sunt interzise exercițiile active, îndoirile și răsucirea.

  Pentru a preveni durerile de spate inferioare în timpul antrenamentului, amintiți-vă de trei reguli de bază: încălziți întotdeauna cu atenție, urmați tehnica și nu luați prea multă greutate..

  Ce să faci dacă îți rupei spatele inferior?

  Răsturnarea (sau trase, cum se spune) înapoi este una dintre cele mai frecvente reclamații în sala de așteptare a oricărui centru de traumatism. Dar ce se înțelege prin acești „smulși” și „trași”? Desigur, traumatismele structurilor osoase ale spatelui inferior nu apar..

  Există o întindere sau chiar ruperea mușchilor și a aparatului ligamentar al coloanei lombare. Simptomul predominant în acest caz este durerea, care se dezvoltă extrem de rapid din momentul accidentării și poate fi prezentă pentru o perioadă foarte lungă de timp (în cazuri deosebit de grave, până la un an, chiar și după vindecare!).

  1 Principalele cauze ale întinderii mușchilor din partea inferioară a spatelui

  Pacienții cu simptome pulverizate / rupte la spate nu sunt rare în secțiile de traumatisme. Dar ce ar putea provoca o astfel de vătămare? În cele mai multe cazuri, apare atunci când lucrează cu greutăți (aici, încărcătoarele, lucrătorii la construcții sunt în pericol) și când exercițiile fizice nu sunt efectuate corect (de exemplu, la antrenament). Leziunea apare în următoarele condiții:

  • o creștere accentuată a greutății grele;
  • ridicarea greutăților mari fără încălzirea prealabilă și încălzirea mușchilor;
  • încercarea de a ridica o greutate incredibilă (pentru puterea ta);
  • ridicarea greutăților cu o poziție incorectă a spatelui (dacă spatele inferior este îndoit, atunci probabilitatea de rănire crește semnificativ).

  Lacrimile lombare sunt cele mai frecvente la bărbați

  Termenul „spate jos rupt” înseamnă o entorsă sau chiar o rupere a mușchilor sau ligamentelor coloanei lombare. Problema este că mușchii sunt mecanismul motor al corpului, deci orice vătămare a lor doare foarte mult și de foarte mult timp, deoarece mușchii se contractă constant (chiar și cu activitate minimă).

  Astfel de răni nu sunt neobișnuite acasă. De exemplu, atunci când deplasați un televizor sau un pat, în timpul lucrărilor de reparație îndelungate (poziția forțată non-fiziologică a corpului). Hipotermia generală a organismului predispune la apariția unei astfel de leziuni.

  Din fericire, în majoritatea cazurilor, boala este tratată independent la domiciliu sau în ambulatoriu. Spitalizarea este necesară în cazuri extrem de rare.
  la meniul ↑

  1.1 De ce este periculos?

  Nu poate exista încălcări grave ale activității organelor interne după o rupere a spatelui inferior. Cu toate acestea, boala este încă periculoasă, în special pentru persoanele ale căror activități profesionale sunt asociate cu activitatea fizică (constructori, sportivi).

  Lacrimarea corsetului muscular poate duce la durere severă, uneori astfel încât pacientul să adoarmă câteva ore chiar și sub influența calmantilor. Adesea, apar reacții inflamatorii severe, ducând la staza limfatică și, ca urmare, edem.

  Defalcarea lombară se manifestă ca durere severă

  Febra este de asemenea posibilă, mai ales în primele zile după rănire. Acestea nu sunt tocmai consecințele pagubelor - răspunsul imun al victimei este responsabil de febră. Odată cu deteriorarea aparatului ligamentar, se dezvoltă aproximativ aceleași complicații, dar nu întotdeauna.

  Recuperarea spatelui inferior după accidentare poate dura până la un an. Specificitatea bolii este de așa natură încât este imposibilă restabilirea spatelui inferior mai rapid decât permite corpul (indiferent de starea financiară a victimei).
  la meniul ↑

  2 Simptome: cum să înțelegeți că a rupt partea inferioară a spatelui?

  Simptomele unui spate rupt sunt destul de diverse, trăsătura lor distinctă este gravitatea lor acută (mai ales în primele zile). Adică, simptomele sunt atât de violente încât pacientul poate fi în pat în primele zile după accidentare (calmantii nu ajută bine).

  Cu o descompunere a spatelui inferior, sunt posibile procese inflamatorii grave

  Simptome comune ale insuficienței spatelui:

  1. Sindrom de durere severă, în special în primele zile după accidentare.
  2. Staza limfatică și, ca urmare, dezvoltarea edemului (edemul poate fi extins - arată ca „movile” pe spate, dens la atingere). Simptom rar.
  3. Iradierea (dăruirea, distribuția) durerii de la spate la extremitățile inferioare, la mușchii gluteali și la mușchii peritoneului.
  4. Rigiditatea mișcărilor spatelui și o creștere semnificativă a sindromului durerii atunci când încercați să îndoiți / să transformați coloana vertebrală.
  5. Acceptarea unei poziții compensatorii a corpului - pacientul din lateral pare „răsucit” și înăbușit (aceasta este poziția optimă a corpului pentru a reduce durerea).

  3 Ce ​​trebuie să faceți dacă v-ați rupt spatele inferior: primul ajutor

  Cum se tratează o insuficiență lombară? Cum să frotiu și ce să aplici?

  Tratamentul principal începe la 24-48 de ore de la rănire. Până în acest moment, daunele sunt considerate acute, deci trebuie să vă gândiți la primul ajutor pentru victimă.

  Compresia nervilor este posibilă pe fundalul unei descompuneri a spatelui inferior

  Tactica acțiunilor (prim ajutor) în cazul unei defalcări a spatelui inferior:

  • oferirea victimei de repaus complet, evitând chiar atingeri ușoare către zona dureroasă a spatelui;
  • aplicarea gheții pe zona deteriorată sau, cel puțin, o sticlă / pungă cu apă rece (trebuie aplicată rece cât mai devreme și păstrați-o, de preferință timp de câteva ore, schimbând pungile la fiecare 30 de minute);
  • victimei i se poate administra o pilulă pentru orice calmant - Analgin nu este de dorit, Paracetamol sau Ketanov va fi ideal (acesta din urmă este mai puternic);
  • de asemenea, pacientul, dacă nu are contraindicații, i se poate administra orice medicament antiinflamator nesteroidian (AINS).

  3.1 Tratament suplimentar

  După 24-48 de ore de la primirea unei leziuni la partea inferioară a spatelui, un tratament pe deplin este deja efectuat (până în prezent, majoritatea simptomelor au încetinit). Pentru tratarea unei rupturi lombare se folosesc diverse medicamente, unguente / geluri și odihnă generală.

  Oferiți victimei repaus la pat - este recomandabil să se ridice numai pentru a-și încălzi picioarele sau pentru a merge la toaletă. Pentru a încălzi spatele, folosiți unguente cu Diclofenac, Ibuprofen sau Mentol (acesta din urmă este cel mai rău).

  Kinetoterapia este uneori folosită pentru a trata un spate rupt.

  Puteți utiliza antiinflamatoare nesteroidiene (de exemplu, tablete "Ketanov"). Dacă utilizați deja unguente cu AINS (Diclofenac, Ibuprofen), nu puteți utiliza AINS pe cale orală (este posibilă supradozajul).

  Pentru a ameliora durerea severă, utilizați Ketanov, iar dacă durerea este moderată, atunci acestea sunt „suprimate” cu succes prin unguente cu AINS sau doar cu comprimate AINS. La 24 de ore de la accidentare, nu are rost să aplici frigul - este mult mai eficient să se încălzească regiunea lombară.
  la meniul ↑

  3.2 Când și unde să vezi un medic?

  Dacă, în ciuda tratamentului început, simptomele nu dispar sau chiar se intensifică, trebuie să mergeți la medic. De asemenea, trebuie să consultați un medic atunci când adăugați noi simptome, cu simptome pe termen lung care nu dispar (de exemplu, dacă ați fost tratat timp de o săptămână, iar rezultatul este zero).

  Trebuie să consultați un traumatolog, neurolog sau cel puțin un terapeut. Dacă deja în momentul rănii devine clar că tratamentul la domiciliu nu se limitează la acesta, trebuie să apelați o ambulanță sau să mergeți singuri la camera de urgență.

  Recuperarea spatelui inferior după deteriorare

  Există centre de traumatisme în multe spitale mari. Sunt obligatorii în spitalele de urgență. Nu există centre de traumatisme în spitalele de boli infecțioase.

  Dacă nu sunteți sigur de ceva, sunați la secția de ambulanță, unde vă vor spune unde să mergeți sau pur și simplu trimiteți o echipă de medici.

  3.3 Ce se întâmplă dacă mi-am rupt spatele inferior? (video)

  3.4 Cât va dura?

  Recuperarea spatelui inferior după o defecțiune / întorsă durează mult timp. În condiții ideale (cu calm complet al pacientului) și cu o severitate minimă a rănii, recuperarea poate dura una până la una și jumătate de săptămână.

  Mult mai des tratamentul este întins timp de 1-3 luni, iar în unele cazuri poate fi întârziat până la un an. O astfel de durată lungă de tratament este posibilă cu o ruptură simultană a ligamentelor și mușchilor spinali cu o zonă de leziune mare.

  Tratamentul internat este mult mai eficient, mai sigur și mai rapid din punct de vedere al timpului decât acasă. Singura problemă este că tratamentul internat este foarte scump (luați cel puțin plata pentru șederea în secție).
  la meniul ↑

  3.5 Prevenirea entorsei din partea inferioară a spatelui

  Ce să faci pentru a evita întinderea spatelui inferior? Există o serie de orientări destul de simple pentru a preveni posibilitatea unor astfel de răni. Aceste recomandări nu garantează o protecție de 100%, dar riscurile sunt reduse semnificativ.

  Recomandări pentru prevenirea întinderii spatelui inferior:

  • trebuie să ridicați orice greutate exclusiv cu spatele plat pentru a redistribui sarcina pe întreaga zonă din spate și nu numai către regiunea lombară;
  • evitați hipotermia locală și generală, nu vă implicați în activitatea fizică cu hipotermia existentă;
  • exersați în mod regulat pentru a consolida corsetul muscular (nu numai partea inferioară a spatelui, ci întregul spate în ansamblu);
  • evitarea sau minimizarea numărului de răni la spate, ceea ce este deosebit de important pentru luptătorii de diferite arte marțiale;
  • când lucrați într-o sală de sport cu greutăți mari, folosiți o centură pentru a ridica greutăți;
  • înainte de activitatea fizică, asigurați-vă că vă încălziți și vă întindeți mușchii;
  • evitați mișcări bruște la ridicarea greutăților (acest lucru se aplică atât la ridicare cât și la coborâre: nu este nevoie să aruncați brusc sarcina).

  Pentru Mai Multe Informații Despre Bursită